Πώς να Torrent με ασφάλεια: Λήψη με την ανωνυμία

[ware_item id=33][/ware_item]

Η κοινή χρήση Torrent είναι μια διαδικασία λήψης από ομότιμους χρήστες που περιλαμβάνει πολλές συσκευές ως διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτή η μέθοδος κατανομής αρχείων torrent καθιστά τον χείμαρρο ένα ταχύτερο και αποτελεσματικότερο μέσο λήψης, αλλά επίσης το καθιστά επιρρεπές σε ορισμένους πιθανούς κινδύνους.


Κύριοι Κίνδυνοι Ενώ Torrenting

Το ανώνυμο torrenting είναι ένας πολύ απαραίτητος τρόπος για τους downloaders του torrent καθώς οι κίνδυνοι για το torrent είναι αρκετά υψηλοί. Αυτές οι απειλές προέρχονται από διαφορετικά μέσα και με διάφορες μορφές.

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένοι σημαντικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη μεταφόρτωση torrent.

1 - Ιδιωτικό ή νομικό ζήτημα

Η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων ή οι νομικές απειλές για τη δημιουργία torrenting είναι τα πιο τεράστια προβλήματα όταν δεν ανεβάζετε torrents ανώνυμα. Το ίδιο το Torrenting δεν είναι παράνομο. Ωστόσο, το υλικό για τα πνευματικά δικαιώματα και οι αυστηροί νόμοι για τους χείμαρρους των διαφόρων χωρών το καθιστούν παράνομο σε κάποιο σημείο.

Είναι πολύ πιθανό να εμπλακείτε στη λήψη του παράνομου αρχείου torrent χωρίς την πρόθεση να το κάνετε αυτό. Όμως, οι snooping οντότητες, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα μπορούσαν συνεχώς να σας εντοπίζουν,.

Εάν κάποιος χρήστης βρεθεί παράνομη παράνομη δραστηριότητα, ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικές αγωγές, όπως ειδοποιήσεις τύπου DMCA, επιβολή προστίμων ή ίσως αναστολή άδειας ISP. Ωστόσο, ο περιορισμός του ISP είναι μια κοινή συνέπεια που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένας downloader του torrent, αν ο ISP αναγνωρίσει την παράνομη παραβίαση.

Επίσης, μια κοινή τακτική για να χτυπήσει ένα torrent downloader τοποθετεί κρυμμένους ιχνηλάτες σε ταινίες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και άλλα αρχεία torrent.

Γενικά, οι κυρώσεις για παραβίαση κυμαίνονται από την αναστολή της υπηρεσίας Διαδικτύου, έως 10 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμα ύψους 250.000 δολαρίων.

1 - Ενέσεις Malware και Hacking

Όπως και σε οποιοδήποτε άλλο αρχείο, τα αρχεία torrent θα μπορούσαν επίσης να περιέχουν έναν ιό που θα μπορούσε να παραλύσει τη συσκευή σας. Η απειλή ενώ οι λήψεις του torrent εξαρτώνται κυρίως από την πηγή από την οποία κατεβάζετε το αρχείο.

Όταν ανοίξει ένα μη αναγνωρισμένο κακόβουλο λογισμικό, είναι μόνο επειδή ο downloader έχει παραπλανητική αίσθηση ασφάλειας έναντι δικτύων P2P. Λόγω αυτού του μοντέλου και της άγνωστης προσοχής στις απειλές για την ασφάλεια που συνδέονται με το torrenting, οι κακόβουλες οντότητες τοποθετούν κυρίως τους δόλιους δεσμούς με αυτό το μέσο.

Επιπλέον, οι καταστροφές torrent κατασκοπεύονται από τους χάκερ, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται οι διευθύνσεις IP όλων των συνομηλίκων. Οι χάκερ αποκτούν μερικές φορές ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τη διαδοχική στόχευση συσκευών χρηστών και, τελικά, επιτίθενται στον υπολογιστή με ευπάθεια.

