8 najboljših odjemalcev in programske opreme za torrent

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting je priljubljen način za prenos velikih datotek, vključno s pretakanjem stvari, in to predvsem zaradi izvedljivosti, ki jo ponuja uporabnikom.


Vendar pa bi lahko postopek postal napačen in zapleten z napačno stranko hudournika. Zato morate pred prenosom torrent datoteke najti ustrezen prenosnik torrentov.

Kaj je torrent odjemalec?

Odjemalec torrentov ali nalagalec torrentov pretvori računalnik v del roja, kjer se podatki delijo prek obeh, prenašanja in nalaganja.

Odjemalec Torrent v glavnem uporablja protokol BitTorrent za prenos datotek in vzpostavitev medsebojne komunikacijske storitve. Z enostavnejšimi besedami omogoča skupno rabo torrent datotek med vsemi globalno povezanimi vrstniki, ki jih poganja isti protokol.

Uporabniki - ki prenašajo ali so prenesli isto datoteko - niso povezani. Ni funkcije izmenjave sledilcev, ki omogoča istočasno, ko uporabnik prenaša in nalaga ali pomaga drugim, da si prenesejo to datoteko. Rezultat tega je postopek prenosa velikih datotek bolj učinkovit in hiter.

Odjemalci hudournika pomagajo tudi pri sestavljanju bitov in kosov torrent datoteke, prenesene iz različnih hudournikov.

Članek si lahko preberete o tem, kako deluje hudourništvo in tako globlje razumete postopek hudourništva.

1 - BitTorrent odjemalec

BitTorrentBitTorrent je najbolj priljubljen in najstarejši odjemalec torrentov, ki je s časom izboljšal svojo učinkovitost. V njem so bolj napredne in uporabne funkcije.

Odjemalec BitTorrent ima čist in enostaven za uporabo uporabniški vmesnik ter spletno sejanje, komentiranje in pregledovanje.

Posodobljena različica BitTorrent deli tudi torrent datoteke glede na njihove kategorije in ponuja več tehničnih podrobnosti v primerjavi z drugimi odjemalci torrentov.

Ne samo to, ampak več je prednosti uporabe BitTorrent-a, zaradi česar je najboljši odjemalec torrentov. Ponuja razporejevalnik prenosov, omejitev uporabnika pasovne širine, seznanjene naprave in drugo v oknih s prednostnimi BitTorrent.

V bistvu je BitTorrent brezplačna torrent programska oprema, vendar ponuja različico Pro z nekaterimi dodatnimi funkcijami. Pro različica na primer omogoča odstranjevanje oglasov in podporo za notranji medij HD.

Obstaja tudi nekaj pomanjkljivosti uporabe odjemalca BitTorrent za hudourništvo. Ni funkcije izmenjave sledilcev, ki bi omogočala izmenjavo informacij, povezanih s sledilci določene torrent datoteke. Prav tako zagotavlja, da se datoteka prenese iz optičnega vira.

Prav tako BitTorrent javno ne prikaže izhodne kode, kar je način za preverjanje pristnosti varnostnih in zasebnih funkcij.

2 - Programska oprema qBitTorrent

8 najboljših odjemalcev in programske opreme za torrentqBitTorrent je lahek odjemalec hudournikov, ki je tudi brezplačen in nalagalec torrentov z brezplačnim nalaganjem. Našteval sem ga na drugem mestu, vendar ga nekateri hudourniki raje uporabljajo kot BitTorrent in ga jemljejo kot najboljšega hudournika.

Za razliko od BitTorrent-a qBitTorrent zavzame manj prostora in je tudi brez oglasov, ki so plačljiva funkcija v BitTorrentu.

Programska oprema za hudournike obkroži vse vitalne in potrebne funkcije, ki jih išče več hudournikov. qBitTorrent ima šifriranje protokola BitTorrent, prednostno razvrščanje torrentov, poizvedovanje o torrentih, ustvarjanje hudournikov, oddaljeni dostop, naročnino na RSS in prenos določene vsebine.

Kljub naprednim funkcijam, qBitTorrent prikazuje vse na preprost in jasen način, za seboj pa pušča majhne možnosti, da se zmedete.

qBitTorrent je licenciran pod GPL, njegova izvorna koda pa je dostopna na GitHubu. Ta funkcija povečuje zaupanje v zasebnost in varnost za qBitTorrent.

Obstaja nekaj slabosti za qBitTorrent, ki niso tako resne, vendar so uporabniki poročali o težavah. Na primer, včasih se prenosi hudournikov ustavijo, pri čemer se prikaže stanje "zastalo". Večino časa se ta težava navadno navadi, včasih pa je treba odpraviti odstranitev qBitTorrent in jo znova namestiti..

3 - uTorrent odjemalec

8 najboljših odjemalcev in programske opreme za torrentuTorrent je majhna ali lahka alternativa BitTorrent-a, ki jo vzdržuje sam BitTorrent. Je najpogosteje uporabljen odjemalec hudournikov in se pojavlja od leta 2005.

uTorrent ima skoraj enake lastnosti kot BitTorrent, vendar komaj tehta več kot 1 MB. Ta funkcija omogoča hitro nalaganje torrentov, vendar vgrajen iskalnik pospeši tudi postopek iskanja hudournikov.

To je prenosna torrent programska oprema, ki jo je mogoče zagnati brez potrebe po namestitvi, saj shranjuje vse datoteke in nastavitve v isto mapo. Lahko ga postavite na zunanjo napravo za shranjevanje, kot je USB, in jo lahko zaženete neposredno iz njega.

