Torrenting este ilegal sau legal? Să aflăm

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting-ul este de fapt o tehnică răspândită de descărcare de fișiere precum filme, melodii, jocuri și alte altele printr-un client torrent.


Această tehnică este utilizată pe scară largă de către torenți din întreaga lume pentru scopul de bază al descărcării fișierului de pe un singur server, care este transferat ulterior de mai mulți utilizatori care au deja acel fișier special în computerul lor.

Ce este torentant?

Torrenting este un tip de abilitate de partajare a fișierelor peer-to-peer (P2P), unde numeroși utilizatori se pot conecta și partaja fișierele specifice și obligatorii în loc să depindă de un singur site web sau de o sursă în scopul descărcării fișierelor.

Torrenting-ul este foarte util într-un mod în care utilizatorii nu numai că descarcă fișiere de pe un singur site / sursă, ci și de la alți utilizatori ai aceluiași torrent, permițând un transfer curgător între utilizatori.

Torrenting reduce, de asemenea, rețeaua, de asemenea, este redus, deoarece în procesul de torentare, fiecare coleg / utilizator acționează ca un mini-server și reduce considerabil sarcina.

Cum să-l folosească?

O interpretare greșită despre torrenting este că mulți oameni consideră că este un proces normal de descărcare, cu toate acestea, în realitate, lucrurile stau mult diferit. Oamenii preferă torentarea, deoarece este destul de ușor să caute un fișier în funcție de alegerea utilizatorului. Un utilizator îl poate căuta pe internet și îl poate descărca folosind un torrent.

Torrenting-ul poate fi făcut într-un mod în care un fișier este fragmentat în bucăți mici de date. Cu toate acestea, utilizatorul / colegul are un fragment diferit de fișier. Utilizatorul o descarcă și o împarte cu alți colegi care nu o au și descarcă toate bucățile de date de la acei colegi. Când utilizatorii le-au descărcat pe toate, le-au reunit pe toate și în final este format un fișier complet.

Cu alte cuvinte, pentru a utiliza un torrent, un utilizator trebuie să urmeze acești pași:

  • Descărcați un client torrent.
  • Căutați un torrent pentru a descărca.
  • Descărcați fișierul torrent.
  • Adăugați fișierul torrent la client.

Torrenting este legal sau ilegal?

Aceasta este o dezbatere foarte confuză că fie torrenting este legal sau ilegal, dar, este esențial să știm că torrenting-ul este doar un simplu mod de a partaja fișiere între utilizatori / colegi și în acest act torrenting-ul nu este un lucru ilegal.

Aspectul legal și ilegal al torrentingului depinde de fișierul descărcat. Dacă fișierul partajat nu este restricționat sau protejat de drepturi de autor, atunci torrenting-ul este un lucru legal, dar dacă fișierul descărcat este ilegal sau neoficial, astfel de fișiere ar putea avea propriile consecințe..

Întrucât fiecare țară are propria sa structură juridică cu privire la punerea în aplicare a normelor și reglementărilor privind drepturile de autor. Este posibil ca, dacă într-o țară, torentul este considerat ilegal și într-o altă țară, acesta ar putea fi legal. Totul depinde de legile de confidențialitate și de utilizarea internetului. Dacă locuiești într-o țară în care torrenting-ul este ilegal, atunci este necesar să trebuie să descarci torrent în secret și trebuie să rămâi anonim.

Nu este nimic ilegal cu privire la utilizarea software-ului clientului torrent, cu toate acestea, distribuirea de conținut plagiat și protejat de drepturi de autor folosind acest software este strict interzisă și ilegală în multe țări.

Torrenting este în siguranță?

Deși torrenting-ul nu este ilegal, este puțin riscant. În cazul în care un utilizator / un partener torrent orice material protejat de drepturi de autor, există o șansă mai mare de a fi prins de autoritățile superioare. Mai mult, există și șansa de a descărca fișierele infectate, prin urmare, este recomandat să utilizați un VPN pentru a face mai sigur torrentingul.

Guvernele și furnizorul de servicii lucrează împreună pentru a face viața utilizatorilor din ce în ce mai dificilă care torrentează fișiere media și software pirat.

Riscurile de torentare?

Nu există multe riscuri asociate cu procesul de torentare. Descărcarea se face dintr-o rețea de colegi, astfel încât riscul virusului computerului de a lega o călătorie este puțin mai mic decât în ​​cazul descărcării normale.

