Hur man påskyndar uTorrent enkelt sätt

[ware_item id=33][/ware_item]

Efter BitTorrent är uTorrent den mest efterfrågade klientprogramvaran. Dess huvudsakliga charm ligger i dess lätta karaktär, eftersom det gör det möjligt för datoranvändare att kunna använda den utan att ha någon originalavgift på systemprestanda. Men dess ökade popularitet har oönskat påverkat konkurrenterna, vilket är logiskt och rimligt också.


Det finns några torrenter som är snabba och vissa är långsamma. UTorrent-hastigheten för nedladdning ändras och svänger ibland.

Många uTorrent-användare rapporterar om de frekventa tillfällena om långsam nedladdningshastighet medan de delar filerna. Men det finns inget att oroa sig för. Du kan enkelt öka och förbättra uTorrent-hastigheten.

Om du vill öka hastigheten på uTorrent är det första och det viktigaste du behöver göra att kontrollera maximal hastighet för uppladdning och nedladdning.

För det mesta finns det en uppenbar skillnad mellan uppladdnings- och nedladdningshastigheten. Även om det är mycket uppenbart att du inte kan ladda ner filer som överskrider den kapsel som anges på din anslutning av din tjänsteleverantör. Men ändå är det viktigt att du känner till den här informationen så att du kan hantera programvaran ordentligt, vilket är det viktigaste är att snabba upp uTorrent är.

Justerar din uTorrent för att påskynda

Nedan nämns några av de sätt som du kan påskynda uTorrent:

1 - Kör ett hastighetstest:

Det enklaste och enklaste sättet att påskynda uTorrent är att köra ett hastighetstest. För att göra det måste man följa stegen nedan:

 1. Gå till DSLReports webbplats.
 2. Så snart den första verktygssidan laddas, klicka på hastighetstestalternativet.
 3. Du kommer att gå på Speed ​​Test-sidan.
 4. Klicka på Flash Adobe upload / download speed test.
 5. Välj en server på samma sida för att köra testet.

2 - Kontrollera din router:

Du kan påskynda uTorrent med din router för att kontrollera uppladdnings- och nedladdningshastigheten. Även om inte alla använder samma router om du använder en NETGEAR-router så kan du kontrollera hastigheten enligt stegen nedan:

 • Ladda upp webbläsarfönstret och skriv 192.168.0.1 i adressfältet.
 • En dialogruta med verifiering krävs visas. Ange ditt användarnamn, lösenord och klicka sedan på '' OK ''.
 • NETGEAR Router Status-sidan laddas upp. Du kan bläddra nedåt för att hitta uppströms anslutningshastighet och nedströms anslutningshastighet.

3 - Kontrollera portinställningen:

För att påskynda uTorrent är det också viktigt att se till att alla portar hanteras korrekt. När portar är korrekt konfigurerade, översätts det normalt till att få maximal nedladdningshastighet. Följ stegen nedan för att kontrollera din portinställning:

 • Klicka på uTorrent-ikonen för att ladda den.
 • Klicka på alternativ och sedan på installationsguiden.
 • En uTorrent Setup Guide-sida visas. Bekräfta att rutan bredvid Nätverk är markerad, klicka på Kör tester.

4 - Kontrollera brandväggen:

Ibland beror växlingen i hastighet på att portarna blockeras av brandväggsprogrammet. För att se till att brandväggen fungerar korrekt är allt du behöver att inaktivera programmet och sedan utföra hastighetstestet. Men är problemet kvarstår, kan det bero på hanterings- och konfigurationsproblem på routern, men är problemet slut, beror det på ett konfigurationsproblem i brandväggen.

