Как да изтеглите торент безопасно: Изтеглете с анонимност

[ware_item id=33][/ware_item]

Споделянето на торент е процес на партньорско изтегляне, включващо множество устройства като сървъри по целия свят. Този метод за споделяне на торент файлове прави торента по-бързо и ефективно средство за изтегляне, но също така го прави предразположен към някои потенциални рискове.


Основни рискове по време на торент

Анонимният торент е много необходим начин за изтеглящите торенти, тъй като рисковете за торентите са доста големи. Тези заплахи са от различни средства и под различни форми.

Ето някои значими рискове, свързани с изтеглянето на торент.

1 - Поверителност или правни въпроси

Нарушаването на авторските права или законните заплахи за торент са най-огромните проблеми, когато не изтегляте торентите анонимно. Самото торентиране не е незаконно; въпреки това, материалът за авторските права и строгите закони на торентите на различни държави го правят в определен момент незаконно.

Най-вероятно е да се включите в изтеглянето на незаконния торент файл без намерение да го правите. Но хвърчащите субекти като доставчиците на интернет услуги и правоприлагащите органи постоянно могат да ви следят и може да ви хванат, докато вият.

Ако бъде установено, че някой потребител измъчва незаконни неща, той / тя може да бъде изправен пред юридически действия, включително известия, подобни на DMCA, налагане на глоби или може би спиране на лиценза на интернет доставчика. Въпреки това, заглушаването на ISP е често срещано последствие, с което може да се сблъска торент, ако ISP идентифицира незаконни торенти.

Освен това, често срещана тактика за захващане на торент изтегляне е поставянето на скрити тракери в филми и други файлове на торентите.

Като цяло санкциите за нарушение варират от спиране на интернет услугата, до 10 години лишаване от свобода и 250 000 долара глоби.

1 - Инжекции и хакерство на злонамерен софтуер

Както всеки друг файл, торент файловете също могат да съдържат вирус, който може да осакати вашето устройство. Заплахата по време на изтегляне на торент главно зависи от източника, откъдето изтегляте файла.

Когато се отвори неразпознат злонамерен софтуер, това е само защото изтеглящото устройство има подвеждащо чувство за сигурност спрямо P2P мрежите. Поради такъв модел и непознаване на заплахите за сигурността, свързани с изтезания, злонамерените субекти най-вече поставят измамните връзки по този начин.

Освен това изтеглящите торенти са шпионирани от хакерите, така че IP адресите на всички връстници могат да бъдат наблюдавани. Понякога хакерите получават жизненоважна информация за последователно насочване на потребителски устройства и в крайна сметка те атакуват компютъра с уязвимост.

Проблеми с поверителността при торентинг (обяснение) & предпазни мерки)

Торентите използват специфичен метод за прехвърляне на файлове, които са базирани на технологията BitTorrent. При този метод, определен порт за трафик, т.е. 6881-6889 TCP порт - което означава, че торент трафикът е уникален и може лесно да бъде идентифициран от доставчиците на интернет услуги или от всяко друго лице за наблюдение.

Ако потребителят използва торент чрез обикновена интернет връзка, тогава има голям шанс доставчиците на услуги да проучат и наблюдават кой тип файлове се изтеглят и биха предприели правни действия, ако бъдат открити изтеглящи незаконни файлове.

Доставчиците на интернет услуги могат лесно да проследяват IP адресите на клиентите, използвайки торенти.

Tha също така е, защото торентите обикновено споделят своите IP адреси с други потребители, за да помогнат в процеса на изтегляне. Когато ISP идентифицира кой използва торент трафика и че IP адресът споделя конкретен файл незаконно, така хората се хващат и срещу тях се предприемат юридически действия. е безопасен за потоци

Както можете да видите на горния екран, всички изтеглящи и сеялки, изложени от IP адресите.

Незаконни торенти - случаи и проблеми

Тъй като все още сте в безопасност от известия за авторски права, може би смятате, че това се случва рядко? Но е неразумно да се предприемат такива действия леко.

Повечето от хората, които изтеглят торенти, са докладвали за инцидентите, когато са получили известие от троловете за авторски права или интернет доставчици. Ето някои преживявания на такъв изненадан и объркан торент потребител.

Коментар от дискусия Хората на reddit, които са били преследвани за незаконно изтегляне на филми, какво се е случило?.

Някои хора също се оплакват от правните известия, които са получили за действието, което не са извършили.

Коментар от дискусия Хората на reddit, които са били преследвани за незаконно изтегляне на филми, какво се е случило?.

Въпреки това, има късметлии за изтегляне на торенти, които просто получиха предупреждението преди всяко глоба налагане или наказание.

Коментар от дискусия Хората на reddit, които са били преследвани за незаконно изтегляне на филми, какво се е случило?.

Как да усамотите торентите си (Предпазни мерки)

Използването на торенти с пълна безопасност е от съществено значение. Ако потребителят обръща особено внимание на използваните торенти и къде се намират торент файловете, торентингът ще бъде полезен начин за изтегляне на големи размери на файлове.

