Ce se întâmplă dacă veți fi prins în torent

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrent se referă practic la orice fișier de calculator care conține metadate având diverse informații. Există o dezbatere imensă între oameni, fie că torentul este legal sau sigur. Ei bine, nu există nimic ilegal și nesigur în ceea ce privește torentul. Torrenting este absolut sigur și legal până când descărcați orice fișier protejat de drepturi de autor sau piratat de pe web.


Există diverse tipuri de software open-source care partajează în mod obișnuit fișiere și conținut prin intermediul torrenturilor. De asemenea, unele firme hardware pun la dispoziție driverele și software-ul de asistență prin intermediul torrenturilor. BitTorrent este cel mai eficient și rapid mod de a circula fișiere mari de tot felul.

Deși împărțirea conținutului / fișierului piratat și a drepturilor de autor este interzisă și ilegală fie prin torrenturi, fie prin alte mijloace. Întrucât torrenting-ul este considerat ilegal în unele țări, prin urmare, majoritatea software-urilor, filmelor, muzicii, diferitelor emisiuni TV sunt protejate de legea dreptului de autor, iar distribuirea unor astfel de fișiere poate duce adesea la pedepse și, dacă este prins, poate duce chiar la închisoare..

Cum este prins cineva Torrenting

Troll-urile protejate de drepturi de autor sau reprezentanții acestora pot fi ușor surprinși de persoane care torentează. Troll-urile protejate de drepturi de autor sau reprezentanții acestora vor vizita aceleași site-uri de partajare pe care le-ați folosit, vor descărca unele materiale de acolo, vor verifica de unde provine adresa IP, vor căuta furnizorul de servicii de internet care furnizează acea adresă IP și le vor contacta spunând unele adrese IP împărtășesc materiale ilegale și de fapt vrem să le avertizăm că fac acest lucru.

Furnizorul de servicii va căuta apoi IP-urile și va verifica conturile. Mai întâi vor trimite scrisori de avertizare titularilor de cont. Dar dacă această activitate de partajare continuă atunci, troll-urile de copyright vor solicita un ordin judecătoresc pentru a forța furnizorii de servicii să vă furnizeze detaliile contului. De asemenea, își vor respecta avocații pentru a vă trimite un aviz legal. Dar dacă acest lucru este ignorat, atunci veți fi târât în ​​instanța de judecată pentru proceduri și acțiuni suplimentare.

Lucruri care se pot întâmpla când ești prins Torrenting

Dacă primiți un torent, atunci vă poate lovi cu adevărat greu decât achiziționarea acestuia cu prețul inițial. Mai jos sunt menționate lucrurile care se pot întâmpla atunci când poți fi prins în torentul oricărui film protejat de drepturi de autor, muzică, emisiuni TV sau alte alte chestii:

Nesupunere civilă:

Legea privind drepturile de autor din 1976 acoperă orice fel de descărcare și transmitere ilegală de materiale protejate de drepturi de autor. În temeiul acestui act, persoanelor li se interzice copierea, republicarea sau utilizarea altor lucrări fără permisiunea unor trolluri de drepturi de autor. În general, încălcările drepturilor de autor sunt implementate prin procesele civile în care proprietarul întreprinde o acțiune legală pentru daune bănești.

Progresul tehnologic a facilitat schimbul de informații și fișiere pe internet. În această situație, troll-urile de copyright vizează acum site-uri antagonice, cum ar fi BitTorrent. Proprietarii de drepturi de autor nu pot închide site-urile de unde au fost partajate fișierele, dar vizează separat fișierele. Proprietarii de drepturi de autor nu numai că vizează persoane fizice, dar merg și după companii mari. De exemplu, peste 30 de persoane au fost taxate pentru torrentarea „Clubului cumpărătorului Dallas”, în plus, Lionsgate a amendat 10 persoane pentru că au distribuit „Expendables”.

Piraterie:

Prețul pentru descărcarea ilegală sau streamingul materialului poate fi puțin scump. Legea federală privind drepturile de autor este de acord pentru daune care variază de la 750 la 30.000 USD pe lucrare. De exemplu, un bărbat care a deținut în judecată cu 675.000 de dolari pentru descărcarea a 30 de melodii, în timp ce o altă femeie a fost amendată cu 1,9 milioane de dolari pentru descărcarea a 24 de melodii.

