Как да ускорите uTorrent Лесен начин

[ware_item id=33][/ware_item]

След BitTorrent, uTorrent е най-търсеният клиентски софтуер наоколо. Основното му очарование се състои в леката му природа, тъй като дава възможност на компютърните потребители да могат да го използват, без да имат оригинални такси за работата на системата. Повишената му популярност обаче се отрази нежелателно на конкурентите му, което също е логично и разумно.


Има някои торенти, които са бързи, а други - бавни. UTorrent скоростта на изтегляне на промени и люлеене на моменти.

Много потребители uTorrent съобщават за честите случаи, ако забавят скоростта на изтегляне, докато споделят файловете. Но няма от какво да се притеснявате. Можете лесно да увеличите и подобрите скоростта на uTorrent.

Ако искате да увеличите скоростта на uTorrent, първото и най-важното нещо, което трябва да направите, е да проверите максималната скорост за качване и изтегляне.

През повечето време има очевидна разлика между скоростта на качване и изтегляне. Въпреки това е много очевидно, че не можете да изтеглите файлове, които надвишават ограничението, определено във вашата връзка от вашия доставчик на услуги. Но все пак, важно е да знаете тази информация, за да можете да управлявате софтуера правилно, което е най-важното, докато ускорявате uTorrent е.

Ощипва вашия uTorrent за увеличаване на скоростта

Споменатите по-долу са някои от начините, по които можете да ускорите uTorrent:

1 - Извършете тест за скорост:

Най-простият и лесен начин да ускорите uTorrent е да стартирате тест за скорост. За да направите това, трябва да следвате стъпките, дадени по-долу:

 1. Отидете на сайта на DSLReports.
 2. Щом първоначалната страница с инструменти се зареди, кликнете върху опцията за тестване на скоростта.
 3. Ще бъдете на страницата за тест на скоростта.
 4. Кликнете върху теста за скорост на качване / изтегляне на Flash Adobe.
 5. Изберете сървър на същата страница, за да стартирате теста.

2 - Проверете вашия рутер:

Можете да ускорите uTorrent, като използвате вашия рутер, за да проверите скоростта на качване и изтегляне. Въпреки че не всеки използва един и същ рутер, ако използвате маршрутизатор NETGEAR, можете да проверите скоростта чрез стъпките, дадени по-долу:

 • Заредете прозореца на браузъра и напишете 192.168.0.1 в адресната лента.
 • Ще се покаже диалогов прозорец с необходимата автентификация. Въведете вашето потребителско име, парола и след това кликнете върху „OK“.
 • Страницата за състоянието на рутера NETGEAR ще се зареди. Можете да превъртите надолу, за да намерите скоростта на връзката нагоре и скоростта на връзката надолу.

3 - Проверете настройките си за порт:

За да ускорите uTorrent е важно също така да се уверите, че всички портове се управляват правилно. Когато портовете са правилно конфигурирани, това обикновено се превръща в получаване на максимална скорост на изтегляне. За да проверите настройката на вашия порт, следвайте стъпките по-долу:

 • Кликнете върху иконата uTorrent, за да я заредите.
 • Кликнете върху опции и след това върху Ръководство за настройка.
 • Ще се появи страница с ръководство за настройка на uTorrent. Потвърдете, че квадратчето до „Мрежа“ е отметнато, щракнете върху Изпълнете тестове.

4 - Проверете защитната стена:

Понякога редуването на скоростта е защото портовете се блокират от защитната стена. За да сте сигурни, че защитната стена работи правилно, всичко, което трябва, е да деактивирате програмата и след това да стартирате теста за скорост. Но проблемът продължава, тогава може да се дължи на проблема с управлението и конфигурацията на рутера, но проблемът приключва, след това се дължи на проблем с конфигурацията на защитната стена.

