Είναι παράνομη ή Νομική; Ας ανακαλύψουμε

[ware_item id=33][/ware_item]

Το Torrenting είναι στην πραγματικότητα μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική για τη λήψη αρχείων όπως ταινίες, τραγούδια, παιχνίδια και άλλα μέσω ενός πελάτη torrent.


Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται εκτενώς από torrents σε όλο τον κόσμο για τον βασικό σκοπό της λήψης του αρχείου από ένα μόνο διακομιστή που αργότερα μεταφέρεται από διάφορους χρήστες που έχουν ήδη το συγκεκριμένο αρχείο στον υπολογιστή τους.

Τι είναι torrenting?

Το Torrenting είναι ένας τύπος δεξιοτήτων κοινής χρήσης αρχείων από ομότιμους χρήστες (P2P), όπου πολλοί χρήστες μπορούν να συνδέουν και να μοιράζονται τα ειδικά και απαιτούμενα αρχεία τους αντί να εξαρτώνται από έναν ενιαίο ιστότοπο ή μια πηγή για τη λήψη αρχείων.

Το Torrenting είναι πολύ χρήσιμο με τέτοιο τρόπο ώστε οι χρήστες όχι μόνο να κατεβάζουν αρχεία από έναν ενιαίο ιστότοπο / πηγή αλλά και από άλλους χρήστες του ίδιου torrent, επιτρέποντας μια ροή μεταφοράς μεταξύ των χρηστών.

Το Torrenting μειώνει επίσης το δίκτυο μειώνεται επίσης επειδή κατά τη διαδικασία torrenting κάθε ομότιμος / χρήστης ενεργεί ως μίνι-διακομιστής και μειώνει σημαντικά το φορτίο.

Πως να το χρησιμοποιήσεις?

Μια λανθασμένη ερμηνεία σχετικά με το torrenting είναι ότι πολλοί το σκέφτονται ως μια κανονική διαδικασία λήψης, ωστόσο, στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι άνθρωποι προτιμούν το torrenting επειδή είναι αρκετά εύκολο να αναζητήσετε ένα αρχείο ανάλογα με την επιλογή του χρήστη. Ένας χρήστης μπορεί να το ψάξει στο διαδίκτυο και να το κατεβάσει χρησιμοποιώντας torrent.

Το torrenting μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε ένα αρχείο να κατακερματιστεί σε μικρά κομμάτια δεδομένων. Ωστόσο, ο χρήστης / ομότιμος χρήστης έχει ένα διαφορετικό κομμάτι του αρχείου. Ο χρήστης το κατεβάζει και το μοιράζεται με άλλους συνομηλίκους που δεν το έχουν και κατεβάζει όλα τα κομμάτια των δεδομένων από αυτούς τους συμμαθητές. Όταν οι χρήστες τις έχουν κατεβάσει όλα, τα βάζουν όλα μαζί και επιτέλους δημιουργείται ένα πλήρες αρχείο.

Με άλλα λόγια, για να χρησιμοποιήσετε torrent, ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Κατεβάστε έναν πελάτη torrent.
  • Αναζήτηση για torrent για λήψη.
  • Κάντε λήψη του αρχείου torrent.
  • Προσθέστε το αρχείο torrent στον υπολογιστή-πελάτη.

Το Torrenting είναι νόμιμο ή παράνομο?

Αυτό είναι μια πολύ συγκεχυμένη συζήτηση ότι είτε torrenting είναι νόμιμη ή παράνομη, αλλά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι torrenting είναι απλά ένας απλός τρόπος για την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των χρηστών / συνομηλίκων και σε αυτή την πράξη torrenting δεν είναι ένα παράνομο πράγμα.

Η νόμιμη και παράνομη πτυχή του torrenting εξαρτάται από το αρχείο που μεταφορτώνεται. Αν το κοινόχρηστο αρχείο δεν είναι περιορισμένο ή προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, τότε το torrenting είναι νομικό, αλλά εάν το ληφθέν αρχείο είναι παράνομο ή ανεπίσημο, τότε τα αρχεία αυτά μπορεί να έχουν τις δικές του συνέπειες.