Ето някои начини, които, ако потребителят следва, остават напълно безопасни по време на торент.

1. Използвайте законни торенти:

За да предотвратите всякакъв вид проблеми или правни последици, е важно да не изтегляте файлове или материали, защитени с авторски права, от торент. Пиратските файлове, които може да не се споделят първоначално без разрешение или някои такси, но торент все още ги представя. По този начин се предлага да се държи далеч от изтеглянето на такива материали.

2. Използвайте VPN:

Най-лесният и прост начин да се предпазите, докато полагате поредици, е използването на VPN. VPN е начин да защитите личната информация и IP адреса на потребителя, докато използвате торенти.

Той скрива IP адреса и го променя на някакъв друг IP адрес, чрез който се усложнява за троловете за авторски права и доставчиците на услуги да проследяват потребителя.

Освен това VPN криптира интернет трафика на потребителя. Следователно ISP не е в състояние да проследи потребителя. VPN поддържа всички интернет дейности и осигурява сигурно и сигурно интернет изживяване на потребителите.

3. Използвайте частни тракери:

Тракерите са мястото, където са налице троловете и хакерите за авторски права, за да навлекат и прекъснат процеса на изтегляне и да получат достъп до информация / данни на потребителя.

Затова е от съществено значение откъде са изтеглени торентите. Препоръчва се да се използват частни тракери, тъй като има по-малка промяна на проследяването от тролове и хакери за авторски права.

4. Намерете торентите на надеждни сайтове:

За да избегнете възможността да получите вируси и злонамерен софтуер, се препоръчва да изтегляте торенти от надеждни и уважавани сайтове, вместо това да посещавате сайтове, за които нямате представа и сте чували от други.

Инжектиране на зловреден софтуер с торент (обяснение) & предпазни мерки)

Компютърните вируси могат да се разпространяват по различни канали, включително значителен носител, "торент файл".

Поради неизвестност, както и широкото разпространение на злонамерен софтуер, става трудно да разберем вируса. Има два начина, чрез които вирусите се прехвърлят на торентерите.

Рекламните банери и други видове показвани реклами, докато изтегляте торенти, се инжектират с вируса. Повикват се такива реклами malvertisements. Тези реклами се отчитат дори от реномирани програми като Google.

Торент сайтовете не сканират правилно всяка реклама, поради което торент сайтът може да съдържа неправилна реклама. Правилното четене на подробности за такива реклами обаче може да ви накара да разберете вируса.

Друг начин за получаване на вирус е чрез изтегляне на заразен торент файл. Повечето хакери използват популярен софтуер за разпространение на вируси. Те инжектират заразения код в инсталатора на софтуера и когато инсталирате променената програма, вирусът влиза в системата ви.

предпазни мерки

За потребителите е изключително важно да изтеглят безопасно всяко торентно съдържание. За да изтеглите абсолютно безопасно торент съдържание, потребителят може да следва тези указания;

Променете настройките на устройството си

Както беше обсъдено преди, компютрите, които вече са уязвими, имат по-големи шансове да бъдат атакувани. Затова не забравяйте да имате тези настройки на устройството си.

Изключете „Remote Assistance“ и „Remote Desktop“ в System Properties. Освен това премахнете отметката от целия списък с изключения във вашата защитна стена. Освен това изключете споделянето на папки и задайте пароли за основните папки на вашето устройство.

Избягвайте файлове, предразположени към вируси

Има някои торент файлове, които са много рискови за изтегляне и можете да ги прецените по разширението им. Например изпълнимите файлове (EXE, BAT) са най-разпространеният начин за предаване на вируса.

Също така, напуканите програми са най-разрушителни файлове, които можете да изтеглите чрез торенти.

Antivirus

Антивирусът е най-ефективният начин за избягване на вируса във вашите устройства, независимо от източника, от който идва вирусът.

По същия начин, вирусите, придружени от торент, могат да се избегнат с добър антивирусен софтуер. Има някои от популярните антивирусни програми като Avast или BitDefender. Потребител на Windows обаче може да даде възможност на предварително инсталирания антивирус, Windows Defender, който е адекватен за улавяне на повечето вируси.

Не забравяйте, че трябва да има една антивирусна програма в дадено устройство наведнъж.

Проверете автентичността на уебсайта, отзивите и сеялките

Когато влизате в сайт за изтегляне на торент файл, най-вероятно виждате списък с коментари на лицата, които са изтеглили този файл.

Жизненоважно е да потърсите отзивите, които дават тези изтеглятели в коментарите си. Това не е 100% работещо решение, но дава по-широка представа как функционира файлът и има ли някакъв вирус или не.

Успоредно с това, съотношението на сеялката на торент файл може да ви помогне в преценката на автентичността. Ако има много сеялки, тогава най-вероятно файлът няма вирус и затова хората го споделят. Отново това не е гарантирано решение.