O altă preocupare legată de torrenting este malware. Utilizatorul / colegul nu ar avea nici o idee că fișierul torrent descărcat de la o sursă ar putea conține virusul. Fișierele de torrent descărcate afectate de virus pot deveni un motiv pentru a cripta sistemul informatic al utilizatorului.

Odată cu procesul de torentare, există riscul accesului ilegal și ilegal la corporații informații serioase și semnificative despre afaceri. Aceste date sensibile pot include înregistrările lucrătorilor, politicile corporației și informații despre părțile interesate, recompense și multe altele. Dacă un lucrător descarcă un fișier torrent și salvează în mod știent acel fișier torrent în același dosar care conține informațiile critice și acel folder poate fi accesat doar de autoritățile superioare ale corporațiilor și dacă observă un fișier torrent, vor lua cu siguranță o acțiune împotriva acelei persoane.

Torrenting-ul nu afectează în mod direct sistemul utilizatorului. Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea de atacuri de hack-uri online și acces ilegal la informațiile utilizatorului. De îndată ce un utilizator încarcă, descarcă sau partajează un fișier torrent, hackerii online devin activi și reușesc să colecteze date despre activitățile utilizatorului online. Hackerii după ce au achiziționat datele utilizatorului o folosesc pentru propriul lor folos personal și pentru avantajul lor.

O altă mare preocupare a utilizării torrenturilor este faptul că majoritatea fișierelor sunt cunoscute ca având fișiere cu drepturi de autor. Aici utilizatorii torrenților se confruntă cu probleme legale atunci când descarcă acești torrenți.

Utilizatorii torrenților sunt sub supravegherea puternică a agențiilor de supraveghere. Furnizorii de servicii respectă activitățile online ale utilizatorilor. Dacă au găsit vreodată indicii despre fișierul torrent descărcat ilegal sau orice fișier torrent protejat de drepturi de autor, utilizatorii torrentului au tendința de a se confrunta cu sancțiuni legale pentru acțiunile lor.

Reguli și reglementări pentru torenting în diferite țări:

Diferite țări au reguli și regulamente diferite pentru torent. Torrenting-ul poate fi legal într-o țară, dar este posibil să nu fie permis în alte țări.

Următoarea listă arată diferite țări cu statut de torrenting diferit:

Țările în care conținutul protejat de drepturi de autor este permis pentru uz personal Țările în care conținutul protejat de drepturi de autor este trecut cu vederea Țările în care conținutul cu drepturi de autor descărcat este amendat Țările care au închis site-urile torentante
Polonia Argentina Finlanda Australia
Spania Brazilia Franţa China
Elveţia Canada Germania Italia
Columbia Japonia Letonia
Republica Cehă EAU Malaezia
Danemarca Regatul Unit Portugalia
Egipt Rusia
Grecia Africa de Sud
India Statele Unite ale Americii
Iran
Israel
Mexic
Olanda
Filipine
România
Slovacia
Singapur
Uruguay

Sancțiuni în cazul în care ați prins torrenting:

În SUA, actul de descărcare ilegală intră sub incidența Legii drepturilor de autor din 1976. Întrucât în ​​SUA, site-urile de torent sunt închise complet, așa, dacă cineva este prins de torrenting, atunci pedeapsa generală este o amendă monetară. Prejudiciul pe care un acuzat îl poate îndatora poate varia de la 750 la 30.000 USD.

Aceasta este o sumă exactă fixată. De asemenea, poate depinde de faptele cauzei și ulterior vor fi hotărâte și de instanțele legale. De exemplu, potrivit CNN, o femeie în vârstă de 32 de ani, care aparține din Minnesota, a fost găsită responsabilă pentru descărcarea a 24 de melodii și a fost taxată cu 80.000 de dolari pe melodie, ceea ce înseamnă un total de 1,9 milioane de dolari..

Potrivit unui raport publicat la începutul acestui an, peste 1.000 de procese au fost înregistrate împotriva utilizării BitTorrent în SUA anul trecut. În mod similar, în Marea Britanie, descărcarea ilegală se încadrează în dreptul civil, în timp ce încălcarea dreptului de autor sau furtul altcuiva lucrează și publicarea acestuia pe internet are o sentință de maximum doi ani..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me