8 най-добри торент клиенти и софтуер за използване

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting е любим начин за изтегляне на големи файлове, включително поточни неща, и това е главно поради възможностите, които предоставя на потребителите.


Процесът обаче може да стане неудобен и сложен при грешен торент клиент. Затова трябва да намерите подходящ изтеглящ торент, преди да преминете, за да изтеглите торент файл.

Какво е торент клиент?

Торент клиент или изтеглящ торент превръща вашия компютър в част от роя, където данните се споделят както чрез изтегляне, така и при качване.

Torrent клиентът използва предимно протокола BitTorrent за изтегляне на файлове и за установяване на партньорска комуникация. С по-прости думи, той позволява споделянето на торент файлове между всички глобално свързани връстници, захранвани от един и същ протокол.

Потребителите - които изтеглят или са изтеглили един и същ файл - са свързаниНяма възможност за обмен на проследяваща програма и по същото време, когато потребителят изтегля, както и качва или помага на другите да изтеглят този файл. В резултат на това процесът на изтегляне на големи файлове става по-ефективен и бърз.

Клиентът за торент също помага да се съберат битовете и парчетата от торент файла, изтеглени от различни торенти.

Можете да прочетете статията за „как работи торент“, за да разберете по-задълбочено процеса на торене.

1 - BitTorrent клиент

BitTorrentBitTorrent е най-популярният и най-старият торент клиент, който с времето подобри своята ефективност. В него има по-модерни и полезни функции.

Клиентът на BitTorrent има чист и лесен за навигиране потребителски интерфейс, заедно с уеб базираното засяване, коментиране и преглед.

Обновената версия на BitTorrent също разделя торент файлове според техните категории и предоставя повече технически подробности в сравнение с други торент клиенти.

Не само това, но има повече възможности за използване на BitTorrent, което го прави най-добрият торент клиент. Той предлага програма за изтегляне на изтегляне, потребител с ограничена честотна лента, сдвоени устройства и други в прозорците с предпочитания на BitTorrent.

По принцип BitTorrent е безплатен торент софтуер, но предлага Pro версия с някои допълнителни функции. Например, Pro версията осигурява премахване на реклама и поддръжка на вътрешен HD носител.

Има и някои недостатъци на използването на BitTorrent клиент за торент. Няма функционалност за обмен на тракер, която позволява на торент връстниците да обменят информация, свързана с тракери на даден торент файл. Той също така гарантира, че файлът се изтегля от оптичния източник.

Също така, BitTorrent публично не показва изходния код, което е начин за удостоверяване на внедряването на функции за сигурност и поверителност.

2 - qBitTorrent софтуер

8 най-добри торент клиенти и софтуер за използванеqBitTorrent е лек торент клиент, който също е безплатен, без реклами и с отворен код изтеглящ торент. Аз го изброих на второ място, но някои торенти го предпочитат над BitTorrent, като го вземат за най-добрия клиент на торент.

За разлика от BitTorrent, qBitTorrent заема по-малко място и освен това е без реклами, които са платена функция в BitTorrent.

Софтуерът за торент обхваща всички жизненоважни и необходими функции, които търси повече торенти. qBitTorrent има криптиране на протокол BitTorrent, приоритизиране на торент, заявка на торент, създаване на торент, отдалечен достъп, абонамент за RSS и изтегляне на конкретно съдържание.

Въпреки че има разширени функции, qBitTorrent показва всичко по прост и ясен начин, оставяйки след себе си малки шансове да се объркате.

qBitTorrent е лицензиран под GPL и неговият изходен код е достъпен на GitHub. Тази функция увеличава доверието в поверителността и сигурността за qBitTorrent.

Има няколко минуса за qBitTorrent, които не са толкова сериозни, но потребителите са съобщили за проблемите. Например, понякога изтеглянията на торентите спират, показвайки състоянието „закъсняло“. През повечето време този проблем става нормален сам по себе си, но понякога коригирането е да деинсталирате qBitTorrent и да го инсталирате отново..

3 - клиент uTorrent

8 най-добри торент клиенти и софтуер за използванеuTorrent е малка или лека алтернатива на BitTorrent, която се поддържа от самия BitTorrent. Той е най-използваният торент клиент и е от 2005 г. насам.

uTorrent има почти същите функции като BitTorrent, но едва тежи над 1 MB. Тази функция го прави бърз изтеглящ торент, но вградената търсачка също ускорява процеса на намиране на торент.

Това е преносим торент софтуер, който може да се стартира без нужда от инсталация, тъй като съхранява всички файлове и настройки в една и съща папка. Можете да го поставите на външно устройство за съхранение като USB и можете да го стартирате директно от него.