Προβλήματα απορρήτου με torrenting (Επεξήγηση & Προφυλάξεις)

Τα torrents χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη μέθοδο για τη μεταφορά αρχείων που βασίζονται στην τεχνολογία BitTorrent. Σε αυτή τη μέθοδο, μια συγκεκριμένη θύρα για την κίνηση, δηλαδή 6881-6889 θύρα TCP, πράγμα που σημαίνει ότι η κίνηση torrent είναι μοναδική και μπορεί εύκολα να ταυτοποιηθεί από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου ή οποιαδήποτε άλλη ελεγκτική οντότητα.

Εάν ένας χρήστης χρησιμοποιεί torrent πέρα ​​από την κανονική σύνδεση στο διαδίκτυο τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες οι πάροχοι υπηρεσιών να διερευνήσουν και να παρατηρήσουν το είδος του αρχείου που κατεβάζετε και θα αναλάβουν νομικές ενέργειες εάν βρεθούν torrenting παράνομα αρχεία.

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν τις διευθύνσεις IP των πελατών χρησιμοποιώντας torrents.

Αυτό είναι επίσης επειδή οι torrents συνήθως μοιράζονται τις διευθύνσεις IP τους με άλλους χρήστες για να βοηθήσουν στη διαδικασία λήψης. Όταν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου προσδιορίσει ποιος χρησιμοποιεί τη ροή του torrent και ότι η διεύθυνση IP μοιράζεται ένα συγκεκριμένο αρχείο παράνομα, οι άνθρωποι αλιεύονται και εκτελούνται νομικές ενέργειες εναντίον τους. είναι torrenting ασφαλή

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω screenshot, όλοι οι downloader και οι σπόροι που εκτίθενται από το IP's.

Παράνομη διαρροή - Περιπτώσεις και θέματα

Επειδή είστε ακόμα ασφαλείς από τις ειδοποιήσεις σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, μπορεί να το σκεφτείτε ως ένα σπάνιο συμβάν; Αλλά δεν είναι συνετό να αναλάβουμε τέτοιες ενέργειες ελαφρώς.

Οι περισσότεροι από τους χρήστες που κατεβάζουν torrents έχουν αναφέρει τα περιστατικά όταν έχουν λάβει ειδοποίηση από τους trolls πνευματικών δικαιωμάτων ή τους ISP. Εδώ είναι μερικές εμπειρίες από ένα τόσο έκπληκτο και σύγχυση χρήστη torrent.

Σχόλιο από τη συζήτηση Οι άνθρωποι της Reddit που έχουν διωχθεί για παράνομες λήψεις ταινιών, τι συνέβη?.

Κάποιοι παραπονέθηκαν επίσης για τις νομικές ειδοποιήσεις που έλαβαν για τη δράση που δεν έχουν εκτελέσει.

Σχόλιο από τη συζήτηση Οι άνθρωποι της Reddit που έχουν διωχθεί για παράνομες λήψεις ταινιών, τι συνέβη?.

Ωστόσο, υπάρχουν τυχεροί λήπτες torrent που μόλις πήραν την προειδοποίηση πριν από οποιαδήποτε λεπτή επιβολή ή τιμωρία.

Σχόλιο από τη συζήτηση Οι άνθρωποι της Reddit που έχουν διωχθεί για παράνομες λήψεις ταινιών, τι συνέβη?.

Πώς να κάνετε ιδιωτικό το Torrenting σας (προφυλάξεις)

Η χρήση torrents με πλήρη ασφάλεια είναι απαραίτητη. Αν ένας χρήστης δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα torrents που χρησιμοποιούνται και όπου βρίσκονται τα torrent αρχεία, τότε το torrenting θα είναι ένας ευεργετικός τρόπος λήψης αρχείων μεγάλου μεγέθους.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους ένας χρήστης ακολουθεί να παραμείνει εντελώς ασφαλής κατά τη διάρκεια του torrenting.