Ако сте потребител на защитната стена на Windows, тогава трябва да се управлява, за да разреши входящите и изходящите връзки от uTorrent и да го направите, трябва да се следват следните стъпки:

 • Кликнете върху старт и след това върху Контролен панел.
 • От контролния панел щракнете двукратно върху програмата за защитна стена.
 • Ще се появи страницата на програмата за защитна стена, щракнете върху раздела Изключение и се уверете, че квадратчето до uTorrent е отметнато.
 • От раздела Изключение щракнете върху опция Добавяне на програма.
 • Ще се появи диалогов прозорец за програма, щракнете върху Преглед.
 • Намерете файла uTorrent.exe, който ще бъде на работния плот, Кликнете върху „Отвори“.
 • Кликнете върху „OK“, за да добавите програма в списъка с изключения.

5 - Ограничете скоростта на качване:

Ядрото на P2P мрежите е споделяне, но ако скоростта на качване е настроена на неограничен, това в крайна сметка може да повлияе на скоростта, с която се изтеглят файловете. За да ускорите uTorrent, които оптималните настройки трябва да използват, чудесно е да зададете честотата на качване на 80% от скоростта на връзката UpStream и да направите това, изпълнете стъпките по-долу:

 • Кликнете два пъти върху uTorrent, за да заредите приложението.
 • Ще се появи диалоговият прозорец uTorrent, щракнете върху опции и след това върху Предпочитания.
 • От страницата Предпочитания кликнете върху честотна лента.
 • В полето Максимална скорост на качване въведете скоростта на връзката UpStream не повече от 80%.
 • Кликнете върху „Прилагане“ и след това върху „ОК“.

6 - Активиране на криптирането на протокола:

Има много доставчици на интернет услуги, които обичат да покриват честотната лента на потребителя за P2P трафик. Активирането на шифроването на протокол помага за премахване на влиянието на честотната лента, поставено в интернет връзката и ускоряване на uTorrent. За да активирате шифроването на протокол, всичко, което трябва да направите, е:

 • Кликнете два пъти върху uTorrent.
 • Когато се появи диалоговият прозорец uTorrent, щракнете върху опции и след това върху Предпочитания.
 • От страницата Предпочитания щракнете върху BitTorrent.
 • Уверете се, че квадратчето до Разрешаване на входящи наследствени връзки е поставено отметка.
 • Изберете Forced от падащото меню на Encryption Protocol.
 • Кликнете върху „Прилагане“ и след това върху „ОК“.

7 - Отидете за високи семена и връстници:

Семето е някой, който има цялото копие на файла в системата си и го споделя в цялата мрежа, докато връстникът е някой, който в момента изтегля файла. Пиявица е някой, който за първи път изтегля файла.

Винаги е добре да отидете с повечето сеялки и връстници, когато става въпрос за избор на торент, който да изтеглите. Колкото по-голям е броят на сеялките, толкова по-бързо ще бъде изтеглянето.

Ширина на лентата и настройки за свързване:

Има редица опции за настройките на лентата на uTorrent, които трябва да се считат за увеличаване на скоростта на uTorrent. Вариантите са следните:

1 - Глобален максимален брой връзки:

Тази настройка определя максималното количество връзки, които компютърът може да осъществи по време на изтегляне. Ако тази настройка е неограничена, това не означава, че скоростта ще стане по-висока. Известно е, че по този начин се използва много необходимата честотна лента, тази настройка трябва да бъде зададена на 520 за 1Mbits връзка.

2 - Максимален брой свързани връзки на торент:

Тази настройка определя максималното количество свързани връстници, които компютърът може да осъществи връзка, докато изтегля файл. Тази опция трябва да бъде експериментирана, като я зададете на броя на връстниците, които има изтегления в момента торент файл. Помислете да започнете с 200 за 1Mbits връзка.

3 - Число на качи слотове на торент:

Тази настройка определя размера на слотовете за качване, които са достъпни за потребителите, които искат да изтеглят файл от други колеги. Ако тази настройка е зададена твърде високо, тя може да повлияе зле на скоростта на изтегляне, поради което се препоръчва да се обмисли настройката й на не повече от 3, независимо от интернет връзката.

Надявам се да намерите това полезно ��