Hur man trycker på säkert: Ladda ner med anonymitet

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrentdelning är en process med peer-to-peer-nedladdning som involverar många enheter som servrar över hela världen. Denna metod för att dela torrentfiler gör torrenten till ett snabbare och effektivt sätt att ladda ner men gör det också benäget för vissa potentiella risker.


Större risker under spännande

Anonym torrenting är ett välbehövligt sätt för torrentnedladdare eftersom riskerna för torrent är ganska stora. Dessa hot är från olika sätt och i olika former.

Här är några betydande risker kopplade till nedladdning av torrent.

1 - Sekretess eller juridiska frågor

Upphovsrättsintrång eller lagliga hot mot torrent är de mest enorma problemen när du inte laddar ner torrenter anonymt. Att spåra sig själv är inte olagligt; dock upphovsrättsmaterial och strikta torrentlagar i olika länder gör det olagligt vid någon tidpunkt.

Det är troligt att du engagerar dig i att ladda ner den olagliga torrentfilen utan att ha för avsikt att göra det. Men de snooping enheter som ISPs, och brottsbekämpande organ kan ständigt spåra dig, och du kan komma att fångas medan du torrenting.

Om det finns någon användare som stöter på olagliga saker, kan han / hon möta rättsliga åtgärder inklusive DMCA-liknande meddelanden, pålägga böter eller kanske ett tillfälligt upphävande av ISP: s licens. ISP-strypningen är dock en vanlig konsekvens som en torrent-nedladdare kan möta om ISP identifierar olaglig torrent.

En vanlig taktik för att hämta en torrent-nedladdare är också att placera dolda spårare i upphovsrättsskyddade filmer och andra torrentfiler.

Generellt sträcker sig straffarna för överträdelse från avstängning av internettjänst, upp till 10 års fängelse och $ 250 000 böter.

1 - Injektioner och hackning av skadlig programvara

Som alla andra filer kan torrentfilerna också innehålla ett virus som kan skada din enhet. Hotet medan torrentnedladdningar beror huvudsakligen på källan där du laddar ner filen.

När en okänd skadlig programvara öppnas är det bara för att nedladdaren har en vilseledande känsla av säkerhet gentemot P2P-nätverk. På grund av ett sådant mönster och okunnighet med säkerhetshoten i samband med strömning placerar de skadliga enheterna mestadels de bedrägliga länkarna på detta sätt.

Dessutom är torrentnedladdarna spionerade av hackarna så att IP-adresser för alla kamrater kan övervakas. Hackarna får ibland viktig information för sekventiell inriktning av användarenheter, och så småningom attackerar de datorn med sårbarhet.

Sekretessproblem med torrenting (förklaring & försiktighetsåtgärder)

Torrenter använder en specifik metod för att överföra filer som är baserade på BitTorrent-teknik. I denna metod, en speciell port för trafik, d.v.s. 6881-6889 TCP-port, vilket innebär att torrentrafiken är unik och lätt kan identifieras av internetleverantörerna eller någon annan övervakande enhet.

Om en användare använder torrent över vanlig internetuppkoppling finns det stora chanser för tjänsteleverantörerna att undersöka och observera vilken typ av filer som laddas ner och skulle vidta rättsliga åtgärder om de hittar torrenting olagliga filer.

Internetleverantörerna kan enkelt spåra IP-adresserna för klienter som använder torrenter.

Tha beror också på att torrenter vanligtvis delar sina IP-adresser med andra användare för att hjälpa till i nedladdningsprocessen. När internetleverantören identifierar vem som använder torrentrafiken och att IP-adressen delar en specifik fil olagligt så blir människor fångade och rättsliga åtgärder vidtas mot dem. är strömmande säkert

Som du kan se i skärmdumpen ovan exponeras alla nedladdare och såmaskiner som IP: s.

Illegal Torrenting - Fall och frågor

Eftersom du fortfarande är säker från meddelanden om upphovsrätt, kanske du tänker det som ett sällsynt händelse? Men det är oklokt att vidta sådana åtgärder lätt.

De flesta av dem som laddar ner torrenter har rapporterat händelserna när de har fått ett meddelande från copyright-troll eller internetleverantörer. Här är några upplevelser av en så förvånad och förvirrad torrentanvändare.

Kommentar från diskussionen Människor av reddit som har åtalats för olagligt nedladdning av filmer, vad som hände?.

Vissa människor klagade också på de juridiska meddelanden som de fått för den åtgärd de inte har utfört.

Kommentar från diskussionen Människor av reddit som har åtalats för olagligt nedladdning av filmer, vad som hände?.

Det finns emellertid lyckliga torrentnedladdare som precis fick varningen innan någon fin pålägg eller bestraffning.

Kommentar från diskussionen Människor av reddit som har åtalats för olagligt nedladdning av filmer, vad som hände?.

Så här privatiserar du ditt liv (försiktighetsåtgärder)

Att använda torrenter med fullständig säkerhet är viktigt. Om en användare ägnar särskild uppmärksamhet åt de torrenter som används och var torrentfilerna finns då, kommer torrenting att vara ett fördelaktigt sätt att ladda ner filer i stor storlek.

