8 Pelanggan Torrent Terbaik dan Perisian Yang Digunakan

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting adalah cara kegemaran untuk memuat turun fail besar termasuk barangan streaming, dan itu terutamanya kerana kemungkinan ia menyediakan kepada pengguna.


Walau bagaimanapun, proses itu boleh menjadi rumit dan rumit dengan klien torrent yang salah. Oleh itu, anda perlu mencari pengundera torrent yang betul sebelum beralih untuk memuat turun fail torrent.

Apakah itu Torrent Client??

Pengguna torrent atau pengunderaitan torrent menghidupkan PC anda menjadi sebahagian daripada kumpulan di mana data dikongsi melalui kedua-dua, memuat turun dan memuat naik.

Pelanggan Torrent terutamanya menggunakan protokol BitTorrent untuk memuat turun fail dan untuk menubuhkan perkhidmatan komunikasi peer-to-peer. Dalam kata-kata yang lebih mudah, ia membolehkan perkongsian fail torrent di antara semua rakan-rakan yang bersambung di seluruh dunia yang dikuasai oleh protokol yang sama.

Pengguna - yang sedang memuat turun atau telah memuat turun fail yang sama - disambungkanNo fungsi pertukaran tracker dan membolehkan pengguna mengunduh serta memuat naik atau membantu orang lain untuk memuat fail tersebut. Hasilnya, proses muat turun fail besar menjadi lebih cekap dan cepat.

Pelanggan torrent juga membantu untuk memasang bit dan potongan fail torrent yang dimuat turun dari torrents yang berbeza.

Anda boleh membaca artikel mengenai "bagaimana kerja-kerja mengerikan" untuk memahami proses yang mengerikan dengan lebih mendalam.

1 - Pelanggan BitTorrent

BitTorrentBitTorrent adalah yang paling popular dan pelanggan torrent tertua yang, telah meningkatkan kecekapannya dari masa ke masa. Terdapat fungsi yang lebih maju dan berguna di dalamnya.

Pelanggan BitTorrent mempunyai bersih dan mudah menavigasi antara muka pengguna bersama dengan seeding berasaskan web, mengulas dan mengkaji semula.

Versi yang dikemas kini oleh BitTorrent juga menyusun fail torrent mengikut kategori mereka dan menyediakan butiran lebih teknikal berbanding dengan klien torrent lain.

Bukan hanya ini tetapi terdapat lebih banyak faedah menggunakan BitTorrent menjadikannya klien torrent terbaik. Ia menawarkan penjadual muat turun, membataskan pengguna jalur lebar, peranti berpasangan dan lebih banyak lagi dalam tetingkap keutamaan BitTorrent.

Pada asasnya, BitTorrent adalah perisian torrent percuma, tetapi ia menawarkan versi Pro dengan beberapa ciri tambahan. Sebagai contoh, versi pro menyediakan penyingkiran iklan dan sokongan untuk media HD dalaman.

Terdapat juga beberapa kelemahan menggunakan klien BitTorrent untuk mengutuk. Tiada fungsi pertukaran tracker yang membolehkan rakan sebaya torrent bertukar maklumat yang berkaitan dengan pengesan fail torrent yang diberikan. Ia juga memastikan bahawa fail itu dimuat turun dari sumber optik.

Selain itu, BitTorrent tidak memaparkan secara umum kod sumber yang merupakan cara untuk mengesahkan pelaksanaan ciri keselamatan dan privasi.

2 - Perisian qBitTorrent

8 Pelanggan Torrent Terbaik dan Perisian Yang DigunakanqBitTorrent adalah klien torrent ringan yang juga merupakan pengunduh torrent sumber bebas, kurang dan terbuka. Saya telah menyenaraikannya pada saat yang kedua, tetapi beberapa torrents lebih suka menggunakan BitTorrent sebagai pelanggan torrent terbaik.

Tidak seperti BitTorrent, qBitTorrent memakan sedikit ruang dan juga bebas dari iklan yang merupakan ciri berbayar dalam BitTorrent.

Perisian torrent mengepung semua ciri-ciri penting dan perlu yang dicari oleh lebih ramai lagi. qBitTorrent mempunyai penyulitan protokol BitTorrent, keutamaan torrent, pertanyaan torrent, penciptaan torrent, akses jauh, langganan RSS, dan muat turun kandungan tertentu.