Δεδομένου ότι κάθε χώρα έχει τη δική της νομική διάρθρωση όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων και των κανονισμών περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Μπορεί να είναι πιθανό εάν σε μια χώρα θεωρείται παράνομη και σε άλλη χώρα, μπορεί να είναι νόμιμη. Όλα αυτά εξαρτώνται από τους νόμους περί ιδιωτικότητας και τη χρήση του διαδικτύου. Εάν ζείτε σε μια χώρα όπου το torrenting είναι παράνομο, τότε είναι απαραίτητο να πρέπει να κατεβάσετε torrent κρυφά και πρέπει να παραμείνετε ανώνυμοι.

Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σχετικά με τη χρήση του λογισμικού πελάτη torrent, ωστόσο, η ανταλλαγή plagiarized και πνευματικών δικαιωμάτων χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό είναι αυστηρά απαγορευμένη και παράνομη σε πολλές χώρες.

Είναι Torrenting ασφαλή?

Αν και το torrenting δεν είναι παράνομο, είναι λίγο επικίνδυνο. Εάν ένας χρήστης / peer torrent οποιοδήποτε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αλιεύονται από ανώτερες αρχές. Επιπλέον, υπάρχει επίσης η πιθανότητα λήψης μολυσμένων αρχείων, ως εκ τούτου, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να κάνετε torrenting ασφαλέστερα.

Οι κυβερνήσεις και ο πάροχος υπηρεσιών συνεργάζονται για να κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των χρηστών, ποιοι torrent αρχεία πολυμέσων και πειρατικό λογισμικό.

Κίνδυνοι από το Torrenting?

Δεν υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη διαδικασία του torrenting. Η λήψη γίνεται από ένα δίκτυο συνομηλίκων, οπότε ο κίνδυνος που συνδέεται με τον ιό των υπολογιστών που συνδέει μια βόλτα είναι ελαφρώς μικρότερος από ό, τι με την κανονική λήψη.

Μια άλλη ανησυχία που σχετίζεται με το torrenting είναι κακόβουλο λογισμικό. Ο χρήστης / ομότιμος χρήστης δεν θα έχει ιδέα ότι το αρχείο torrent που έχει ληφθεί από μια πηγή ενδέχεται να περιέχει τον ιό. Τα αρχεία torrent που έχουν ληφθεί από ιούς μπορεί να αποτελέσουν λόγο για την παρακώλυση του συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών του χρήστη.

Με τη διαδικασία του torrenting, υπάρχει ο κίνδυνος παράνομης και παράνομης πρόσβασης σε εταιρείες σοβαρές και σημαντικές επιχειρηματικές πληροφορίες. Αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα μπορούν να περιλαμβάνουν τα αρχεία των εργαζομένων, τις πολιτικές της εταιρείας και πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, τις ανταμοιβές και πολλά άλλα. Εάν ένας εργαζόμενος κατεβάσει ένα αρχείο torrents και αποθηκεύσει εν αγνοία του το αρχείο torrent στον ίδιο φάκελο που περιέχει τις κρίσιμες πληροφορίες και ο φάκελος αυτός είναι προσβάσιμος μόνο από τις ανώτερες αρχές των εταιρειών και αν παρατηρήσουν ένα αρχείο torrent έτσι, προσφυγή κατά του εν λόγω προσώπου.

Το Torrenting δεν επηρεάζει άμεσα το σύστημα του χρήστη. Ωστόσο, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα ηλεκτρονικών επιθέσεων με hack και παράνομης πρόσβασης στις πληροφορίες ενός χρήστη. Μόλις ένας χρήστης μεταφορτώσει, κατεβάσει ή μοιραστεί ένα αρχείο torrent έτσι, οι online χάκερ θα ενεργοποιηθούν και θα καταφέρουν να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών του διαδικτύου. Οι χάκερ, αφού αποκτήσουν τα δεδομένα του χρήστη, το χρησιμοποιούν για προσωπική χρήση και πλεονέκτημα.