Här är några sätt som om en användare följer förblir helt säkra under torrent.

1. Använd Legal Torrents:

För att förhindra någon form av problem eller juridiska konsekvenser är det viktigt att inte ladda ner några upphovsrättsskyddade filer eller material från en torrent. De piratkopierade filerna som kanske inte delas initialt utan tillstånd eller några avgifter men torrent presenterar dem fortfarande. Således föreslås det att hålla sig borta från att ladda ner sådant material.

2. Använd ett VPN:

Det enklaste och enklaste sättet att hålla dig säker när du torrent är att använda en VPN. En VPN är ett sätt att skydda användarens personliga information och IP-adress när du använder torrenter.

Den döljer IP-adressen och ändrar den till någon annan IP-adress, varigenom det blir komplicerat för copyright-troll och tjänsteleverantörer att spåra användaren.

Dessutom krypterar en VPN användarens internettrafik. Internetleverantören kan därför inte spåra användaren. VPN fortsätter med alla internetaktiviteter och ger en säker och säker internetupplevelse för användarna.

3. Använd privata spårare:

Spårarna är platsen där copyright-troll och hackare finns för att intrång och avbryta nedladdningsprocessen och för att få tillgång till användarens information / data.

Därför är det viktigt varifrån torrenterna har laddats ner. Det rekommenderas att använda privata spårare eftersom mindre ändring av hittats av copyright-troll och hackare finns.

4. Hitta Torrenter på pålitliga webbplatser:

För att undvika chansen att få virus och skadlig programvara rekommenderas att du laddar ner torrenter från pålitliga och respekterade webbplatser istället för att gå till webbplatser, som du inte har någon aning om och har hört från andra.

Injektion av skadlig programvara med spännande (förklaring & försiktighetsåtgärder)

Datorvirus kan spridas genom olika kanaler inklusive en betydande medium, "torrent-fil."

På grund av okunnighet och den breda distributionen av skadlig programvara blir det svårt att ta reda på viruset. Det finns två sätt genom vilka virusen överförs till torrentrarna.

Bannerannonserna och andra typer av visade annonser på under nedladdning av torrenter injiceras med viruset. Sådana annonser kallas malvertisements. Dessa annonser rapporteras till och med från ansedda program som Google-annonser.

Torrentwebbplatserna skannar inte alla annonser ordentligt, varför en torrentwebbplats kan innehålla malvertisering. En korrekt genomläsning av detaljerna i sådana annonser kan dock få dig att ta reda på viruset.

Ett annat sätt att få ett virus är igenom ladda ner en infekterad torrentfil. De flesta hackare använder populär programvara för att sprida virus. De injicerar den infekterade koden i programvarans installationsprogram, och när du installerar det förändrade programmet kommer viruset in i ditt system.

försiktighetsåtgärder

Det är kritiskt för användarna att ladda ner torrentinnehåll på ett säkert sätt. För att ladda ner helt säkert torrentinnehåll kan användaren följa dessa riktlinjer.

Ändra dina enhetsinställningar

Som diskuterats tidigare har PC: er som redan är sårbara högre chanser att bli attackerade. Se därför till att ha dessa inställningar på din enhet.

Stäng av "Remote Assistance" och "Remote Desktop" i systemegenskaper. Avmarkera också alla listor med undantag i din brandvägg. Stäng av dessutom mappdelningen och ställ in lösenord för de viktiga mapparna på din enhet.

Undvik filer som är benägna att virus

Det finns några torrentfiler som är mycket riskabla att ladda ner, och du kan bedöma dem med deras förlängning. Exempelvis är de körbara filerna (EXE, BAT) det vanligaste sättet att överföra viruset.

Dessutom är de knäckta programmen mest destruktiva filer du kan ladda ner genom torrenter.

Antivirus

Antivirus är det mest effektiva sättet att undvika virus i dina enheter oavsett källan varifrån viruset kommer.

På liknande sätt undviks de torrent-åtföljande virusen med bra antivirusprogram. Det finns några av de populära antivirusprogram som Avast eller BitDefender. En Windows-användare kan dock aktivera det förinstallerade antiviruset, Windows Defender, vilket är tillräckligt för att fånga de flesta virus.

Kom ihåg att det borde finnas ett antivirusprogram i en enhet åt gången.

Kontrollera äktheten på webbplatsen, recensioner och såmaskiner

När du går in på en webbplats för att ladda ner en torrentfil ser du troligen en kommentarlista över de personer som har laddat ner filen.

Det är mycket viktigt att du letar efter de recensioner som de nedladdare har lämnat i sina kommentarer. Det är inte en 100% fungerande lösning, men det ger en bredare idé att hur filen fungerar och finns det något virus eller inte.

Utöver detta kan seederförhållandet för en torrentfil hjälpa dig att bedöma äktheten. Om det finns massor av såmaskiner, är det troligt att filen inte har något virus och det är därför människor delar den. Återigen är detta inte en garanterad lösning.