Освен всички тези предимства, има някои рискове за сигурността, свързани с uTorrent. Наскоро беше открито, че uTorrent подлежи на хакерски достъп, който може да контролира основните функции на клиента и да следи изтеглянията на потребителите. Въпреки това, BitTorrent пусна патч за уязвимостта.

Подобно на BitTorrent, uTorrent също се поддържа с реклами и няма публично достъпен изходен код.

4 - клиент на торент Vuze

най-добрият торент клиентVuze е ефективен торент клиент и твърди, че е най-мощният от всички най-добри торент клиенти на земята.

Vuze предлага множество функции и просто има останали. Той също е стар изтеглящ торент, както е отразено от неговия интерфейс, но идва с вградени инструменти за уеб и метаизследване.

Съществува огромен списък на визовете за Vuze за потребители, включващи сливане на рояка, поддръжка на I2P чрез плъгин, специализирани приставки, които биха могли да увеличат ефективността на Vuze, лесно адаптивен списък с торент проследяване, вграден видеоплейър, вградена защита от вируси и много други функции.

Той може също да бъде свързан към VPN, което означава, че можете да го настроите да се изпълнява само когато е свързан VPN.

Въпреки това Vuze включва реклами, които могат да бъдат премахнати, само когато плащате за професионалната версия. Освен това, това е тежко приложение, което може да направи вашия интернет малко изоставащ.

Освен тежкия настолен клиент, мобилното приложение Vuze е леко и без реклами също. Наред с това той предлага ограничаване на честотната лента, IP филтриране и почти всички функции, които можете да очаквате от най-добрия торент клиент.

5 - Клиент за торент на предаване

transmissionbtПредаването също е софтуер за изтегляне на торент с отворен код, заедно с без реклами на абсолютно никаква цена.

За разлика от повечето от най-добрите торент клиенти, Transmission е лек с много лек дизайн. Той също има разширената опция, но те не са объркани отпред и те са просто прибрани от гледката.

Той е предварително инсталиран в Linux OS система, където потребителят може да започне да изтегля торент почти за нула време. Предаването предлага поддръжка на уеб семена, криптиране на протокол BitTorrent, директории за гледане, редактиране на проследяване, глобални и ограничения на скоростта на торент и т.н..

Освен предимствата, в този торент софтуер има и някои изявени недостатъци. Например, няма вградена търсачка, няма поддръжка на прокси сървър и не, последователно изтегляне.

Но клиентът на предаване има функции като UDP тракер, поддръжка на протокол за протокол на µTP протокол, автоматично актуализиране, засяване на уеб, локално откриване на партньор и много други.

6 - Разминете друг торент софтуер

Понижаване на торенDeluge е торент клиент, способен да криптира трафика чрез шифроване на съобщение поток (MSE / PE), за да увеличи поверителността. С тази функция Deluge може да се счита за най-добрия торент клиент, който ограничава проследяването на трети страни и страничните му ефекти, като например заглушаване на ISP.

Deluge е софтуер с отворен код с тегло под 15MB. Освен това е безплатно без натрапчиво показване на реклама. В Deluge няма много дълъг списък от функции; въпреки това, функционалността може да бъде разширена чрез изтегляне на набор от вътрешни и външни приставки.

Deluge предлага дистанционно управление на уеб и поддръжка за връзки с магнит. Той е съвместим с uTorrent и можете да изтеглите и двете, uTorrent и Deluge на всяка поддържана операционна система.

7 - Клиент на Tribler за торент

Tribler-торентИзползвайки маршрутизиране на лук P2P и работещ на принципите на Tor, Tribler е един от съвместимите решения, които торентът иска да избере.

Уникална характеристика на Tribler, която го отличава от другите най-добри торент клиенти, е видеото, което можете да гледате, докато изтегляте торент файл. Също така има вградена търсачка и няма показване на реклама на нулева цена.

За да предостави анонимност на своите потребители, Tribler прекъсва директната им връзка от рояк на BitTorrent чрез поставяне на три прокси сървъра, свързани с маргаритка между.

Минусите на Tribler включват липса на супер засяване, което позволява на изтеглящите торенти да стават бързо потребители. Също така, няма NAT траверсна поддръжка и локално партньорско откриване.

8 - добър торент клиент на Tixati

Tixati-торент

Tixiati е видно популярен поради високата си персонализация и мощните функции. За разлика от повечето торент клиенти, Tixati предоставя много информация и подробна статистика като информация за връстници, парчета, файлове, тракери и т.н..

Той предлага изскачащи съвети, полезни съвети и ръководства за оптимизиране на настройките. Това е безплатен изтеглящ торент с функция за последователно изтегляне и без рекламен интерфейс.

Потребителите могат лесно и бързо да изтеглят Tixati поради неговия малък размер, който също му помага да работи бързо.

Липсата на изходен код и вградена търсачка обаче са сред някои от недостатъците на Tixati.