Masa Depan Kepintaran Artificial – Pendapat Pakar

[ware_item id=33][/ware_item]

Kecerdasan buatan bukan konsep baru untuk orang. Pembelajaran mesin dan robot telah dimasukkan ke dalam kehidupan kita tahun lalu tetapi kecerdasan kecerdasan buatan hari ini sangat luar biasa. Sama ada teknologi AI yang akan datang atau perspektif baru mengenai masyarakat.


Ia masih mengaburkan bahawa apa yang akan menjadi potensi kesan teknologi ini pada platform yang berbeza di mana pelaksanaan organisasi AI paling diserlahkan. Orang ramai masih keliru mengenai idea ini terutamanya ketika datang ke pengambilan jentera ini.

Kami telah melihat konsep dan pendapat yang jauh berbeza antara individu mengenai kecerdasan buatan. Walau bagaimanapun, semua pandangan dibentangkan pada kawasan sasaran yang berbeza dan dengan, tidak seperti keadaan. Di sini kami telah mengumpulkan beberapa pendapat pakar dari individu yang berkaitan secara langsung dengan AI dan secara aktif mengambil bahagian dalam acara tersebut.

Masa depan Kepintaran Artificial akan terus mengganggu semua industri

Ronald van Loon Influencer AI (Intelligent Buatan), Big Data

Masa Depan Kepintaran Artificial - Pendapat Pakar

Masa depan Kepintaran Artificial akan terus mengganggu semua industri, dan pembangunan etika dan penerapan AI adalah penting untuk merangsang kemajuan pintar. Keselamatan didorong oleh kelajuan di mana penggodam mengembangkan strategi baru; jika mereka datang dengan teknik baru, organisasi juga cepat bertindak balas. Kedua-dua pihak, yang baik dan yang buruk, menerapkan Perisikan Buatan untuk mencapai matlamat mereka. Pembelajaran Mesin dan AI, melalui Pembelajaran Deep dan rangkaian saraf, sangat penting untuk keselamatan untuk mengesan ancaman dan menentukan perbezaan antara pelanggan yang "baik" dan "buruk" penjenayah siber, sementara masih mengekalkan amalan Pengalaman Pelanggan yang optimum. Ikuti Ronald Van Loon Twitter | Youtube | Linkdin

Pemilik dan penerbit Laporan Perbankan Digital dan penerbit bersama The Brand Financial.

Jim Marocus, Penerbit jenama The Financial

Masa Depan Kepintaran Artificial - Pendapat Pakar

Halangan terbesar bagi kemajuan kecerdasan buatan selama 5 tahun akan datang akan memperoleh bakat yang tepat dan membuat penyesuaian budaya dalam organisasi untuk menggunakan penyelesaian. Tanpa komponen ini, transformasi akan lebih berulang daripada inovatif. Misi ini adalah untuk mengubah laporan dalaman yang hebat ke pengalaman pelanggan yang luar biasa.

Kecerdasan Buatan juga akan digunakan oleh penjenayah siber dan negara-negara untuk mengenal pasti kelemahan perisian dan rangkaian dan untuk melancarkan cyberattacks.

Duane Baker, perunding IT Bebas

Duane Baker

"AI boleh berdampak negatif dan positif.
Kata Duane Baker

Kecerdasan Buatan (AI) menjadi komponen penting dalam perisikan ancaman dan sistem pertahanan siber. Proliferasi data menjadikan penggunaan komponen AI untuk menambah manusia dalam fungsi keselamatan siber adalah keperluan. Walaupun AI akan berguna dengan cara ini, ia juga akan digunakan oleh penjenayah siber dan negara-negara untuk mengenal pasti kelemahan perisian dan rangkaian dan untuk melancarkan serangan siber. Kerana kedua pelakon yang baik dan buruk akan mempunyai akses kepada AI, kemungkinan besar hanya untuk meningkatkan tingkat keparahan serangan siber yang berjaya.

