Ce este Torrenting și cum funcționează

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting este un proces distinct de partajare a fișierelor, care implică numeroase persoane (colegi) în procesul de descărcare.


Această procedură întreagă folosește tehnologia P2P pentru a distribui fișierul torrent între mii de utilizatori. Cu toate acestea, a fișier torrent este un fișier de calculator, care conține metadate, fișierele și folderele care vor fi partajate. S-ar putea să asculți torrent și BitTorrent ca termeni sinonimi, dar aceștia sunt un pic diferiți.

BitTorrent este un protocol de transfer de fișiere, care ajută la descompunerea fișierului torrent în biți mici pentru a face procesul de descărcare mai rapid.

În mod similar, există numeroși termeni folosiți pentru a descrie procesul de torrenting și trebuie să-i înțelegeți înainte de a merge la funcționarea torrentului.

 • Peers: Persoanele (torrentere) care sunt implicate în procesul de partajare a unui fișier torrent într-o rețea peer-to-peer.
 • Semănătoare: Cei care încarcă părți ale unui fișier torrent împreună cu descărcarea acestuia.
 • leecheri: Torrenterii care doar descarcă și nu încarcă nimic într-un proces de partajare a fișierelor.
 • Roi: Un grup de oameni implică descărcarea și încărcarea aceluiași fișier torrent.
 • urmăritor: După cum implică numele, trackerul într-un proces de torrenting este un server, care localizează colegii aceluiași fișier torrent prezenți în zone diferite. Conectează torrenterele (colegii) și ajută la direcționarea pachetelor de date între ele.
 • Client Torrent: Clientul Torrent este programul care permite și gestionează procesul de partajare a fișierelor folosind protocolul BitTorrent. Acești clienți BitTorrent aranjează biții dezasamblați de fișiere torrent care gestionează încărcarea și descărcarea acestuia în timp ce furnizează statistici despre torrent..
 • indexers: Site-urile web care au o colecție de fișiere torrent împreună cu informațiile despre acestea. Utilizatorii primesc linkul fișierului torrent pe aceste site-uri web, care sunt partajate de un alt descărcător de torrent. Prin urmare, este un canal pentru a obține, partaja și solicita un fișier torrent.

cum funcționează torentulCredit imagine: theglobeandmail.com

De ce oamenii torrentează?

BitTorrent este modalitatea prin care oamenii descarcă muzică, videoclipuri, aplicații, jocuri și imagini, de cele mai multe ori, de dimensiuni mai mari. Nu doar descărcarea, dar multe persoane partajează fișiere care sunt prezente pe computerul lor.

Cineva dintre voi s-ar putea întreba dacă de ce oamenii folosesc torrentul în locul descărcării tradiționale. Unul dintre motivele majore este că fișierele torrent, care sunt prezente pentru toată lumea, sunt furnizate de către oricine a plătit sau care ar putea fi obținut prin mijloace hassling. Din acest motiv, fișierele torrent sunt, în general, prezente la descărcarea convențională.

În plus, există câteva avantaje majore ale torrenting-urilor, care au crescut extraordinar de mult utilizarea torrenting-ului.

 • P2P înseamnă că folosește un proces descentralizat înseamnă că fișierul pe care îl descărcați nu este găzduit pe un server central principal. Prin urmare, dacă o sursă de descărcare rămâne sau se dezactivează între procesul de descărcare, puteți finaliza procesul de descărcare cu alte surse. În plus, procedura de descărcare obișnuită implică un singur server principal și, dacă acesta se reduce, nu ai putea finaliza descărcarea.
 • Nu trebuie să reporniți descărcarea completă de la început dacă internetul dvs. se deconectează brusc din cauza vreunui motiv.
 • Este un mod de descărcare vizibil de rapid în comparație cu procesul de descărcare obișnuită.
 • Puteți găsi, descărca și chiar cere orice fișier.

