Är Torrenting olagligt eller lagligt? Låt oss ta reda på

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting är faktiskt en utbredd teknik för att ladda ner filer som filmer, sånger, spel och andra via en torrentklient.


Denna teknik används i stor utsträckning av torrenter över hela världen för det grundläggande syftet att ladda ner filen från en enda server som senare överförs av flera användare som redan har den specifika filen på sin dator.

Vad är torrenting?

Torrenting är en typ av peer-to-peer (P2P) fildelningsfärdighet där många användare kan ansluta och dela sina specifika och erforderliga filer istället för att vara beroende av en enda webbplats eller en källa för att ladda ner filer.

Torrenting är mycket användbart på ett sätt som användarna inte bara laddar ner filer från en enda webbplats / källa utan också från andra användare av samma torrent som möjliggör en flytande överföring bland användarna.

Torrenter minskar också nätverket är också minskat eftersom varje peer / användare fungerar som en miniserver och reducerar belastningen avsevärt.

Hur man använder det?

En felaktig tolkning om torrenting är att många tycker att det är en normal nedladdningsprocess, men i verkligheten är saker och ting mycket annorlunda. Folk föredrar att torrentera eftersom det är ganska enkelt att söka i en fil enligt användarens val. En användare kan söka på den på internet och ladda ner den med hjälp av en torrent.

Förvirring kan göras på ett sätt som en fil fragmenteras i små bitar med data. Användaren / kamraten har emellertid ett annat fragment av filen. Användaren laddar ner den och delar den med andra kamrater som inte har den och laddar ner alla databitar från dessa kamrater. När användarna har laddat ner dem alla så sätter de dem samman och äntligen bildas en fullständig fil.

Med andra ord, för att använda en torrent måste en användare följa dessa steg:

  • Ladda ner en torrentklient.
  • Sök efter en torrent att ladda ner.
  • Ladda ner torrentfilen.
  • Lägg till torrentfilen till klienten.

Är Torrenting lagligt eller olagligt?

Detta är en väldigt förvirrande debatt om att antingen torrenting är lagligt eller olagligt, men det är väsentligt att veta att torrenting bara är ett enkelt sätt att dela filer mellan användare / kamrater och i denna handling är torrenting inte en olaglig sak.

Den lagliga och olagliga aspekten av torrenting beror på filen som laddas ner. Om den delade filen inte är begränsad eller upphovsrättsskyddad är torrenting en laglig sak men om den nedladdade filen är olaglig eller inofficiell kan sådana filer få sina egna konsekvenser.

Eftersom varje land har sin egen rättsliga struktur när det gäller genomförandet av upphovsrättsregler och förordningar. Det kan vara möjligt att torrenting i ett land anses olagligt och i ett annat land, det kan vara lagligt. Allt beror på sekretesslagstiftningen och användningen av internet. Om du bor i ett land där torrentering är olagligt, är det nödvändigt att du måste ladda ner torrent hemligt och du måste förbli anonym.

Det finns inget olagligt med att använda torrentklientprogramvaran, men att dela plagierat och upphovsrättsskyddat innehåll med den programvaran är strängt förbjudet och olagligt i många länder.

Är Torrenting säkert?

Även om torrenting inte är olagligt är det lite riskabelt. Om en användare / peer torrent något upphovsrättsskyddat material så finns det en större chans att bli fångad av högre myndigheter. Dessutom finns det också en chans att ladda ner infekterade filer, därför rekommenderas det att använda en VPN för att göra torrenting säkrare.

Regeringar och tjänsteleverantörer arbetar tillsammans för att göra användarnas liv svårare och svårare som torrent mediefiler och piratprogramvara.

Riskerna för att spåra?

Det finns inte många risker förknippade med torrentionsprocessen. Nedladdningen sker från ett nätverk av kamrater, så risken för datorvirus binder en tur är något mindre än vid normal nedladdning.

Ett annat problem som är förknippat med torrenting är skadlig programvara. Användaren / kamraten skulle inte ha någon aning om att den nedladdade torrentfilen från en källa kan innehålla viruset. De nedladdade viruspåverkade torrentfilerna kan bli en anledning att förlora användarens datorsystem.

Med processen att torrentera finns det risk för olaglig och olaglig tillgång till företag som är allvarlig och betydande affärsinformation. Denna känsliga information kan omfatta arbetarregister, företagets policyer och information om intressenter, belöningar och många fler. Om en arbetare laddar ner en torrents-fil och omedvetet sparar den torrentfilen i samma mapp som innehåller kritisk information och den mappen bara kan nås av företagens högre myndigheter, och om de märker en torrentfil så kommer de säkert att ta en handling mot den personen.

Torrenting påverkar inte direkt användarens system. Det finns dock alltid en möjlighet till hackattacker online och olaglig tillgång till användarens information. Så fort en användare antingen laddar upp, laddar ner eller delar en torrentfil så blir online-hackarna aktiva och lyckas samla in data om online-användares aktiviteter. Hackarna efter att ha skaffat användarens data använder den för eget personligt bruk och fördel.

En annan största oro med att använda torrenter är att de flesta av filerna är kända för att ha filer som har upphovsrättsskyddat material. Här möter torrentanvändare juridiska problem när de laddar ner dessa torrenter.

Torrentanvändarna är under stark övervakning av övervakningsorgan. Tjänsteleverantörerna observerar användarnas online-aktiviteter. Om de någonsin hittat antydningar om den olagligt nedladdade torrentfilen eller någon upphovsrättsskyddad torrentfil, tenderar torrentanvändarna att få lagliga påföljder för sina handlingar.

Spännande regler och förordningar i olika länder:

Olika länder har olika regler och förordningar för strömning. Förvirring kan vara lagligt i ett land men det är möjligt att det inte är tillåtet i andra länder.

Följande lista visar olika länder med olika strömningsstatus:

Länder där nedladdat copyright-innehåll är tillåtet för personligt bruk Länder där nedladdat upphovsrättsskyddat innehåll förbises Länder där nedladdat copyright-innehåll är böter Länder som har stängt av strömmande webbplatser
polen argentina finland Australien
Spanien Brasilien Frankrike Kina
schweiz kanada Tyskland Italien
Columbia Japan lettland
Tjeckien UAE malaysia
Danmark Storbritannien portugal
egypten ryssland
Grekland Sydafrika
Indien USA
iran
Israel
mexico
nederländerna
filippinerna
rumänien
Slovakien
Singapore
Uruguay

Påföljder om du fångats med tårande:

I USA faller lagen om olaglig nedladdning under upphovsrätten från 1976. Eftersom torrentersidorna i USA stängs helt av, så om någon fångas upp med torrenting så är den allmänna straffen en ekonomisk böter. Skadorna som en anklagad kan vara skuldsatta kan variera från $ 750 till $ 30 000.

Det här är ett exakt fast belopp. Det kan också bero på omständigheterna i ärendet och kommer senare att avgöras av de juridiska domstolarna. Till exempel, enligt CNN, en 32-årig kvinna som tillhör från Minnesota befann sig ansvarig för att ladda ner 24 låtar och anklagades för $ 80.000 per låt vilket innebär totalt $ 1,9 miljoner.

Enligt en rapport som publicerades tidigare i år inkom mer än 1 000 stämningar mot användningen av BitTorrent i USA förra året. På liknande sätt faller olaglig nedladdning i Storbritannien under civil lagstiftning medan upphovsrättsbrott eller stöld av någon annan arbetar och publicerar det på internet har en dom på högst två år.