Какво се случва, ако ви хванат торент

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrent основно се отнася до всеки компютърен файл, който съдържа метаданни, съдържащи различна информация. Между хората има огромен дебат или погребението е законно или безопасно. Е, няма нищо незаконно и опасно в торент. Torrenting е абсолютно безопасен и легален, докато не изтеглите файлове, защитени с авторски права или пирати от интернет.


Има различни видове софтуер с отворен код, които често споделят файлове и съдържание чрез торенти. Също така някои хардуерни фирми предоставят своите драйвери и софтуер за поддръжка чрез торенти. BitTorrent е най-ефективният и бърз начин за разпространение на големи файлове от всякакъв вид.

Въпреки че споделянето на пиратско и защитено с авторски права съдържание / файл е забранено и незаконно или чрез торенти или по някакъв друг начин. Тъй като поредицата на торенти в някои страни се счита за незаконна, следователно повечето от произведения в търговската мрежа софтуер, филми, музика, различни телевизионни предавания са обезпечени от закона за авторското право и споделянето на такива файлове често може да доведе до наказания и ако бъде уловено, дори може да доведе до затвор.

Как някой е хванат Torrenting

Защитените с авторски права тролове или техните представители могат лесно да бъдат уловени хора, които потеглят. Защитените с авторски права тролове или техните представители ще посетят същите сайтове за споделяне, които сте използвали, ще изтеглите материал от там, ще проверите откъде идва IP адресът, ще потърсите доставчика на интернет услуги, който предоставя този IP адрес, и ще се свържете с тях, като кажете някои IP адреси споделят незаконни материали и всъщност искаме да ги предупредим за това.

След това доставчикът на услуги ще търси IP адресите и ще проверява сметките. Те първо ще изпратят предупредителни писма на притежателите на акаунта. Но ако след това тази дейност за споделяне продължи, троловете за авторски права ще поискат съдебна заповед, за да принудят доставчиците на услуги да предоставят данни за вашия акаунт. Те също ще се съобразяват с адвокатите си, за да изпратят правно известие с вас. Но ако това се игнорира, тогава ще бъдете завлечени в съда за по-нататъшни производства и действия.

Неща, които могат да се случат, когато ви хванат Torrenting

Ако получите торентинг, това може да ви удари наистина трудно, отколкото да го закупите с оригинална цена. Споменатите по-долу са нещата, които могат да се случат, когато можете да ви хванат да витаят, като разнасяте филми, музика, телевизионни предавания или други неща, защитени с авторски права:

Гражданско неподчинение:

Законът за авторското право от 1976 г. обхваща всякакъв вид незаконно изтегляне и предаване на авторски права. Съгласно този акт на хората е забранено да копират, преиздават или използват други произведения без разрешението на троловете за авторски права. Нарушенията на авторските права обикновено се осъществяват чрез граждански дела, когато собственикът предприема съдебни действия за парични щети.

Технологичният напредък улесни споделянето на информация и файлове по интернет. В тази ситуация троловете за авторски права сега антагонистично се насочват към сайтове като BitTorrent. Собствениците на авторски права не могат да закриват сайтовете, от които се споделят файловете, но те са насочени отделно към споделящите файлове. Собствениците на авторски права не само са насочени към физически лица, но и следват големи компании. Например повече от 30 души бяха обвинени за изтегляне на „Клуб на купувача в Далас“, освен това Lionsgate глоби 10 души за споделяне на „Разходни материали“.

пиратството:

Цената за незаконно изтегляне или стрийминг на материали може да бъде малко скъпа. Федералният закон за авторското право дава съгласие за щети, вариращи от $ 750 до $ 30 000 на работа. Например, един мъж, който притежава, заведе дело с 675 000 долара за изтегляне на 30 песни, докато друга жена беше глобена с 1,9 милиона долара за изтегляне на 24 песни.

Ако обвиненията не са достатъчни за предупреждение, тогава има и юрисдикции, които прилагат наказателни наказания за онлайн пиратство. Често се предлага да се консултирате с опитен адвокат по интелектуална собственост, ако някой е обвинен за нарушаване на авторски права.

Примери за случаи, в които хората се хващат по торентинг

Авторските тролове хващат няколко торенти. Те получават данни за IP адреса от доставчиците на услуги и предприемат съдебни действия срещу тях. Жертвите са споделили своя опит и истории на Reddit, тъй като са били уловени по време на порой. Има жертви, които току-що са получили правно известие за консултация с адвокат, но по-нататъшното производство се поддържа. Има обаче и жертви, които са съдени за изтезания.

Жертва сподели историята си, че братовчед му е съден с 80 долара на песен за изтегляне на албум с 12 песни. Също така, друга жена от Минесота беше обвинена с 80 000 долара на песен за изтегляне на 24 песни.

В Обединеното кралство глобата за нарушаване на авторски права зависи от сериозността на случая. В изключително сериозни случаи често това може да доведе до явяване пред магистрата, където наказанието е до 5000 лири или шест месеца лишаване от свобода. Въпреки това, в най-грозните случаи, виновникът може да бъде изпратен до Съда на короната, който може да налага неограничена глоба и лишаване от свобода до 10 години.

Съвети за „торент“, без да ви хващат:

Ето няколко съвета, които със сигурност ще ви помогнат за торент, без да ви хванат:

Избягвайте отворените общности:

Докато торентингът IP адрес се споделя с различни други потребители, които ви помагат да завършите файла, като ви изпраща парчетата от файла, който те вече са изтеглили. Вие също им изпращате парчетата, които имате, и всички получават пълен файл. Собствениците на авторски права търсят незаконно изтегляне. Те могат също така да търсят вашия IP адрес, ако бъдат хванати, и ще се свържат с вас, ако е необходимо.

Публичните сайтове за проследяване са отворени за всички и също така не потвърждават самоличността на потребителя. Освен това няма ограничения за материала за изтегляне, което улеснява компанията да скочи и да вземе някои IP адреси.

Частните тракери обаче предлагат допълнителна защита, като включват потребителите да се регистрират първо. Затова се препоръчва да се избягват отворени общности и да се изберат обществени проследяващи.

Прочетете коментари:

Всеки надежден и надежден торент сайт има отделен раздел за коментари на потребителите на страницата за изтегляне. Препоръчва се да прочетете и сканирате внимателно тези коментари, преди да изтеглите всеки материал. Ако откриете нещо съмнително или ако торентът няма коментари, тогава е добре просто да го избегнете.

Блокиране на лоши IP адреси:

Тъй като различни компании се присъединяват към торент сайтовете при изтегляния, за да се възползват от IP адресите, по този начин техният собствен IP адрес също става достъпен там. Въпреки това, като изтеглите и инсталирате безплатна програма, известна като PeerGuardian2, можете да останете пред тях, като блокирате лошите IP адреси да ви свържат.

Капачи вашите качвания:

Ако искате да не ви хванат по време на торене, тогава е по-добре да не сеете и ограничавате качванията си. Това е така, защото като спрете ширината на честотната лента на клиента, можете ефективно да се освободите от радара на няколко собственици на авторски права.

Заключение:

Много е важно да се избягват отворени общности, да се блокират лоши IP адреси, да се четат коментари и да се избягва засяването по време на изтезания, защото в този случай ще бъдете в безопасност да не бъдете хванати, но ако не го направите, трябва да се изправите пред съдебни действия и наказания.