Kepintaran Buatan masih memerlukan masa untuk menjadi responsif sepenuhnya.
Kata Pengasas Brian Honan & Ketua CSIRT Ireland (Pasukan Insiden Insiden Keselamatan Komputer)

Brian_Honan InfoSec Consultant

"Kepintaran Buatan menawarkan banyak kelebihan kepada keselamatan siber. Walau bagaimanapun, teknologi ini masih jauh daripada matang dengan istilah kecerdasan buatan yang disalahgunakan oleh ramai dalam industri. Kita perlu berhati-hati dengan vendor yang menjanjikan penyelesaian mereka menggunakan Kecerdasan Buatan apabila semua yang mereka tawarkan hanyalah skrip automatik untuk memproses sejumlah besar data. Untuk menjadi sistem yang benar-benar pintar perlu memproses dan membuat keputusan berdasarkan data dan keadaan keadaan pada masa itu. Untuk masa hadapan, saya tidak dapat melihat AI menggantikan manusia dalam proses keselamatan tetapi mengambil alih beberapa tugas yang lebih biasa untuk membolehkan manusia memberi tumpuan kepada aspek keselamatan yang lebih penting "
Brian Honan

Dengan mengandaikan masa depan Perniagaan dengan AI membuat orang yang ingin tahu.
Kata wartawan David Bisson Infosec | Menyumbang Editor @gcluley, @TripwireInc

David Bisson

"Syarikat-syarikat merangkumi kecerdasan buatan dan pembelajaran mesin untuk memenuhi keperluan keselamatan digital mereka sebagai tindak balas kepada (kurang mengatakan" dilihat ") kekurangan tenaga manusia mahir. Dengan mengandaikan trend ini berterusan, saya akan penasaran untuk melihat keselamatan seperti dalam 5-10 tahun akan datang. Apakah fungsi yang akan dilakukan penganalisis keselamatan IT di masa depan? "
David Bisson

AI boleh membuktikan ketidakseimbangan kewangan.
Kata Speaker / Pengarang Trip Elix, Pakar Keselamatan Peribadi. Perunding Keselamatan di http://tripelix.com

Lawatan Elix

"Kedatangan AI kepada bentuk manusia akan membuktikan dapat memudaratkan manusia untuk masa sehingga keadaan seperti itu berlaku. Bayangkan barter dengan diri sendiri untuk barangan yang anda menarik tetapi berada di luar apa yang anda mampu. AI akan memihak yang mengawal komputer dengan (yang) akan menentang logik keperluan. "
Lawatan Elix

Kecerdasan Buatan boleh menjadi penyelesaian yang berkesan untuk menguruskan set data yang besar.
Kata Ratan Jyoti, influencer media sosial dan Ketua Pegawai Keselamatan Maklumat Ujjivan Small Finance Bank.

Ratan Jyoti

Hari ini permukaan serangan siber telah berkembang dengan ketara dan semakin meningkat dan semakin meluas. Perkara yang sama juga menambah tekanan terhadap sumber-sumber (termasuk manusia) dan masa untuk menguruskan jumlah, halaju, dan pelbagai data yang banyak dihasilkan. Kaedah tradisional untuk menguruskan dataset besar ini tidak mencukupi dan Kepintaran Buatan (AI) dapat membantu menormalkan set data ini dan membawa Konteks Perniagaan keluar dari.

Pada pendapat saya, adalah salah untuk mengatakan bahawa AI boleh mengotomatisasi membuat keputusan Keselamatan Cyber ​​tetapi pembelajaran AI dan Mesin pastinya akan mengurangkan masa pemulihan dan membantu organisasi dalam menjimatkan masa untuk melindungi serangan Cyber. Profil perilaku dan mengesan yang tidak diketahui akan menjadi kawasan di mana AI dan pembelajaran mesin akan menyumbang. Strategi Cybersecurity yang sesuai untuk menggunakan AI dan Pembelajaran Mesin akan menjadi kunci.

AI membolehkan pelakon yang buruk akan menjadi satu cabaran utama untuk keselamatan Cybersecurity.
Ratan Jyoti

Syarikat-syarikat sedang bergerak ke arah AI untuk mengatasi permintaan pakar cybersecurity yang semakin meningkat.
Kata Scott Schober, Pres / CEO BVS, Penulis Hacked Again, Pakar Siber

Masa Depan Kepintaran Artificial - Pendapat Pakar

"Dalam tempoh empat tahun yang lalu, tajuk utama berita telah dibebaskan dengan pelanggaran siber yang menjejaskan hampir setiap industri dan orang di planet ini. Cabaran terbesar yang dihadapi syarikat adalah mencari dan mengekalkan bakat siber tertinggi. Berjuta-juta ahli cybersecurity diperlukan dalam tempoh lima tahun akan datang dalam setiap sektor, namun terdapat beberapa pakar untuk mengisi permintaan melonjak ini.

Untuk membantu dalam mencari syarikat-syarikat bakat beralih ke kecerdasan buatan. Ini bukan kes manusia yang digantikan oleh robot, tetapi kecerdasan buatan bekerja selari dengan pakar mahir. Kecerdasan buatan boleh membantu dalam analisis ramalan yang dapat dengan cepat melihat di mana serangan yang berpotensi merumuskan sehingga mereka dapat digagalkan sebelum mereka menyebar ke seluruh rangkaian perusahaan. Manusia dapat dengan cepat menderita keletihan siber ketika menganalisis sejumlah besar data yang membuatnya sulit untuk dipahami apabila sesuatu benar-benar dapat dilakukan.