Creșterea legitimității torrentingului

Așa cum am discutat anterior, partajarea de torrent este un mod rapid și eficient de descărcare și încărcare a fișierelor mari. Cu toate acestea, numele „torrent” dă, probabil, un izvor general în minte că implică ceva ilegal sau ceva care ignoră legile privind drepturile de autor..

Dar, cu popularitatea și fezabilitatea copleșitoare a partajării BitTorrent, aceasta se mișcă constant în mainstream.

Descărcarea BitTorrent implică în principal extragerea ilegală a muzicii, filmelor și jocurilor. Prin urmare, Blizzard Entertainment, care sunt creatorii jocurilor precum World of Warcraft, Starcraft II și Diablo III, a adoptat tehnologia torrent. Ei au încorporat procesul de torrent în versiunea online a jocurilor lor, astfel încât acesta ar putea fi un mod implicit de descărcare pentru persoane fizice.

O altă caracteristică inclusă este opțiunea pe care o oferă jucătorilor pentru a alege dacă doresc să participe la accelerarea descărcării altora prin contribuția oricărei lățimi de bandă..

În mod similar, site-urile de tip torrent (indexatoare) mută acum fluxurile video și muzică în mainstream. Acum, multe site-uri web sunt numeroase gata să descarce fișiere de torrent, care sunt toate legale și fără probleme de copyright.

Cum funcționează Torrenting?

Torrenting vă ajută să partajați un fișier de orice tip, în timp ce acesta este în proces de descărcare. Astfel, fără a aștepta descărcarea întregului fișier, puteți începe procesul de partajare și transfer, corect atunci când fișierul începe să se descarce. Cu alte cuvinte, torrenting împarte un fișier mai mare în segmente mici, în timp ce acesta este încă în proces de descărcare. În acest fel, timpul utilizatorului este limitat și, de asemenea, continuă să pună presiune asupra computerelor din rețea.

Anterior, utilizatorii descarcă orice fișier direct de pe site. Dezavantajul major al acestui tip de descărcare a fost atunci când conexiunea nu reușește; tot descărcarea primește, de asemenea, eșec, indiferent cât a rămas procente. Mai mult, rata de descărcare depinde și de dimensiunea fișierului.

Totuși, în lucruri torentiale nu stau așa. Colegii implicați în partajarea P2P pot descărca sau partaja simultan fișierul sau datele. Acest lucru se datorează faptului că atunci când sunteți torent, astfel încât nu există un punct central de eșec, chiar dacă conexiunile nu reușesc, pot continua descărcarea de pe linkurile rămase. În plus, deoarece colegilor li se permite să descarce și să încarce simultan părți ale torrentului, prin urmare, întregul proces se întâmplă mult mai rapid.

Torrent funcționează excelent cu serviciile VPN. Dacă utilizați un serviciu VPN, veți asista la descărcări rapide de torrent. Un VPN nu numai că mărește viteza, dar ne-a ascuns identitatea.

De ce sunt torentele mai bune de descărcat?

Când un fișier se descarcă de pe un site web, acesta este de obicei desenat de la un singur server. Această tehnologie este veche și simplă, care are ca rezultat descărcări lente și oferă, de asemenea, o disponibilitate limitată datorită restricțiilor geografice.

Pe de altă parte, fișierele torrent sunt o tehnologie de inovație mult mai mare decât tehnologia de partajare a fișierelor de durată. În timp ce torrentează când un fișier primește descărcări, acesta este atras de mai mulți utilizatori, spre deosebire de servere. Fiecare coleg care face parte din roiul de fișiere beneficiază de lățimea de bandă pentru a face fișierul disponibil pentru descărcare. Făcând astfel, viteza crește instantaneu.

De asemenea, dacă un utilizator descarcă un fișier torrent, trebuie să îl încarce pentru alți colegi. Înseamnă numărul de colegi dintr-un fișier roți cu atât va fi mai puternic. Acesta este motivul pentru care această tehnologie nu este populară, dar este, de asemenea, mai bună decât orice altă tehnologie.

Cum să Torrent în siguranță?

Singurul lucru care riscă utilizatorii în timp ce torrentează este să nu fie prinși de adresa IP expusă în timpul însămânțării.

