Är uTorrent Safe? – Hitta alla sekretessaspekter

[ware_item id=33][/ware_item]

Med nästan 100 miljoner aktiva användare har systerplattformarna uTorrent och BitTorrent fått cirka 50 procent av marknadsandelen för alla BitTorrent-kunder.


Sådant rykte kunde inte uppnås utan någon unikhet och prestanda. Det är emellertid också sant att ingen av programvaran är helt säker. Därför är sökningen efter frågor som uTorrent-säker och BitTorrent-säker ställs i överflöd på olika plattformar.

Här i den här artikeln kommer jag att förklara vissa aspekter genom vilka du kan bedöma att uTorrent och BitTorrent är säkert eller inte.

Är uTorrent Safe? - Bekymmer och fall

I början av 2018 fanns det nyheter om uTorrent-sårbarheten som lämnade användare med riskerna för hacking och snooping. Enligt rapporterna upptäcktes Windows-skrivbordet, liksom webbklienterna båda, med sårbarheter.

Det här problemet upptäcktes av Tavis Ormandy från Google Project Zero. Emellertid hade BitTorrent Inc. snart släppt betaversionen med en säkerhetsfix. Dessutom reparerades webbversionen av uTorrent enligt Dave Rees, vice verkställande direktör för teknik på BitTorrent.

Under 2015 kom nyheterna upp på internet om att uTorrent är involverad i att paketera bitcoin-gruvprogramvara. Denna programvara rapporterades automatiskt installera med uTorrent-klienten och i hemlighet använda värdmaskiner för att bryta bitcoins utan att erkänna användare om det.

Detta problem tycktes också bara spridas och uTorrent-hanteringen tog bort skadlig programvara från de kommande utgåvorna.

Under 2014 hade Google Chrome-webbläsaren markerat uTorrent-klienten som skadlig programvara; det verkade dock vara rent från virus.

Med alla dessa nyheter angående uTorrent-klienten kan man förmodligen fråga att Är uTorrent säkert och för det mesta svaret är ja. Detta beror på att programvaran omedelbart kommer med säkerhetsfixar.

Vid sidan av det finns det några andra skäl till att torrent kan vara osäkert. Till exempel kan det vara felaktigheten (annonser som innehåller skadlig programvara) genom vilken din BitTorrent-klient smittas.

Sekretess bästa version av uTorrent

Eftersom BitTorrent Inc. kontinuerligt har släppt olika versioner av uTorrent - antingen för säkerhetsuppdatering eller med avancerade funktioner - finns det alltid en tanke om vilken version som är bäst när det gäller sekretess.

Det finns olika utgåvor för uTorrent och varje ny version har fler funktioner och en lättare vikt än den tidigare.

Men experterna och erfarna användare hävdar att uTorrent-version 2.2.1 fortfarande är den säkraste. Det är också den sista versionen som är adware-fri. Det finns många sätt på vilka du kan ladda ner tidigare versioner; detta Reddit-hot ger dig dock länkar för att ladda ner denna OG-version.

Hur du inaktiverar annonser på uTorrent

Oavsett vilken app, programvara eller webbplats du kör, vill du alltid ha avbrottfri användning och det stora besväret i annonsvisningen.

uTorrent har också annonsstöd och i allmänhet måste du betala för den annonsfria versionen. Senare gjorde emellertid företaget det valfritt efter användarupproret. Vi berättar en procedur genom vilken du kan inaktivera annonsvisning från din uTorrent-klient genom några inställningar.

Kom ihåg att följa instruktionerna noggrant eftersom klientinställningarna är lite komplicerade och ett litet misstag kan göra en oönskad ändring av din uTorrent-klient.

5 enkla steg för att ta bort annonser på uTorrent

Steg 1: Öppna uTorrent-klienten på din enhet och klicka på "Alternativ". Är uTorrent Safe? - Hitta alla sekretessaspekter

Steg 2: I rullgardinsmenyn väljer du "Inställning". ta bort annonser utorrent

Steg 3: Välj sedan ”Avancera” från sidofältet. (Var försiktig när du klickar på förhandsalternativet och klicka inte på "+" -tecknet) Är utorrent säker

Steg 4: Efter det kommer olika alternativ att visas i ett fönster och bland dem måste du ändra värdet på vissa alternativ till “falskt” för att inaktivera annonser. Nedan skulle jag skriva några nyckelord som du behöver ange en och en i filterfältet och ändra deras värde samtidigt.

ta bort annonser på utorrentOm du vill ändra värdet till falskt dubbelklickar du på "Sant" eller klickar bara på det en gång och väljer falskt.

Är uTorrent Safe? - Hitta alla sekretessaspekter

  • Left_rail_offer
  • Sponsored_torrent-erbjudande
  • show_plus
  • enable_pulse
  • show_notorrents
  • offer_autoexec

Steg 5: När du är klar med att ändra värdet på alla dessa alternativ klickar du på "OK" nedanför fönstret och lämnar uTorrent-klienten. är utorrent säker

Vänta nu ett ögonblick och starta om din uTorrent-klient. Förhoppningsvis kommer du nu att landa på annonsfri uTorrent.

Varför du ska använda uTorrent säkert?

Inte bara användarna av uTorrent-klienten utan alla torrentnedladdare för varje BitTorrent-klient bör torrent anonymt på grund av de extrema sekretessrisker som är med oskyddat torrent.

Som diskuterats i tidigare artiklar, i en torrentsvärm, kunde alla kamrater enkelt få IP-adressen och andra detaljer för alla kamrater.

Det är ett tydligt och riktigt genomförbart sätt för alla skadliga enheter att komma in i svärmen och enkelt få användarens detalj. Ändå kan din internetleverantör övervaka din torrentnedladdning utan extra ansträngning. Men du måste känna till farorna när du fastnar flödande.

Hur man använder uTorrent säkert

Det finns vissa sätt som kan anonymisera uTorrent och all annan BitTorrent-programvara du använder. Istället för att diskutera allt igen, rekommenderar jag att du läser den här artikeln, "Hur man torrar säkert".

Den här artikeln omfattar de åtgärder som skulle säkerställa säkerhet från sekretess samt skadlig risk vid skadlig program under torrent.