Poleg vseh teh prednosti so z uTorrentom povezana tudi nekatera varnostna tveganja. Pred kratkim je bilo odkrito, da uTorrent lahko prekliče dostop do hekerja, ki lahko nadzoruje glavne funkcije odjemalca in lahko spremlja prenose uporabnikov. Vendar je BitTorrent izdal obliž zaradi ranljivosti.

Podobno kot BitTorrent je tudi uTorrent podprt z oglasom in nima javno dostopne izhodne kode.

4 - odjemalec hudournika Vuze

najboljša stranka za hudournikeVuze je učinkovit odjemalec hudournikov in trdi, da je najmočnejši od vseh najboljših odjemalcev hudournikov na zemlji.

Vuze ponuja veliko funkcij, le še kaj je levo. To je tudi stari prenosnik torrentov, kar kaže njegov vmesnik, vendar je priložen vgrajenim spletnim orodjem in orodjem za metaseizvedbo.

Obstaja ogromen seznam perutninskih paketov Vuze, ki vključujejo združitev rojev, podporo I2P prek vtičnika, specializirane vtičnike, ki bi lahko povečali učinkovitost Vuze, enostavno prilagodljiv seznam sledilcev torrentov, vgrajen video predvajalnik, vgrajeno zaščito pred virusi in številne druge funkcije.

Lahko se veže tudi na VPN, kar pomeni, da ga lahko nastavite, da se bo izvajal samo, če je povezan VPN.

Vendar Vuze vključuje oglase, ki jih je mogoče odstraniti le, če plačate za različico pro. Prav tako je težka aplikacija, ki bi lahko vaš internet nekoliko zaostala.

Poleg težkega namiznega odjemalca je mobilna aplikacija Vuze lahka in tudi brez oglasov. Poleg tega ponuja omejevanje pasovne širine, filtriranje IP in skoraj vse funkcije, ki jih lahko pričakujete od najboljšega kupca torrentov.

5 - Odjemalec hudournika za prenos

prenos dolgaPrenos je tudi odprtokodna programska oprema za nalaganje torrentov, poleg tega pa je brez oglasov za popolnoma nobeno ceno.

Za razliko od večine najboljših hudournikov, je Transmission lahek in zelo enostaven dizajn. Ima tudi napredno možnost, vendar jih spredaj niso zabrisali in so samo zatirani od pogleda.

Vnaprej je nameščen v sistemu OS Linux, kjer lahko uporabnik skoraj v vsakem trenutku začne nalagati hudournik. Prenos ponuja spletno podporo, šifriranje protokola BitTorrent, imenike ogledov, urejanje sledilcev, globalne in navidezne omejitve hitrosti itd..

Poleg prednosti so v tej torrentski programski opremi še nekaj izrazitih pomanjkljivosti. Na primer, ni nobenega vgrajenega iskalnika, ne podpira proxy strežnika in ne, zaporednega prenosa.

Toda odjemalec za prenos ima funkcije, kot so sledilnik UDP, podpora protokola µTP za prenos podatkov, samodejno posodabljanje, spletno sejanje, lokalno odkrivanje vrstnikov in še veliko več.

6 - Odstranite drugo torrent programsko opremo

Potonski hudournikDeluge je hudournik odjemalec, ki lahko šifrira promet prek šifriranja sporočila (MSE / PE), da poveča zasebnost. Deluge bi lahko s to funkcijo veljal za najboljšega hudourniškega odjemalca, ki omejuje sledenje tretjim osebam in njegove stranske učinke, kot je najemanje internetnih storitev.

Deluge je odprtokodna programska oprema, ki tehta manj kot 15 MB. Prav tako je brezplačna brez vsiljivega prikaza oglasa. V Delugeu ni zelo dolgega seznama funkcij; kljub temu pa bi bilo mogoče funkcionalnost razširiti s prenosom različnih vtičnikov in lastnih vtičnikov.

Deluge ponuja daljinsko upravljanje s spletom in podporo za povezave z magnetom. Združljiv je z uTorrent, oboje, uTorrent in Deluge pa lahko prenesete iz katerega koli podprtega operacijskega sistema.

7 - Tribler odjemalec za hudournike

Tribler-hudournikUporaba čebule P2P in delovanje na Torovih načelih je Tribler ena izmed združljivih odločitev, za katere se hudournik želi odločiti.

Edinstvena značilnost Triblerja, ki ga razlikuje od drugih najboljših torrent odjemalcev, je video, ki si ga lahko ogledate med prenosom torrent datoteke. Prav tako je vgrajen iskalnik in brez prikazovanja oglasov brez ničelnih stroškov.

Da bi zagotovil anonimnost svojim uporabnikom, Tribler prekine njihovo neposredno povezavo iz roja BitTorrent, tako da vmes postavi tri proxy strežnike z verigo..

Vendar pa slabosti Triblerja vsebujejo pomanjkanje super semena, ki omogoča, da nalagatelji hudournikov hitro postanejo nalagatelji. Prav tako ni podporne poti NAT in lokalnega odkrivanja vrstnikov.

8 - Tixati dober odjemalec za hudournike

Hudournik Tixati

Tixiati je vidno priljubljen zaradi svoje velike prilagodljivosti in močnih lastnosti. Za razliko od večine hudournikov, Tixati ponuja veliko informacij in podrobnih statistik, kot so informacije o vrstnikih, kosih, datotekah, sledilcih itd..

Ponuja pojavne nasvete, koristne nasvete in vadnice za optimizacijo nastavitev. To je brezplačen program za nalaganje torrentov z zaporednim prenosom in vmesnikom brez oglasov.

Tixati lahko uporabniki preprosto in hitro prenesejo zaradi majhnosti, ki mu pomaga tudi pri hitrem delovanju.

Vendar pa je odsotnost izvorne kode in vgrajen iskalnik ena izmed pomanjkljivosti Tixatija.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me