Se datorează faptului că legile contravenționale variază de la o țară la alta. Pentru a efectua un proces de securizare în siguranță, cel mai important lucru este să ascundeți adresa dvs. IP reală de pe troll-urile de copyright și criptați datele despre traficul de internet. Pentru a face acest lucru, ați oferit două opțiuni. Puteți utiliza un serviciu proxy sau utiliza un serviciu VPN. Ambele sunt cunoscute pentru a ascunde adresa IP a utilizatorului și le arată anonime în timp ce sunt torent.

Cum să Torrent în siguranță: descărcați cu anonimatul

Un proxy acționează un mod de gateway între serverul dvs. și sursa căutată. Un proxy ascunde adresa IP, dar nu oferă funcții de criptare. Cu toate acestea, o VPN ascunde adresa IP și, de asemenea, criptează întregul trafic de internet prin protocoale securizate și chei de criptare.

Torrenting este luat în considerare în afara legii?

Legile despre torenting sunt diferite pentru diferite țări. În unele state, torentarea este legală, iar unii o consideră ilegală.

De exemplu, în Elveția, torrenting-ul este considerat un proces legal până când materialul descărcat nu este folosit pentru a obține un profit. Astfel, un cetățean al Elveției poate descărca cu ușurință orice fel de conținut și, de asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la troll-urile de copyright.

De asemenea, în Spania și în Olanda, torentul este interzis și ilegal într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, în Mexic, nu există legi cu privire la protecția drepturilor de autor care să le facă un loc sigur și sigur pentru torrenting.

Majoritatea țărilor fumează după utilizarea torentelor și le-au considerat ilegale. În general, torrenting-ul este considerat ilegal atunci când există legi stricte privind drepturile de autor. Aceste țări au impus, de asemenea, pedepse severe sub formă de bani și închisoare oricui este găsit vinovat de încălcări ale dreptului de autor. Utilizatorii primesc la început avertismente de la furnizorii de servicii și DMCA și sunt amendați și chiar închiși.

Legale Vs. Torrenting ilegal:

Torrentingul este legal și ilegal. Diferența dintre cele două este următoarea:

Torrenting legal:

 • Torrenting în care descărcați un fișier cu drepturi de autor expirate, care este acum în public
 • Torrenting este legal atunci când descărcați un fișier și oferă o licență care acordă permisiunea de partajare și distribuire a fișierelor.

Torrenting ilegal:

 • Torrenting este ilegal atunci când descărcați un fișier care încalcă drepturile de autor și nu este deschis publicului

Pro și contra de a torrenting:

Ca orice alt lucru, torentul are și laturi pozitive și negative. Avantajele și contra de torrenting sunt următoarele:

 1. Liber si usor:

Torrenting este un proces deschis și nu vă costă nimic. Este realizat printr-o simplă configurare și, în schimb, vă oferă acces la o abundență vastă de informații.

 1. Un excesiv numărul de fișiere:

Site-urile torrenting sunt abundente. Toate aceste site-uri oferă un număr mare de fișiere descărcabile, ușor pentru utilizator să găsească și să descarce fișierul dorit.

 1. Fără punct de eșec:

În torenting, nu există un punct central al eșecului. Chiar dacă conexiunea nu reușește încă, puteți descărca fișierul de pe alte servere.

 1. Expunerea la virusuri:

Torrenting vă pune sistemul în pericol de malware și viruși, iar sistemul dvs. poate fi ușor expus la viruși, deoarece conținutul fișierului este ascuns în momentul descărcării..

 1. Riscul procesului:

Descărcarea unui fișier cu drepturi de autor vă poate pune în pericol contenciosul legal. Poți fi amendat și chiar trimis la închisoare în cazuri extreme.

 1. Posibilitatea de a fi expus:

În timp ce torrent, adresa dvs. IP este publică tuturor celor care utilizează același web torrent. Acesta mărește șansa de a fi detectat de site-urile web care blochează sau urmăresc traficul torrent.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me