Wikileaks, CIA, atau FBI, Penyulitan Masih Menyeimbangkan Neutralitas Bersih, Ceramah CMO NordVPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Menuduh CIA menjalankan pengawasan besar-besaran, Wikileaks telah mencipta persekitaran yang hangat dengan melepaskan dokumen. Dengan insiden ini menjadi isu yang paling muncul pada masa kini, banyak kontroversi yang bersamaan mengenai pengawasan massa dan serangan berniat jahat terhadap data sensitif telah dilaporkan.


Laman web sosial yang menyenangkan orang ramai, gergasi teknologi dan kerajaan yang paling berkuasa juga terdedah kepada serangan ini. Beberapa hari yang lalu, laporan tersebut mendedahkan pengguna Whatsapp terdedah kepada pelanggaran data yang boleh memindahkan semua data peribadi mereka kepada Hacker dengan mudah menggunakan imej yang berniat jahat. Begitu juga dengan ahli White House yang memilih aplikasi Confide, didapati terdedah kepada penggodam yang boleh mengakses dan juga dapat meniru kenalan mesra, meminda mesej dalam transit dan mengintip butiran hubungan, seperti yang diberitahu oleh firma keselamatan siber.

Walau bagaimanapun, bagi individu dan syarikat yang menjejaskan maklumat peribadi mereka dan data yang sensitif dalam serangan yang sama, ia menjadi kesusahan yang hebat dan perkara yang membimbangkan bagaimana cara menyimpan data mereka dari kerentanan tersebut.

Untuk menemui dan mengatasi kebarangkalian serangan berniat jahat orang bergerak ke arah penyulitan dan VPN seperti teknologi. Untuk membincangkan isu-isu berkaitan penyulitan yang kami saling berkaitan Marty P. Kamden, CMO daripada NordVPN untuk mempunyai beberapa perbincangan mengenai VPN dan bagaimana ia dapat membantu dalam melindungi data kami.

Bermula dengan inisiatifnya, kami telah bertanya kepadanya tentang alat keselamatan yang boleh membantu orang melindungi privasi mereka.

DIPERLUKAN: Bagaimana anda membuat idea mengenai NordVPN?

KAMDEN: Masalah dengan komunikasi hari ini adalah bahawa pembekal khidmat internet anda tahu siapa anda, di mana anda tinggal, apa yang anda lakukan dalam talian, apa nombor kad kredit anda, dan nombor yang anda kerjakan secara elektronik. Kerajaan dan peretas menggunakan maklumat yang tidak dilindungi seperti itu untuk memperoleh keuntungan, tanpa kebenaran formal.

Di dunia di mana privasi dan keselamatan dalam talian semakin banyak, satu pasukan profesional yang berpengalaman datang bersama dengan matlamat untuk membawa kebebasan internet kembali. Sebaliknya, penyelesaian VPN yang mudah digunakan, NordVPN telah membina yang memastikan teknologi penyulitan intuitif dan boleh diakses oleh semua orang.

DIPERLUKAN: Pakar keselamatan mengesyorkan TOR. Bagaimana anda akan menyarankan VPN ke atas Tor?

KAMDEN: Kami memahami kuasa struktur yang terdesentralisasi dan kesamaan yang diberikan oleh TOR. NordVPN menawarkan Penyelesaian unik pada VPN yang menyulitkan trafik internet pengguna sebelum memasuki rangkaian TOR, memastikan privasi tambahan.

DIPERLUKAN: Pengarah FBI menganggap penyulitan sebagai 'sudut gelap' di mana penjenayah berteduh. Apa kata anda mengenai kenyataan ini? Apa yang disyorkan pada pendapat anda?

