8 bästa Torrentkunder och programvara som ska användas

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting är ett favorit sätt att ladda ner stora filer inklusive strömmande saker, och det är främst på grund av genomförbarheten som det ger användarna.


Processen kan emellertid bli krångel och komplicerad med en fel torrentklient. Därför måste du hitta en riktig torrent-nedladdare innan du flyttar för att ladda ner en torrent-fil.

Vad är en Torrent-klient?

En torrentklient eller torrentnedladdare förvandlar din dator till en del av svärmen där informationen delas genom både, nedladdning och uppladdning.

Torrentklient använder i första hand BitTorrent-protokollet för att ladda ner filer och för att upprätta peer-to-peer-kommunikationstjänst. I enklare ord tillåter det delning av torrentfiler mellan alla globalt anslutna kamrater som drivs av samma protokoll.

Användarna - som laddar ner eller har laddat ner samma fil - är anslutna. Ingen spårningsutbytesfunktion tillåter och samtidigt som en användare laddar ner och laddar upp eller hjälper andra att ladda ner den filen. Som ett resultat blir processen för stor nedladdning av filer mer effektiv och snabb.

Torrentklienten hjälper också till att montera bitar och delar av torrentfilen som laddats ner från olika torrenter.

Du kan läsa artikeln om "hur torrenting fungerar" för att förstå djupgående.

1 - BitTorrent-klient

BitTorrentBitTorrent är den mest populära och den äldsta torrentklienten som har förbättrat sin effektivitet över tid. Det finns mer avancerade och användbara funktioner i den.

BitTorrent-klienten har rena och enkla att navigera i användargränssnittet tillsammans med den webbaserade såddning, kommentering och granskning.

BitTorrent uppdaterad version delar också upp torrentfiler enligt deras kategorier och ger mer tekniska detaljer jämfört med andra torrentklienter.

Inte bara detta utan det finns fler förmåner att använda BitTorrent vilket gör det till den bästa torrentklienten. Den erbjuder nedladdningsplanerare, begränsar bandbreddanvändaren, parade enheter och mer i BitTorrent-inställningsfönster.

I grund och botten är BitTorrent gratis torrent-programvara, men den erbjuder en Pro-version med några ytterligare funktioner. Till exempel ger pro-versionen borttagning av reklam och support för en intern HD-media.

Det finns också några nackdelar med att använda BitTorrent-klient för torrent. Det finns ingen tracker-utbytesfunktionalitet som tillåter torrent-kamrater att utbyta information relaterad till trackare för en given torrent-fil. Det säkerställer också att filen laddas ner från den optiska källan.

BitTorrent visar inte heller källkoden som är ett sätt att verifiera implementeringen av säkerhets- och sekretessfunktioner.

2 - qBitTorrent-programvara

8 bästa Torrentkunder och programvara som ska användasqBitTorrent är en lätt torrentklient som också är en gratis, ad-less och öppen källkod torrent nedladdare. Jag har listat det på andra, men vissa torrenter föredrar det framför BitTorrent och tar det som den bästa torrentklienten.

Till skillnad från BitTorrent tar qBitTorrent mindre plats och är också fri från annonser som är en betald funktion i BitTorrent.

Torrentprogramvaran omsluter alla viktiga och nödvändiga funktioner som en mer torrenters letar efter. qBitTorrent har BitTorrent-protokollkryptering, torrentprioritering, torrentfråga, skapande av torrent, fjärråtkomst, RSS-prenumeration och särskilt nedladdning av innehåll.

Trots att de har avancerade funktioner visar qBitTorrent allt på ett enkelt och tydligt sätt att lämna bakom små chanser att bli förvirrade.

qBitTorrent är licensierat under GPL, och dess källkod är tillgängligt på GitHub. Den här funktionen ökar integritets- och säkerhetsförtroendet för qBitTorrent.

Det finns ett par nackdelar för qBitTorrent som inte är så allvarliga, men användare har rapporterat problemen. Till exempel slutar torrentnedladdningarna ibland och visar statusen "stannad". För det mesta blir detta problem av sig självt, men ibland är fixen att avinstallera qBitTorrent och installera om det.

3 - uTorrent Client

8 bästa Torrentkunder och programvara som ska användasuTorrent är ett litet eller lätt alternativ till BitTorrent som underhålls av BitTorrent själv. Det är den mest använda torrentklienten och har funnits sedan 2005.

uTorrent har nästan samma funktioner som BitTorrent, men den väger knappt över 1 MB. Den här funktionen gör det till en snabb torrent-nedladdare, men den inbyggda sökmotorn ökar också torrentfyndighetsprocessen.

Det är bärbar torrent-mjukvara som kan köras utan installation, eftersom den lagrar alla filer och inställningar i samma mapp. Du kan sätta den på en extern lagringsenhet som USB och kan köra den direkt från den.

