Как да не се хващате по торенти – Лесно ръководство

[ware_item id=33][/ware_item]

Повечето от хората вероятно знаят концепцията за порой и как тя работи. Ако не, тогава можете да разгледате тази статия бързо, преди да прочетете допълнително.


Там, където поройът е завладяващ, в същото време е и рисковано. И можете да ви хванат да вият най-новите филми, телевизионни предавания и музикални издания.

Рискът преобладава при торентите, защото има много уебсайтове, които предоставят много незаконни материали и съдържание за авторски права. Те обаче създават впечатление, че съдържанието, което показват, е напълно законно, когато не е така.

Ето защо много нетици изтеглят незаконно съдържание, дори и да не са предназначени да извършват такава дейност. В резултат на това те получават известия или предупреждения за нарушаване на авторски права.

Ето защо, за да сте в безопасност, можете да следвате някои стъпки, за да не ви хванат порой.

Незаконно ли е торентът?

Има термин, известен като авторско право, който посочва правото да се показва само съдържание. Собственикът или когато собственикът на съдържание разреши достъп на всеки.

Всеки, който предоставя такива материали за авторски права безплатно, или този, който подава такива материали, тогава той / тя изпълнява незаконна задача. Самото торене обаче не е незаконно.

Защото да знаеш как да не те хванат поройни. Трябва да сте наясно с субектите, които наблюдават най-вече дейностите на порой.

Ако знаете как работи торентът, тогава вероятно знаете, че интернет доставчик, притежател на авторски права, правителство или правоприлагащ орган лесно може да хване изтеглящия торент от торент рояк (колекция от връстници, които качват и изтеглят един и същи торент файл).

Като има предвид, че ако сте предприели някакви предпазни мерки, то погребението ви може да остане анонимно.

Прочетете още ... е торентът нелегален?

Какво се случва, когато ви хванат торент?

Ако бъдете хванати, докато споделяте торенти, може да има леки, както и екстремни последици.

Може да получите предупредително писмо от вашия интернет доставчик или може да изпитате скоростта на заглушаване като наказание. Тежки наказания за незаконни поредици обаче също са колективни.

Но законите за изтезания до голяма степен зависят от държавата, в която живеете. Например, в Обединеното кралство беше даден 12-месечен затвор на някой, който споделя авторски права в топ 40 сингъла през 2016 г..

Има шансове да получите наказателно писмо от троловете за авторско право. Авторските тролове са малките фирми, които имат за задача да следват отделните пирати. Те намират IP адреса на торент, изтеглящ незаконно съдържание, и със съгласието на притежателя на авторските права, компанията предприема юридически действия от тяхно име.

Повечето от тези компании използват обща тактика, която е основно за уреждане на случая извън съда. Авторските тролове използват имейл или дори отиват от врата до врата, за да предадат писмото за уреждане на авторски права.

В такива писма има заплаха да се изпеят над 100 000 долара, но те искат само 3000 долара, което изглежда изключително ниско, както и без излишни съдебни разходи и риск.

Как да не се хванат на торент?

Цялата безопасност на торент се върти около маскиране на IP адрес, който е най-значимият указател за идентичност на отделен торент за споделяне.

Използване на VPN

Този термин може да бъде толкова повторен за тези, които искат да останат анонимни. Ето какво увеличава използването на VPN и приемането, че това е най-ефективният начин за маскиране на IP адрес.

VPN варират от изключително евтини до малко високи разходи, но никога не можете да прецените VPN ефективността или безопасността чрез преценка на цената. Функциите на VPN биха могли да ви дадат представа за ефективността на тази услуга, но правилната идея се постига чрез потребителския преглед на VPN за торент.

възвишение

Onion Router (Tor) е безплатен и малко подобен на VPN; по този начин се използва от някои нетизи, които не искат да плащат за анонимност.

Tor също така осигурява криптиране на трафика и маскиране на IP, като кара трафика да преминава през няколко „възела“. Въпреки това, поради много причини, Tor не се счита за ефективен за целите на порой. Първо и най-важното от всичко е забележима бавна скорост, която противоречи на високата честотна лента, изискваща задача, порой.

Тор може да бъде най-известната цел на органите на реда и на правителствените органи, тъй като е любимо средство сред хакери / престъпници.

Peerblock

Peerblock е добре познато и специално проектирано приложение за споделяне на торенти. Имайки предвид забележимия риск от излагане на IP на още по-торент в роя, Peerblock съдържа черен списък с IP адреси.

Прескачащите IP адреси с основната цел за проследяване на торент потребител редовно се актуализират на тази защитна стена на работния плот. За съжаление, черният списък на Peerblock е актуализиран веднъж, след инсталирането. Потребител, който желае да получава редовни актуализации, трябва да плати за това.

Въпросът е дали това ще гарантира, че всеки фалшив IP присъства в черния списък на Peerblock?

Също така тролът за авторски права или всяко друго подскачащо предприятие може бързо да разбере IP адреси от рояк чрез използване на IP, който не е в черния списък.

Seedbox

Seedbox е за BitTorrent, който ви позволява да споделяте торента със специализирани високоскоростни сървъри. Това е отдалечен сървър, осигуряващ на потребителите висока скорост, заедно с маскиране на IP от широката публика.

След като изтеглянето приключи, изтегленият торент файл се хоства в Seedbox и можете да го изтеглите на вашия компютър по всяко време.

Има някои доставчици на Seedbox, които предоставят и HTTP файлов браузър, който ви позволява да изтегляте файлове от Seedbox през уеб браузър.

Какво да правите, ако ви хванат поройни незаконни неща?

Повечето хора не се интересуват от анонимността, докато погребват, докато не стигнат до известия за авторски права или писма за уреждане.

Ако вие сте този, тогава някои от съветите може да ви помогнат. От съществено значение е обаче да следвате предпазните модели за анонимност, преди да ви хванат торенно незаконно.

Някои хора имат късмет и те просто получават предупредителни съобщения от интернет доставчиците, което не е огромно нещо, което да се тревожи. Но това е задължителен момент за предупреждение за интернет потребителите.

Сега повечето писма за сетълмент се получават и чрез вашия интернет доставчик. Авторски трол след съдебната система изписва вашия интернет доставчик и го принуждава да изпраща имейли на клиенти с правна заплаха и да предоставя лични данни. Тъй като IP адресът не е лице (според американското законодателство), троловете за авторски права не могат да получат действителната самоличност на потребителите.

Следователно, ако имейлът не съдържа лична ваша идентификация, запазете го по този начин и избягвайте да отговаряте на този имейл. Ако отговорите на този имейл, ще разкриете вашата лична информация на трола за авторски права, ако интернет доставчикът не е предоставил вашите идентификационни данни.