1. Χρησιμοποιήστε τα νόμιμα torrents:

Για να αποφύγετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή νομικές συνέπειες, είναι σημαντικό να μην κάνετε λήψη αρχείων ή υλικών που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα από torrent. Τα πειρατικά αρχεία που ίσως δεν μοιράζονται αρχικά χωρίς άδεια ή με κάποια χρέωση, αλλά το torrent, τα παρουσιάζει ακόμα. Έτσι, προτείνεται να μείνετε μακριά από τη λήψη τέτοιων υλικών.

2. Χρησιμοποιήστε ένα VPN:

Ο ευκολότερος και απλούστερος τρόπος για να είσαστε ασφαλείς ενώ κάνετε torrenting, χρησιμοποιεί ένα VPN. Ένα VPN είναι ένας τρόπος προστασίας των προσωπικών πληροφοριών του χρήστη και της διεύθυνσης IP κατά τη χρήση torrents.

Κρύβει τη διεύθυνση IP και τις αλλάζει σε κάποια άλλη διεύθυνση IP, με την οποία καθίσταται περίπλοκη για τους τρουλούς των πνευματικών δικαιωμάτων και τους παρόχους υπηρεσιών να παρακολουθούν τον χρήστη.

Επιπλέον, ένα VPN κρυπτογραφεί την διαδικτυακή κυκλοφορία του χρήστη. Ως εκ τούτου, ο ISP δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον χρήστη. Το VPN διατηρεί όλες τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο και προσφέρει στους χρήστες ασφαλή και ασφαλή εμπειρία διαδικτύου.

3. Χρησιμοποιήστε Ιδιωτικές Trackers:

Οι ιχνηλάτες είναι ο τόπος όπου οι πατέρες πνευματικών δικαιωμάτων και οι χάκερ είναι παρόντες για να εισβάλουν και να διακόψουν τη διαδικασία λήψης και να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες /.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο από πού τα torrents έχουν ληφθεί. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ιδιωτικούς ιχνηλάτες, καθώς υπάρχει λιγότερη αλλαγή που εντοπίζεται από τους συγγραφείς πνευματικών δικαιωμάτων και τους hackers.

4. Βρείτε Torrents σε αξιόπιστους ιστότοπους:

Προκειμένου να αποφύγετε την πιθανότητα εμφάνισης ιών και κακόβουλου λογισμικού, συνιστάται να κάνετε λήψη torrents από αξιόπιστους και σεβαστούς ιστότοπους μόνο για να μεταβείτε σε ιστότοπους, για τους οποίους δεν έχετε ιδέα και έχετε ακούσει από άλλους.

Malware Injection με Torrenting (Επεξήγηση & Προφυλάξεις)

Οι ιοί υπολογιστών θα μπορούσαν να εξαπλωθούν μέσω διαφόρων καναλιών, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού μέσου, "αρχείου torrent".

Λόγω της μη γνώσης καθώς και της ευρείας διανομής κακόβουλου λογισμικού, είναι δύσκολο να καταλάβουμε τον ιό. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι ιοί μεταφέρονται στους κυνηγούς.

Οι διαφημίσεις banner και άλλοι τύποι διαφημίσεων που εμφανίζονται κατά τη λήψη των torrents εγχέονται με τον ιό. Τέτοιες διαφημίσεις καλούνται κακοτεχνίες. Αυτές οι διαφημίσεις αναφέρονται ακόμη και από αξιόπιστα προγράμματα όπως οι διαφημίσεις Google.

Οι ιστότοποι torrent δεν σαρώνουν σωστά κάθε διαφήμιση, γι 'αυτό και ένας ιστότοπος torrent ενδέχεται να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. Ωστόσο, μια σωστή ανάγνωση μέσω των λεπτομερειών αυτών των διαφημίσεων θα μπορούσε να σας κάνει να καταλάβετε τον ιό.