Bortsett från alla dessa fördelar finns det vissa säkerhetsrisker kopplade till uTorrent. Nyligen upptäcktes att uTorrent kan hackeråtkomst som kan kontrollera huvudfunktionerna hos klienten och kan övervaka användarnedladdningar. BitTorrent hade dock släppt en korrigeringsfil för sårbarheten.

I likhet med BitTorrent stöds uTorrent också av annonser och har inte den offentligt tillgängliga källkoden.

4 - Vuze Torrent Client

bästa torrentklientenVuze är en effektiv torrentklient och den påstår sig vara den mest kraftfulla av alla de bästa torrentklienterna på jorden.

Vuze erbjuder massor av funktioner, och det finns bara någon kvar. Det är också en gammal torrent-nedladdare som återspeglas av dess gränssnitt men den kommer med en inbyggd webb- och metasökningsverktyg.

Det finns en massiv lista över Vuze-förmåner för användare, inklusive svermens sammanslagning, I2P-stöd via ett plugin, specialiserade plugins som kan öka Vuzes effektivitet, lätt anpassningsbara torrent-tracker-lista, inbyggd videospelare, inbyggt virusskydd och många fler funktioner.

Det kan också vara bindande till ett VPN vilket innebär att du bara kan ställa in det så att det körs när ett VPN är anslutet.

Vuze inkluderar dock annonser som bara kan tas bort när du betalar för proversionen. Det är också en tung app som kan göra att ditt internet blir lite släpande.

Förutom den tunga stationära klienten är Vuze mobilapp också lätt och ad-free. Vid sidan av erbjuder den bandbreddbegränsning, IP-filtrering och nästan alla funktioner du kan förvänta dig av den bästa torrentklienten.

5 - Transmission Torrent Client

transmissionbtÖverföring är också öppen källkod torrent nedladdningsprogramvara tillsammans med att vara annonsfri utan absolut inget pris.

Till skillnad från de flesta av de bästa torrentkunderna är Transmission lätt med en mycket enkel design. Det har det avancerade alternativet också, men de har inte röra sig framtill, och de är bara undangömda från sikten.

Det är förinstallerat i Linux OS-system där användaren kan börja ladda ner torrent på nästan ingen tid. Överföringen erbjuder support för webbfrön, kryptering av BitTorrent-protokoll, klockkataloger, spårningsredigering, globala hastigheter och hastigheter per torrent, etc..

Förutom fördelarna finns det några framträdande brister i denna torrent-programvara. Till exempel finns det ingen inbyggd sökmotor, inget proxyserverstöd och ingen sekventiell nedladdning.

Men överföringsklienten har funktioner som UDP-tracker, µTP-dataöverföringsprotokollsupport, automatisk uppdatering, webbsåddning, lokal peer-upptäckt och många fler.

6 - Deluge av en annan torrent-programvara

Deluge TorrentDeluge är en torrentklient som kan kryptera trafik via Message Stream Encryption (MSE / PE) för att öka integriteten. Med den här funktionen kan Deluge betraktas som den bästa torrentklienten som begränsar spårning från tredje part och dess biverkningar som ISP-throttling.

Deluge är öppen källkodsprogram som väger under 15MB. Det är också gratis utan den påträngande annonsvisningen. Det finns inte en mycket lång lista med funktioner i Deluge; funktionen kan emellertid utökas genom att ladda ner ett antal både interna och tredjeparts plugins.

Deluge erbjuder fjärrhantering och support för magnetlänkar. Det är kompatibelt med uTorrent, och du kan ladda ner både uTorrent och Deluge på alla operativsystem som stöds.

7 - Tribler Client For Torrenting

Tribler-torrentMed hjälp av P2P-lökrutning och arbetar med Tor-principerna är Tribler ett av de kompatibla val som mer torrent vill välja.

En unik egenskap hos Tribler som skiljer den från andra bästa torrentklienter är videon som du kan titta på när du laddar ner en torrentfil. Det finns också en inbyggd sökmotor och ingen annonsvisning till nollkostnad.

För att tillhandahålla anonymitet till sina användare skär Tribler deras direkta länk från BitTorrent-svärmen genom att placera tre prästkedjiga proxyservrar mellan dem.

Tribler-nackdelarna inkluderar emellertid brist på superfrösådd vilket gör att torrentnedladdarna snabbt kan bli uppladdare. Det finns inte heller något NAT-traversal support och lokal peer-upptäckt.

8 - Tixati Good Torrent Client

Tixati-torrent

Tixiati är framträdande populärt på grund av sin höga anpassningsbarhet och kraftfulla funktioner. Till skillnad från de flesta torrentklienter, ger Tixati mycket information och detaljerad statistik som information om kamrater, bitar, filer, spårare osv..

Det erbjuder popup-tips, användbara tips och handledning för att optimera inställningarna. Det är en gratis torrent nedladdare med sekventiell nedladdning har ett annonsfritt gränssnitt.

Användare kan enkelt och snabbt ladda ner Tixati på grund av den lilla storleken som också hjälper den att arbeta snabbt.

Frånvaron av källkod och inbyggd sökmotor är emellertid bland några av bristen på Tixati.