Sedangkan AI dapat mengimbas terabyte 'data besar' dan menyusun sementara mengancam ancaman menjadi potongan saiz gigitan sehingga seorang ahli cyber dengan cepat dapat mengandung ancaman kritikal. Orang dan AI adalah gabungan yang kuat yang akan berkesan memerangi perang siber yang semakin meningkat dan pastinya menjadi penukar permainan. "
Scott Schober

AI akan terus meningkatkan operasi keselamatan siber, kata Bob Carver

Masa Depan Kepintaran Artificial - Pendapat Pakar

"AI (atau bahagian AI) telah digunakan dalam operasi keselamatan siber dan akan terus digunakan untuk ijazah yang lebih besar dari masa ke masa. Pembelajaran mesin dan Pembelajaran Deep boleh digunakan untuk melihat aktiviti anomali di titik akhir (malware / eksploit / perubahan) lalu lintas yang melintasi rangkaian tempatan, internet dan mencari corak yang mengikat semua aktiviti ini bersama-sama. Ia akan terus menjadi lebih sukar untuk cuba melakukan semua aktiviti ini secara manual dan pada akhirnya memerlukan paling banyak menggunakan teknologi yang semakin banyak dan lebih baik dalam bidang-bidang ini, semuanya berasaskan teknologi ini. " Bob Carver

Bagi pembangunan AI, kerajaan, akademia dan syarikat swasta harus bekerjasama untuk melabur dalam rangka kerja, teknologi dan kerangka etika.
Kata Carl Herberger, Naib Presiden Penyelesaian Keselamatan @ Radware

Masa Depan Kepintaran Artificial - Pendapat Pakar

"Kami sudah menghadapi benteng buruk yang menentang bot yang baik. Sesiapa yang bertanggungjawab untuk rangkaian atau keselamatan aplikasi dalam organisasi akan melihat bagaimana serangan siber automatik telah menjadi - pasaran hitam untuk serangan rak bermula. Mengekalkan sehingga kini dengan ancaman lebih sukar bagi para penyelidik dan sebagai otak manusia tidak dapat memproses maklumat dengan cukup cepat untuk mengalahkan bot sehingga harapan kita hanya untuk berpaling kepada AI.

Permohonan AI adalah tidak diketahui jadi bagaimana negara bersedia untuk senario itu? Bagaimana anda merancang untuk tidak dapat difikirkan? Apa yang akan berlaku jika AI digunakan untuk menjalin hubungan komunikasi, menjejaskan bandar ke dalam kegelapan, menetapkan rig minyak, memusnahkan perkhidmatan kecemasan?

Itulah sebabnya kita semua harus mengambil perhatian amaran itu dan memastikan bahawa kerajaan, akademia, dan syarikat swasta bekerjasama untuk melabur dalam kerangka kemahiran, teknologi dan etika. Sekiranya kita tidak melakukannya, kita tidak boleh memastikan bahawa pembangunan AI tetap teguh dalam bidang yang berbuat baik. Dan jika kita gagal dalam hal itu maka kita gagal umat manusia. "
Carl Herberger

Dengan semua aspek kecerdasan artifak masa depan ini, salah satu bidang yang paling berpengaruh akan turut merangkumi proses e-pembelajaran. Seperti yang dibincangkan oleh Barbara Kurshan di Forbes,

"Kecerdasan buatan dapat membantu menyusun dan mensintesis kandungan untuk menyokong penghantaran kandungan. Dikenal sebagai sistem pembelajaran mendalam, teknologi boleh membaca, menulis dan meniru tingkah laku manusia. Contohnya, Kandungan Technologies Dr. Scott R. Parfitt, Inc. (CTI) membolehkan pendidik untuk menyusun buku teks tersuai. Pendidik mengimport silibus dan enjin CTI memaparkan buku teks dengan kandungan teras. "

Kecerdasan Buatan adalah aspek teknologi yang paling dibincangkan sama sekali tidak jelas dari segi penggunaan dan batasannya yang sesuai. Walaupun teknologi ini telah mencapai tahap yang melampau tetapi masih memerlukan beberapa tahun untuk penginapan yang sempurna ke dalam masyarakat.

Walau bagaimanapun, saya berharap pendapat ahli ini dapat menyelesaikan aspek kecerdasan tiruan yang semakin meningkat.