Ένας άλλος τρόπος για να πάρει έναν ιό είναι μέσω κατεβάζοντας ένα μολυσμένο αρχείο torrent. Οι περισσότεροι χάκερ χρησιμοποιούν δημοφιλές λογισμικό για την εξάπλωση ιών. Εισάγουν τον μολυσμένο κώδικα στο πρόγραμμα εγκατάστασης του λογισμικού και όταν εγκαταστήσετε το τροποποιημένο πρόγραμμα, ο ιός εισέρχεται στο σύστημά σας.

Προφυλάξεις

Είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες να κάνουν λήψη οποιουδήποτε περιεχομένου torrent με ασφάλεια. Για να κατεβάσετε απολύτως ασφαλές περιεχόμενο torrent, ο χρήστης μπορεί να ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες.

Αλλαγή των ρυθμίσεων της συσκευής σας

Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, οι υπολογιστές που είναι ήδη ευάλωτοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτεθούν. Επομένως, φροντίστε να έχετε αυτές τις ρυθμίσεις στη συσκευή σας.

Απενεργοποιήστε την επιλογή "Απομακρυσμένη βοήθεια" και "Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας" στις Ιδιότητες του συστήματος. Επίσης, καταργήστε την επιλογή όλων των εξαιρέσεων στο τείχος προστασίας. Επιπλέον, απενεργοποιήστε την κοινή χρήση φακέλων και ορίστε τους κωδικούς πρόσβασης για τους βασικούς φακέλους της συσκευής σας.

Αποφύγετε τα αρχεία που είναι επιρρεπή σε ιούς

Υπάρχουν μερικά torrent αρχεία που είναι πολύ επικίνδυνα για λήψη, και μπορείτε να τα κρίνετε με την επέκτασή τους. Για παράδειγμα, τα εκτελέσιμα αρχεία (EXE, BAT) είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης του ιού.

Επίσης, τα κατεστραμμένα προγράμματα είναι τα πιο καταστροφικά αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε μέσω torrents.

Antivirus

Το Antivirus είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αποφυγής του ιού στις συσκευές σας, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης του ιού.

Ομοίως, οι ιοί που συνοδεύονται από χείμαρρους μπορούν να αποφευχθούν με καλό λογισμικό εντοπισμού ιών. Υπάρχουν μερικά από τα δημοφιλή προγράμματα προστασίας από ιούς, όπως το Avast ή το BitDefender. Ωστόσο, ένας χρήστης των Windows θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το προεγκατεστημένο antivirus, το Windows Defender, το οποίο επαρκεί για την αλίευση των περισσότερων ιών.

Να θυμάστε ότι πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς σε μια συσκευή τη φορά.

Ελέγξτε την αυθεντικότητα του ιστότοπου, των αναθεωρήσεων και των σπόρων προς σπορά

Όταν έχετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο για να κάνετε λήψη ενός αρχείου torrent, πιθανότατα θα δείτε μια λίστα σχολίων των ατόμων που έχουν κατεβάσει το συγκεκριμένο αρχείο.

Είναι ζωτικής σημασίας να ψάχνετε για τις αναθεωρήσεις που δίνουν οι συγκεκριμένοι παραλήπτες στα σχόλιά τους. Δεν είναι λύση εργασίας 100%, αλλά δίνει μια ευρύτερη ιδέα για το πώς λειτουργεί το αρχείο και υπάρχει ιός ή όχι.

Παράλληλα, η αναλογία σπόρων ενός αρχείου torrent θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κρίνετε την αυθεντικότητα. Εάν υπάρχουν πολλά σπερματοδότες, τότε είναι πολύ πιθανό ότι το αρχείο δεν έχει ιό και γι 'αυτό οι άνθρωποι το μοιράζονται. Και πάλι, αυτό δεν είναι μια εγγυημένη λύση.