Vad händer om du blir fångad tårande

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrent hänvisar i princip till alla datorfiler som innehåller metadata med olika information. Det finns en enorm debatt bland människor antingen att torrentering är lagligt eller säkert. Det finns inget olagligt och osäkert med torrent. Torrenting är helt säkert och lagligt tills du laddar ner någon upphovsrättsskyddad eller piratkopierad fil från webben.


Det finns olika typer av öppen källkodsprogramvara som vanligtvis delar filer och innehåll via torrenter. Vissa hårdvaruföretag gör dessutom sina drivrutiner och supportprogramvara tillgängliga via torrenter. BitTorrent är det mest effektiva och snabbaste sättet att cirkulera stora filer av alla slag.

Även om delning av piratkopierat och upphovsrättsskyddat innehåll / fil är förbjudet och olagligt antingen görs via torrenter eller på något annat sätt. Eftersom torrenting anses vara olagligt i vissa länder kan de flesta kommersiellt producerade programvaror, filmer, musik, olika TV-program säkerställas genom upphovsrättslagstiftning och delning av sådana filer kan ofta leda till påföljder och, till och med, leda till fängelse.

Hur någon fångas Torrenting

De upphovsrättsskyddade trollen eller deras företrädare kan lätt fånga människor som strömmar. De upphovsrättsskyddade trollen eller deras representanter kommer att besöka samma delningswebbplatser som du har använt, ladda ner lite material därifrån, kolla varifrån IP-adressen kommer från, letar efter internetleverantören som tillhandahåller den IP-adressen och kontakta dem genom att säga en del IP-adress delar olagligt material och vi vill faktiskt varna dem för att göra det.

Tjänsteleverantören letar sedan efter IP: erna och kontrollerar kontona. De skickar först varningsbrev till kontoinnehavarna. Men om denna delningsaktivitet fortsätter då kommer upphovsrätts-trollen att begära ett domstolsbeslut för att tvinga dina tjänsteleverantörer att lämna dina kontouppgifter. De kommer också att följa sina advokater för att skicka ett juridiskt meddelande med dig. Men om detta ignoreras skulle du bli dragen till en juridisk domstol för ytterligare förfaranden och åtgärder.

Saker som kan hända när du fastnar Torrenting

Om du blir torrent kan det träffa dig riktigt hårt än att köpa det med originalt pris. Nämnas nedan är de saker som kan hända när du kan fånga torrenting någon upphovsrättsskyddad film, musik, TV-program eller något annat:

Civil olydnad:

Upphovsrätten från 1976 omfattar all slags olaglig nedladdning och strömning av upphovsrättsskyddade saker. Enligt denna lag är folket förbjudet att kopiera, återpublicera eller använda andra verk utan tillstånd från copyright-troll. Upphovsrättsintrång genomförs generellt genom civilrättsliga mål där ägaren vidtar rättsliga åtgärder för monetära skador.

Den tekniska utvecklingen har gjort det enkelt att dela information och filer över internet. I denna situation riktar sig upphovsrättstrollen nu antagonistiskt till webbplatser som BitTorrent. Upphovsrättsägarna kan inte stänga av webbplatserna där filerna delas men de riktar sig till filuppdelarna separat. Upphovsrättsägare riktar sig inte bara till individer utan de följer också stora företag. Till exempel anklagades mer än 30 personer för att ha torrat '' Dallas Buyer's Club '', dessutom dömde Lionsgate 10 personer för att ha delat '' Expendables ''.

Piratkopiering:

Priset för olagligt nedladdning eller strömmande material kan vara lite dyrt. Den federala upphovsrätten samtycker till skadestånd från $ 750 till $ 30 000 per arbete. Till exempel en man som ägde stämde med $ 675 000 för att ladda ner 30 låtar, medan en annan kvinna fick böter med 1,9 miljoner dollar för att ladda ner 24 låtar.

Om anklagelserna inte räcker med varning, finns det också jurisdiktioner som tillämpar straff för piratkopiering online. Det rekommenderas ofta att konsultera en erfaren advokat för immateriella rättigheter om någon anklagas för brott mot upphovsrätt.

Exempel på fall där människor fastnar Torrenting

Upphovsrättrollen fångar flera människor strömmar. De får IP-adressuppgifterna från tjänsteleverantörerna och vidtar rättsliga åtgärder mot dem. Offren har delat sina erfarenheter och berättelser om Reddit när de fångades under torrent. Det finns offer som just har fått ett juridiskt meddelande om att konsultera en advokat men ytterligare förfaranden upprätthålls. Det finns emellertid också offer som stämmas för strömning.

Ett offer delade sin berättelse om att hans kusin stämdes med $ 80 per låt för att ladda ner ett album med 12 låtar. En annan kvinna från Minnesota anklagades också för $ 80 000 per låt för att ha laddat ner 24 låtar.

I Storbritannien beror bötesbeloppet för brott mot upphovsrätten av ärendet. I extremt allvarliga fall kan det ofta leda till uppträdande inför domaren där straffen är upp till 5 000 pund eller sex månaders fängelse. I otäckaste fall kan dock den skyldige sändas till krondomstolen, som kan verkställa en obegränsad böter och fängelse upp till tio år.

Tips till '' Torrent '' utan att fastna:

Här är några tips som säkert kommer att hjälpa dig att strömma utan att fastna:

Undvik öppna gemenskaper:

Samtidigt som IP-adressen torrentering delas med olika andra användare som hjälper dig att avsluta filen genom att skicka bitarna till filen de redan har laddat ner. Du skickar också de bitar du har och alla slutar ha en fullständig fil. Upphovsrättsägare letar efter olaglig nedladdning. De kan också söka efter att ha din IP-adress om de fångats och kommer att kontakta dig vid behov.

De offentliga spårningssidorna är öppna för alla och de verifierar inte heller användarens identitet. Dessutom finns det inga begränsningar för nedladdningsmaterialet vilket gör det enkelt för företaget att hoppa in och ta tag i några IP: er.

Privata spårare erbjuder dock extra skydd genom att involvera användare att registrera sig själva först. Därför föreslås det att undvika öppna samhällen och välja offentliga spårare.

Läs kommentarer:

Varje pålitlig och pålitlig torrentwebbplats har ett separat avsnitt för användarkommentarer på nedladdningssidan. Det rekommenderas att läsa och skanna dessa kommentarer noggrant innan du laddar ner något material. Om du finner något tveksamt eller om torrenten inte har några kommentarer, är det bra att helt enkelt undvika det.

Blockera dåliga IP: er:

Eftersom olika företag går med på torrentwebbplatserna för nedladdningar för att ta tag i IP: erna, på detta sätt blir deras egen IP-adress också tillgänglig där. Men genom att ladda ner och installera ett gratis program som kallas PeerGuardian2 kan du hålla dig före dem genom att blockera dåliga IP-adresser från att ansluta dig.

Caps dina uppladdningar:

Om du inte vill fastna medan du torrnar, är det bättre att inte överföra dina överföringar. Det beror på att genom att stoppa klientens sådd av bandbredd kan du effektivt ta bort dig själv från radern för flera upphovsrättsägare.

Slutsats:

Det är väldigt viktigt att undvika öppna samhällen, blockera dåliga IP-adresser, läsa kommentarer och undvika utsäde medan du strömmar, för i detta kommer du att vara säker från att bli fångad men om du inte gör det måste du möta rättsliga åtgärder och påföljder.