Dacă acuzațiile nu sunt suficiente pentru a avertiza, atunci există și jurisdicții care aplică pedepse penale pentru piraterie online. Deseori este recomandat să consultați un avocat cu experiență în domeniul proprietății intelectuale dacă cineva este acuzat pentru încălcări ale dreptului de autor.

Exemple de cazuri în care oamenii sunt prinși de Torrenting

Trolul drepturilor de autor prinde mai multe persoane care torentează. Primesc detaliile adresei IP de la furnizorii de servicii și iau măsuri legale împotriva lor. Victimele și-au împărtășit experiențele și poveștile pe Reddit, în timp ce au fost surprinse în timp ce au torent. Există victime care tocmai au primit un aviz legal pentru a consulta un avocat, dar se continuă procedurile ulterioare. Cu toate acestea, există și victime care sunt trimise în judecată pentru torent.

O victimă și-a împărtășit povestea că vărul său a fost trimis în judecată cu 80 de dolari pe melodie pentru descărcarea unui album cu 12 piese. De asemenea, o altă femeie din Minnesota a fost taxată cu 80.000 de dolari pe melodie pentru descărcarea a 24 de melodii.

În Regatul Unit, amenda pentru încălcarea dreptului de autor depinde de gravitatea cazului. În cazuri extrem de grave, poate duce adesea la o înfățișare în fața magistratului în care pedeapsa este de până la 5.000 de lire sterline sau șase luni de încarcerare. Cu toate acestea, în cele mai nefaste cazuri, vinovatul poate fi trimis la Curtea Coroanei, care poate aplica o amendă nelimitată și închisoare de până la 10 ani.

Sfaturi pentru „Torrent” fără să fii prins:

Iată câteva sfaturi care cu siguranță vă vor ajuta să faceți un torent fără să vă prindeți:

Evitați comunitățile deschise:

În timp ce torrentarea adresei IP este partajată cu alți utilizatori care vă ajută să terminați fișierul, trimițându-vă bucățile din fișierul pe care l-au descărcat deja. De asemenea, le trimiteți piesele pe care le-ați obținut și toată lumea ajunge să aibă un fișier complet. Proprietarii de drepturi de autor caută descărcare ilegală. De asemenea, ar putea căuta să aibă adresa dvs. IP dacă este prins și vă vor contacta dacă este necesar.

Site-urile de urmărire publică sunt deschise pentru toată lumea și, de asemenea, nu verifică identitatea utilizatorului. Mai mult decât atât, nu există restricții cu privire la materialul de descărcare, ceea ce ușurează compania să sară și să apuce unele IP-uri.

Cu toate acestea, trackerele private oferă o protecție suplimentară, implicând utilizatorii să se înregistreze mai întâi. Prin urmare, se sugerează evitarea comunităților deschise și optarea pentru urmărirea publică.

Citește Comentarii:

Fiecare site de torrent de încredere și de încredere are o secțiune separată pentru comentariile utilizatorilor pe pagina de descărcare. Este recomandat să citiți și să scanați cu atenție aceste comentarii înainte de a descărca orice material. Dacă găsiți ceva îndoielnic sau dacă torrentul nu are comentarii, atunci este bine să îl evitați pur și simplu.

Blocați IP-uri rele:

Întrucât diferite companii se alătură site-urilor torrent de pe descărcări pentru a prelua IP-urile, în acest fel propria lor adresă IP devine disponibilă și acolo. Cu toate acestea, descărcând și instalând un program gratuit cunoscut sub numele de PeerGuardian2, puteți rămâne în fața lor blocând adresele IP proaste.

Limită încărcările dvs.:

Dacă doriți să nu vă prindeți în timp ce faceți torentul, este mai bine să nu semănați și să limitați încărcările. Acest lucru se datorează faptului că opriți lățimea de bandă de semnalizare a clientului, puteți să vă scoateți eficient de pe radarul mai multor proprietari de drepturi de autor.

Concluzie:

Este foarte esențial să evitați comunitățile deschise, să blocați IP-urile necorespunzătoare, să citiți comentarii și să evitați sădirea în timp ce torentează, deoarece în acest fel veți fi în siguranță de a fi prins, dar dacă nu trebuie să faceți acțiuni legale și sancțiuni.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me