Om du är en användare av Windows Firewall måste den hanteras för att tillåta inkommande och utgående anslutningar från uTorrent och för att göra det måste följande steg följas:

 • Klicka på start och sedan på Kontrollpanelen.
 • Från Kontrollpanelen dubbelklickar du på Firewall-programmet.
 • Sidan med brandväggsprogram visas, Klicka på undantagsfliken och se till att rutan bredvid uTorrent är markerad.
 • Från fliken Undantag klickar du på alternativet Lägg till program.
 • Lägg till en programdialogruta visas. Klicka på Bläddra.
 • Leta upp uTorrent.exe-filen som kommer att finnas på skrivbordet. Klicka på '' Öppna ''.
 • Klicka på '' OK '' för att lägga till ett program i undantagslistan.

5 - Begränsa din uppladdningshastighet:

Kärnan i P2P-nätverk är delning, men om uppladdningshastigheten är inställd på obegränsad kan det i slutändan påverka hastigheten som filerna laddas ner. För att påskynda uTorrent som de optimala inställningarna behöver använda, är det bra att ställa in uppladdningshastigheten till 80% av UpStream-anslutningshastigheten och för att göra det, följ stegen nedan:

 • Dubbelklicka på uTorrent för att ladda applikationen.
 • Dialogrutan uTorrent visas, klicka på alternativ och sedan på Inställningar.
 • Klicka på Bandbredd på sidan Inställningar.
 • I rutan Maximal uppladdningshastighet anger du UpStream-anslutningshastigheten högst 80%.
 • Klicka på '' Apply '' och sedan på '' OK ''.

6 - Aktivera protokollkryptering:

Det finns många internetleverantörer som gillar att täcka användarens bandbredd för P2P-trafik. Aktivering av protokollkryptering hjälper till att ta bort bandbreddpåverkan på internetanslutningen och påskynda uTorrent. För att aktivera protokollkryptering behöver du bara:

 • Dubbelklicka på uTorrent.
 • När dialogrutan uTorrent visas, klicka på alternativ och sedan på Inställningar.
 • Klicka på BitTorrent på sidan Inställningar.
 • Se till att rutan bredvid Tillåt inkommande gamla anslutningar är markerad.
 • Välj Tvingad i rullgardinsmenyn på Protokollkryptering.
 • Klicka på '' Apply '' och sedan på '' OK ''.

7 - Gå för högfrön och kamrater:

Ett frö är någon som har hela kopian av filen på sitt system och de delar den över hela nätverket medan en kamrat är någon som för närvarande laddar ner filen. En igel är någon som för första gången laddar ner filen.

Det är alltid bra att gå med de flesta såmaskiner och kamrater när det gäller att välja en torrent att ladda ner. Ju större antal såmaskiner, desto snabbare kommer nedladdningen.

Bandbredd och anslutningsinställningar:

Det finns ett antal alternativ för bandbreddinställningarna för uTorrent som bör övervägas för att öka hastigheten på uTorrent. Alternativen är följande:

1 - Maximalt antal anslutningar globalt:

Den här inställningen definierar den maximala mängden anslutningar som en dator kan göra vid nedladdning. Om den här inställningen är inställd på obegränsad betyder det inte att hastigheten blir högre. Det är känt att använda välbehövlig bandbredd, därför måste den här inställningen ställas in på 520 för en 1Mbit-anslutning.

2 - Maximalt antal anslutna kamrater per Torrent:

Den här inställningen definierar den maximala mängden anslutna kamrater som en dator kan ansluta vid nedladdning av en fil. Det här alternativet måste experimenteras genom att ställa in det på antalet kamrater som torrentfilen för närvarande laddas ner har. Överväg att börja med 200 för 1Mbit-anslutning.

3 - Ett nummer of Uploads Slots per Torrent:

Den här inställningen definierar hur många uppladdningsplatser som finns tillgängliga för de användare som vill ladda ner en fil från andra kamrater. Om den här inställningen är för hög kan den påverka nedladdningshastigheten dåligt, så det rekommenderas att du överväger att ställa in den till högst 3 oavsett internetanslutning.

Hoppas att du tycker att detta är till hjälp ��