UTorrent безопасен ли е? – Намерете всички аспекти на поверителността

[ware_item id=33][/ware_item]

С почти 100 милиона активни потребители, сестринските платформи uTorrent и BitTorrent са спечелили около 50 процента от пазарния дял на всички клиенти на BitTorrent.


Такава репутация не би могла да бъде придобита без никаква уникалност и производителност. Вярно е обаче също, че никой от софтуера не е напълно безопасен. Ето защо търсенето на заявки като uTorrent е безопасно и BitTorrent е безопасно да се пита в изобилие на различни платформи.

Тук в тази статия ще ви обясня някои аспекти, чрез които бихте могли да прецените, че е uTorrent и BitTorrent безопасен или не.

UTorrent безопасен ли е? - Притеснения и дела

В началото на 2018 г. имаше новини за уязвимостта на uTorrent, която остави потребителите с рискове от хакване и подхранване. Според докладите работният плот на Windows, както и уеб клиентите, са открити с уязвимости.

Този проблем беше открит от Tavis Ormandy от Google Project Zero. Въпреки това, скоро BitTorrent Inc. пусна бета версията с корекция на защитата. Също така, уеб версията на uTorrent беше ремонтирана, както заяви Дейв Рийс, вицепрезидент по инженерство в BitTorrent.

През 2015 г. в интернет се появиха новини, че uTorrent участва в пакетиране на софтуер за добив на биткойни. Този софтуер се съобщава за автоматично инсталиране с клиента uTorrent и тайно използване на хост машини за добив на биткойни, без да се признават потребителите за него.

Този проблем също се оказа просто разпространен и ръководството на uTorrent премахна злонамерения софтуер от следващите версии.

През 2014 г. браузърът Google Chrome бе маркирал клиента uTorrent като зловреден софтуер; изглежда обаче, че е чист от вируси.

С всички тези новини относно uTorrent клиента, вероятно може да се попита, че uTorrent е сигурен и през повечето време отговорът е да. Това е така, защото софтуерът веднага излиза с лепенки за сигурност.

Наред с това има някои други причини, поройът може да бъде опасен. Например, това може да е злоупотреба (реклами, които съдържат зловреден софтуер), чрез която вашият BitTorrent клиент се зарази.

Поверителност Най-добрата версия на uTorrent

Тъй като BitTorrent Inc. непрекъснато пуска различни версии на uTorrent - или за патч на сигурността, или с разширени функции - винаги се мисли, коя версия е най-добра по отношение на поверителност.

Има различни версии за uTorrent и всяка нова версия има повече функции и по-леко тегло от предишната.

Въпреки това, експертите и опитните потребители твърдят, че версията uTorrent 2.2.1 все още е най-безопасната. Това е и последната версия, която не е рекламна. Има много начини, чрез които можете да изтеглите предишните версии; обаче тази заплаха за Reddit ще ви даде връзки за изтегляне на тази версия на OG.

Как да деактивирате рекламите в uTorrent

Без значение кое приложение, софтуер или уебсайт използвате, винаги искате да използвате без прекъсване и основните главоболия в показването на реклами.

uTorrent също има рекламна поддръжка и като цяло трябва да платите за без рекламната версия. Въпреки това, по-късно компанията го направи по желание след бунта на потребителя. Ще ви кажем процедура, чрез която можете да деактивирате показването на реклама от вашия uTorrent клиент чрез някои настройки.

Не забравяйте да следвате внимателно инструкциите, тъй като настройките на клиента са малко сложни и малка грешка може да направи нежелана промяна на вашия uTorrent клиент.

5 лесни стъпки за премахване на реклами в uTorrent

Етап 1: Отворете uTorrent клиента на вашето устройство и кликнете върху „Опции“. UTorrent безопасен ли е? - Намерете всички аспекти на поверителността

Стъпка 2: От падащата лента изберете „Предпочитание“. премахнете рекламите utorrent

Стъпка 3: След това от страничната лента изберете „Аванс“. (Внимавайте, докато щракнете върху опцията за предварително и не кликнете върху знака „+“) Безопасен ли е utorrent

Стъпка 4: След това в прозорец ще се появят различни опции и сред тези, които трябва да промените стойността на определени опции на „фалшиви“, за да деактивирате рекламите. По-долу ще напиша някои ключови думи, които трябва да въведете една по една в полето на филтъра и да променя стойността им едновременно.

премахване на реклами на utorrentЗа да промените стойността на фалшива, щракнете двукратно върху 'True' или просто щракнете върху нея веднъж и изберете false.

UTorrent безопасен ли е? - Намерете всички аспекти на поверителността

  • Left_rail_offer
  • Sponsored_torrent-оферта
  • show_plus
  • enable_pulse
  • show_notorrents
  • offer_autoexec

Стъпка 5: Когато сте готови с промяна на стойността на всички тези опции, щракнете върху „OK“ в долната част на прозореца и излезте от клиента uTorrent. е utorrent безопасно

Сега изчакайте момент и рестартирайте вашия uTorrent клиент. Да се ​​надяваме, че сега ще кацнете на без реклами uTorrent.

Защо трябва да използвате uTorrent безопасно?

Не само потребителите на uTorrent клиент, но всички изтеглящи торенти на всеки BitTorrent клиент трябва да торент анонимно поради екстремните рискове за поверителност, които са с незащитена торент.

Както беше обсъдено в предишни статии, в торент рояк всички връстници могат лесно да получат IP адреса и други подробности за всеки партньор.

Това е ясен и наистина изпълним начин всеки злонамерен субект да влезе в рояка и лесно да получи подробности за потребителя. И все пак, вашият интернет доставчик може да следи изтеглянето на торент без допълнителни усилия. Трябва обаче да знаете опасностите, когато ви хванат торенти.

Как да използвате uTorrent безопасно

Има определени начини, чрез които може да се анонимизира uTorrent и всеки друг BitTorrent софтуер, който използвате. Вместо да обсъждаме всички неща отново, бих ви препоръчал да прочетете тази статия, „Как да се торент безопасно“.

Тази статия обхваща мерките, които биха осигурили безопасност от неприкосновеността на личния живот, както и рискове от злонамерен софтуер по време на торент.