KAMDEN: Kami tidak bersetuju dengan pendapat ini kerana tujuan utama VPN adalah untuk menawarkan orang keselamatan dan privasi dalam talian. Orang berhak menyimpan data mereka secara peribadi daripada penggodam, penjejakan atau pengawasan kerajaan. Terdapat beberapa kerajaan autoritarian yang mempunyai kebebasan bersuara yang ketat, pengawasan Internet yang menggangu, penapisan internet massal, atau tidak ada isu perlindungan Net Neutrality yang dapat dikurangkan pengguna Internet dengan VPN. Malangnya, mereka yang ingin kekal bersendirian untuk tujuan jenayah akan sentiasa mencari jalan, tidak kira sama ada melalui VPN atau kaedah lain.

DIPERLUKAN: Pengawasan besar-besaran telah menjadi isu yang diperdebatkan sejak kebelakangan ini dan tidak dalam dasar kerajaan untuk mengintip warganegara. Apakah pembaharuan yang anda fikirkan perlu diambil untuk memastikan privasi orang? Atau akan menyulitkan semuanya menjadi kewajipan bagi setiap orang?

KAMDEN: Pengawasan besar-besaran adalah pencerobohan privasi orang. Apabila data dikumpulkan, ia tidak diketahui jika ia akan kekal selamat dan tidak pernah jelas di mana tangannya akan berakhir (iaitu di Australia, lebih 20 agensi mempunyai akses kepada pengguna metadata, yang disimpan dan disimpan oleh ISP selama 2 tahun). Oleh itu, kami menggalakkan pengguna menggunakan VPN dan cara penyulitan lain (e-mel selamat, aplikasi komunikasi selamat) untuk menjaga privasi mereka.

DIPERLUKAN: Saya telah mendengar ramai orang mengatakan bahawa mereka lebih suka VPN di negara asal mereka berbanding syarikat asing. Apa pendapat anda?

KAMDEN: Ia adalah yang terbaik untuk keselamatan sekiranya VPN terletak di negara yang kerajaannya tidak memerlukan syarikat untuk menyimpan log pelanggan. NordVPN terletak di Panama, dan kami tidak menyimpan log pelanggan, oleh itu semua data pelayaran mereka benar-benar selamat.

DIPERLUKAN: Syarikat-syarikat VPN (dan beberapa yang dibayar) umumnya mendakwa bahawa mereka tidak menyimpan log; Walau bagaimanapun, mereka berbuat demikian. Apakah pendirian dan dasar anda mengenai perkara itu?

KAMDEN: Seperti yang dijelaskan dalam jawapan sebelumnya, NordVPN terletak di sebuah negara, di mana syarikat perlu menyimpan log pelanggan mengikut undang-undang. Pelayan kami ditubuhkan sedemikian rupa, bahawa semua data segera dihantar ke direktori / dev / null. Direktori ini bertindak seperti 'lubang hitam' di dalam pelayan. Tiada maklumat yang boleh dikekalkan dari sana. Kami tidak dapat mengulas mengenai tuntutan VPN yang lain.

DIPERLUKAN: Ahli LIMA negara dengan undang-undang mahu setiap syarikat menyimpan rekod selama 12 bulan minimum. Oleh kerana anda mempunyai pelayan di sana, adakah anda tidak bertanggungjawab untuk menyimpan rekod juga? Jika tidak, bagaimana?

KAMDEN: Kami beroperasi di Panama dan kami mengikuti undang-undang Panama yang tidak memaksa pengekalan data. Memandangkan kami mempunyai kawalan terhadap pelayan yang telah kami tetapkan, semua data akan dihantar ke direktori / dev / null dan pelayan tidak menyimpan sebarang log untuk bermula. Oleh itu, walaupun dalam senario yang tidak disenangi oleh pelayan, tidak akan ada apa-apa kepentingan pada pelayan.

DIPERLUKAN: Wikileaks mendedahkan bahawa CIA mengintip rakyat dengan mengeksploitasi kerentanan pada peranti yang sebelumnya tidak diketahui oleh vendor; yang memberi peluang kepada CIA untuk memintas sepenuhnya fungsi asas yang sepatutnya disediakan. Adakah anda fikir perisian klien VPN anda mungkin dikompromikan yang membolehkan mereka mengakses ke terowong yang disulitkan?

