4 Εναλλακτικές λύσεις για την προστασία του απορρήτου σας

[ware_item id=33][/ware_item]

Η ιδιωτικότητα είναι μια μεγάλη υπόθεση για τους χρήστες του Διαδικτύου και ό, τι μας παρέχει. Μπορεί να είναι μηνύματα που αποστέλλονται σε φίλους ή εικόνες από τα πιο ανόητα πράγματα που συναντούν καθημερινά οι άνθρωποι. Το κουμπί αποστολής πληκτρολογείται και το μήνυμα αποθηκεύεται στο διακομιστή και στη συνέχεια παραδίδεται όπως στον παραλήπτη σε απλό κείμενο και εικονομηνύματα που μπορούν να παραβιαστούν κατά τη διέλευση από hackers ή snoopers για να ξεπεραστούν τέτοια θέματα WhatsApp εισήγαγε end-to-end κρυπτογράφηση στην εφαρμογή του. Ωστόσο, η WhatsApp δεν είναι η μόνη επιλογή! Υπάρχει μια πληθώρα άλλων εναλλακτικών λύσεων WhatApp που διατίθενται στο Διαδίκτυο, αλλά ποια είναι η σωστή λύση?


Η μέθοδος κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο εξασφαλίζει τα μηνύματα στο χρονικό διάστημα μεταξύ της αποστολής και λήψης του μηνύματος. Ενώ τα μηνύματα αποθηκεύονται στον υπολογιστή, είναι απρόσιτα για το διακομιστή. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για την αποστολή μηνυμάτων, αλλά ακόμα, αν οι άνθρωποι είναι άβολα με το WhatsApp ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από αυτό, υπάρχουν και άλλες επιλογές εκεί έξω.

Λυγαριά 

Έχει ένα αυτοκαταστροφικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Snapchat αλλά σε αντίθεση με αυτό, επιτρέπει στον αποστολέα να ρυθμίσει ένα χρονόμετρο που κυμαίνεται από μερικά δευτερόλεπτα έως περισσότερο από πέντε ημέρες. Ο χρονομετρητής θα διαγράψει το μήνυμα από το τέλος του δέκτη.

whatsapp εναλλακτική λύση

Προσφέρει κρυπτογράφηση RSA 4,096 bit το οποίο είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές πρωτόκολλο. Διαγράφηκε επίσης τα μεταδεδομένα από τα μηνύματα όπως η τοποθεσία, η ημερομηνία, η ημέρα, η ώρα και οι πληροφορίες της συσκευής. Επιπλέον, ο τεμαχιστής μηνυμάτων είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο χαρακτηριστικό το οποίο αφαιρεί τη δυνατότητα αποκατάστασης από οποιονδήποτε χάκερ.

Τα μηνύματα στο Wickr μπορούν να περιέχουν απλά κείμενα, εικόνες, βίντεο, ήχο, συνημμένα αρχεία και επίσης περιλαμβάνουν βολική ενσωμάτωση με το DropBox, το Google Drive κλπ. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να έχουν αριθμό ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Wickr.

Μεταφορτώστε τον Wickr στις: iOS | Android

Σήμα

Πρόκειται για μια απλή εφαρμογή που χρησιμοποιείται για την αποστολή μηνυμάτων που περιλαμβάνουν όλα τα είδη του αρχείου. Ένας αριθμός απαιτείται για να εγγραφείτε και τα κείμενα είναι καλά. Το σήμα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ξεκάθαρες κλήσεις σε άτομα που ζουν σε πόλεις ή ωκεανούς χωρίς κόστος με υψηλή ασφάλεια, χωρίς εξαιρέσεις κανενός που ακούει κλήσεις κάποιου.

εφαρμογή μηνυμάτων μηνυμάτων

Οι δημιουργοί του συστήματος Signal, Open Whisper Systems, δεν έχουν πρόσβαση σε μηνύματα ή κλήσεις που έχουν σταλεί ή ληφθεί και το καθιστούν απόλυτα ασφαλή. Οι διακομιστές δεν έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία σας και ποτέ δεν αποθηκεύουν κανένα από τα δεδομένα, ώστε να μην μπορούν να παραδώσουν κείμενα ή κλήσεις των πελατών τους.

Λήψη σε: iOS | Android

Threema

Αυτή η εφαρμογή δεν απαιτεί τη σύνδεση αριθμών τηλεφώνου ή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως το Whatsapp, το Threema επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν τις τοποθεσίες τους αποστέλλοντας έναν γεωγραφικό δείκτη στον παραλήπτη και μπορούν να πατήσουν σε αυτό και να ανοίξουν τη θέση σε ένα χάρτη. Τα μηνύματα σχετικά με το Threema είναι αρκετά γρήγορα. κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο

Το Threema παρέχει πραγματική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο ακριβώς όπως το Whatsapp. Το Threema χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση ελλειπτικής καμπύλης, η οποία είναι κρυπτογράφηση RSA 2048-bit. Ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό που παρέχει το Threema είναι μια πολύχρωμη ένδειξη του ατόμου που στέλνει τα μηνύματα.

Αν προσθέσετε μια επαφή εισάγοντας το όνομα χρήστη, αυτή η επαφή θα έχει ένα κόκκινο επίπεδο επαλήθευσης. Αν συγχρονίσει με τις επαφές σας, θα πάρει μια πορτοκαλί επαλήθευση. Θα πρέπει να ανταλλάξετε κλειδιά μαζί τους αν σαρώσετε τον κώδικα QR στη συσκευή τους για να φτάσετε στο πράσινο επίπεδο επαλήθευσης.

Το μειονέκτημα του Threema είναι ότι δεν είναι δωρεάν, αλλά κοστίζει μόνο 2,99 δολάρια χωρίς συνδρομή.

Λήψη σε: iOS | Android

Τηλεγράφημα

Το τηλεγράφημα θέτει ένα χρονοδιακόπτη για το μήνυμα σας για αυτοκαταστροφή, όπως ο Wickr, το διαγράφετε από τη συσκευή λήψης, αλλά αυτό είναι προαιρετικό. Η ομάδα τηλεγράφων είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που είναι δωρεάν και η εφαρμογή δεν κοστίζει τίποτα. Το τηλεγράφημα παρέχει επίσης τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων από την επιφάνεια εργασίας.

whatsapp εναλλακτική λύση

Η κρυπτογράφηση βασίζεται σε 256-bit συμμετρική κρυπτογράφηση AES, κρυπτογράφηση RSA 2048-bit και η Diffie-Hellman εξασφαλίζει την ανταλλαγή κλειδιών. Η μέθοδος κρυπτογράφησης δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το έργο και είναι ανοιχτού κώδικα.

Το τηλεγράφημα προσφέρει "μυστικές συνομιλίες", οι οποίες χρησιμοποιούν πλήρη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, δεν αποθηκεύονται στους διακομιστές τηλεγραφήματος και αυτοκαταστροφή μετά από καθορισμένο χρόνο.

Λήψη σε: iOS | Android

συμπέρασμα

Οι οργανισμοί πίσω από αυτές τις εφαρμογές δεσμεύονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ποιος βλέπει τα μηνύματά τους. Αυτές οι εφαρμογές είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν το WhatsApp και να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο αλλά επίσης να μην ανησυχούν για την προστασία προσωπικών δεδομένων.