Μια άλλη μεγαλύτερη ανησυχία για τη χρήση torrents είναι ότι τα περισσότερα από τα αρχεία είναι γνωστό ότι έχουν αρχεία που έχουν υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Εδώ οι χρήστες torrent αντιμετωπίζουν νομικά ζητήματα όταν κάνουν λήψη αυτών των torrents.

Οι χρήστες torrent βρίσκονται υπό την επίβλεψη των οργανισμών επιτήρησης. Οι πάροχοι υπηρεσιών παρακολουθούν τις δραστηριότητες των χρηστών στο διαδίκτυο. Αν ποτέ βρήκαν συμβουλές για το παράνομα κατεβασμένο αρχείο torrent ή για οποιοδήποτε αρχείο torrent που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, τότε οι χρήστες torrent τείνουν να αντιμετωπίζουν νομικές κυρώσεις για τις ενέργειές τους.

Κανόνες και ρυθμίσεις που ισχύουν σε διαφορετικές χώρες:

Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικούς κανόνες και κανονισμούς για το torrenting. Το Torrenting μπορεί να είναι νόμιμο σε μια χώρα, αλλά είναι πιθανό να μην επιτρέπεται σε άλλες χώρες.

Η παρακάτω λίστα εμφανίζει διαφορετικές χώρες με διαφορετική κατάσταση torrenting:

Χώρες όπου επιτρέπεται η λήψη του περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα για προσωπική χρήση Χώρες όπου παραβλέπεται το κατεβασμένο περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα Οι χώρες στις οποίες έχει εκφορτωθεί περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα επιβάλλονται πρόστιμα Χώρες που έχουν απενεργοποιήσει τις τοποθεσίες torrenting
Πολωνία Αργεντίνη Φινλανδία Αυστραλία
Ισπανία Βραζιλία Γαλλία Κίνα
Ελβετία Καναδάς Γερμανία Ιταλία
Κολομβία Ιαπωνία Λετονία
Τσεχική Δημοκρατία ΗΑΕ Μαλαισία
Δανία Ηνωμένο Βασίλειο Πορτογαλία
Αίγυπτος Ρωσία
Ελλάδα Νότια Αφρική
Ινδία ΗΠΑ
Ιράν
Ισραήλ
Μεξικό
Ολλανδία
Φιλιππίνες
Ρουμανία
Σλοβακία
Σιγκαπούρη
Ουρουγουάη

Κυρώσεις εάν έχετε πιάσει με Torrenting:

Στις ΗΠΑ, η πράξη της παράνομης λήψης εμπίπτει στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας του 1976. Επειδή στις ΗΠΑ οι σημερινοί χώροι έχουν κλείσει τελείως, οπότε, αν κάποιος είναι παγιδευμένος με torrenting τότε η γενική ποινή είναι ένα χρηματικό πρόστιμο. Η ζημία που ένας κατηγορούμενος μπορεί να χρεωθεί μπορεί να κυμανθεί από $ 750 έως $ 30.000.

Πρόκειται για ένα ακριβές ποσό ποινής. Μπορεί επίσης να εξαρτάται από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και αργότερα θα αποφασιστεί και από τα δικαστήρια. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το CNN, μια 32χρονη γυναίκα που ανήκει στη Μινεσότα βρέθηκε υπεύθυνη για τη λήψη 24 τραγουδιών και χρεώθηκε με 80.000 δολάρια ανά τραγούδι που σημαίνει συνολικά $ 1.9 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, υπεβλήθησαν περισσότερες από 1.000 αγωγές κατά της χρήσης του BitTorrent στις ΗΠΑ πέρυσι. Ομοίως, στο Ηνωμένο Βασίλειο η παράνομη λήψη δεδομένων εμπίπτει στο αστικό δίκαιο, ενώ η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ή η κλοπή άλλου άλλου που εργάζεται και δημοσιεύει στο διαδίκτυο έχει ποινή μέγιστης διάρκειας δύο ετών.