KAMDEN: Berita baiknya adalah bahawa walaupun ia telah dinyatakan bahawa C.I.A. berpotensi mengakses dan menggeram dengan peranti orang (iaitu melalui perisian suntikan yang disuntik), penemuan WikiLeaks juga menunjukkan bahawa penyulitan masih tidak dapat dicapai walaupun untuk pemerhati kerajaan. Ia sangat disyorkan untuk menggunakan alat privasi yang selamat, seperti VPN, yang membantu menyembunyikan lokasi sebenar pengguna (alamat IP) dan menyulitkan semua maklumat yang dipindahkan melalui Internet. NordVPN membantu menamakan tanpa melayari Internet dengan protokol keselamatan moden dan tiada dasar log.

DIPERLUKAN: Bercakap mengenai VPN, orang sering bertanya apa terowong terenkripsi dan bagaimana ia melindungi data dalam perjalanan?

KAMDEN: Terowong yang disulitkan menyimpan semua maklumat peribadi antara titik masuk (komputer pengguna) dan pelayan VPN titik keluar.

DIPERLUKAN: Apakah idea anda tentang alternatif masa hadapan untuk VPN?

KAMDEN: Web yang terdesentralisasi mungkin masa depan Internet, kerana idea desentralisasi semakin popular di kalangan komuniti pemaju arus perdana. Sehingga itu, pengguna Internet mesti berhati-hati tentang privasi Internet mereka, dan mengambil inisiatif untuk melaksanakan alat penyulitan yang tersedia.

Terdapat banyak cara sedia ada untuk menyulitkan aktiviti Internet seseorang: pembekal perkhidmatan e-mel selamat atau aplikasi pesanan tersulap, sementara, perkhidmatan VPN kekal sebagai salah satu perkhidmatan penyulitan yang mesti ada.

Secara keseluruhannya, penyulitan - sama ada melalui e-mel yang disulitkan, mesej atau teknologi VPN - kekal sebagai alat yang paling selamat untuk melindungi privasi dan keselamatan dalam talian seseorang.

DIPERLUKAN: Pada pendapat anda, apa yang mungkin menjadi kemajuan teknologi hebat yang akan datang dalam ciri keselamatan VPN anda?

KAMDEN: Kami mempunyai beberapa ciri yang kami merancang untuk diperkenalkan pada masa hadapan, yang kini dirahsiakan sehingga anda perlu menunggu. Beberapa penambahbaikan terkini termasuk peningkatan algoritma pemilih pelayan kami, yang memilih pelayan terbaik di negara pilihan anda, menjadikan aplikasi NordVPN lebih intuitif dan mudah digunakan.

DIPERLUKAN: Apakah jenis alat keselamatan yang anda sedang teruja? Apa yang anda akan cadangkan orang?

KAMDEN: Untuk e-mel yang selamat, kami mengesyorkan penyedia seperti ProtonMail, dan untuk komunikasi yang selamat, salah satu apl yang paling boleh dipercayai adalah Isyarat. DuckDuckGo adalah enjin carian yang menyediakan maklumat dari beratus-ratus sumber dan menyimpan carian secara peribadi. Avira Antivirus Pro melindungi peranti Android anda daripada aplikasi berniat jahat, Trojank perbankan, dan ancaman mudah alih yang lain. Ia datang dengan pengimbas anti-virus, kunci aplikasi, dan juga pencari telefon. Adalah sangat penting untuk memastikan bahawa apa-apa alat keselamatan yang anda gunakan, baik firewall atau antivirus anda, kemas kini aplikasi untuk memastikan sebarang masalah ditetap. Orang mesti memastikan mereka berhati-hati tentang privasi dalam talian secara umum dan mengambil langkah-langkah untuk memastikan mereka sentiasa selamat.