Walaupun mempunyai ciri-ciri canggih, qBitTorrent memaparkan segala-galanya dengan cara yang mudah dan jelas meninggalkan sedikit peluang untuk menjadi keliru.

qBitTorrent dilesenkan di bawah GPL, dan kod sumbernya boleh diakses di GitHub. Ciri ini meningkatkan privasi dan kepercayaan keselamatan untuk qBitTorrent.

Terdapat beberapa keburukan untuk qBitTorrent yang tidak begitu serius, tetapi pengguna telah melaporkan isu-isu tersebut. Sebagai contoh, kadang-kadang muat turun torrent berhenti, menunjukkan keadaan 'terhenti'. Kebanyakan masa masalah ini menjadi normal dengan sendirinya, tetapi kadang-kadang pembetulan adalah untuk menyahpasang qBitTorrent dan memasangnya semula.

3 - uTorrent Client

8 Pelanggan Torrent Terbaik dan Perisian Yang DigunakanuTorrent adalah sedikit atau ringan dari BitTorrent yang dikendalikan oleh BitTorrent sendiri. Ia adalah pelanggan torrent yang paling banyak digunakan dan adalah sekitar sejak tahun 2005.

uTorrent mempunyai ciri-ciri yang hampir sama dengan BitTorrent, tetapi ia tidak mempunyai berat melebihi 1 MB. Ciri ini menjadikannya pengundera torrent cepat, bagaimanapun, enjin gelintar terbina dalam juga mempercepatkan proses mencari torrent.

Ia adalah perisian torrent mudah alih yang boleh dijalankan tanpa memerlukan pemasangan kerana ia menyimpan semua fail dan tetapan dalam folder yang sama. Anda boleh meletakkannya pada peranti storan luaran seperti USB dan boleh menjalankannya secara langsung dari itu.

Selain daripada semua kelebihan ini, terdapat beberapa risiko keselamatan yang dikaitkan dengan uTorrent. Baru-baru ini, didapati bahawa uTorrent bertanggungjawab kepada akses penggodam yang boleh mengawal fungsi utama klien dan boleh memantau muat turun pengguna. Walau bagaimanapun, BitTorrent telah mengeluarkan patch untuk kelemahan.

Sama seperti BitTorrent, uTorrent juga disokong oleh iklan dan tidak mempunyai kod sumber awam yang tersedia.

4 - Pelanggan Torrent Vuze

pelanggan torrent terbaikVuze adalah pelanggan torrent yang efisien, dan ia mengaku sebagai yang paling kuat dari semua pelanggan torrent terbaik di bumi.

Vuze menawarkan banyak ciri, dan hanya ada yang tersisa. Ia juga merupakan pengunduh torrent lama seperti yang ditunjukkan oleh antara muka tetapi ia dilengkapi dengan alat web dan metasearch terbina dalam.

Terdapat senarai besar manfaat Vuze untuk pengguna termasuk penggabungan swalayan, sokongan I2P melalui plugin, plugin khusus yang boleh meningkatkan keberkesanan Vuze, senarai tracker torrent yang mudah disesuaikan, pemain video terbina dalam, perlindungan virus terbina dalam, dan banyak lagi ciri-ciri.

Ia juga boleh mengikat kepada VPN yang bermaksud anda boleh menetapkannya hanya untuk dijalankan apabila VPN disambungkan.

Walau bagaimanapun, Vuze termasuk iklan yang hanya boleh dikeluarkan apabila anda membayar untuk versi pro. Juga, ia adalah aplikasi berat yang boleh membuat internet anda sedikit ketinggalan.

Selain pelanggan desktop berat, aplikasi mudah alih Vuze juga ringan dan bebas iklan. Di samping itu, ia menawarkan pembatas jalur lebar, penapisan IP dan hampir semua ciri yang boleh anda harapkan dari klien torrent terbaik.

5 - Transmisi Torrent Client

penghantaranPenghantaran juga perisian torrent downloader sumber terbuka bersama-sama dengan bebas iklan pada harga yang sama sekali tidak.

Tidak seperti kebanyakan pelanggan torrent yang terbaik, Transmisi ringan dengan reka bentuk yang sangat mudah. Ia juga mempunyai pilihan yang lebih maju tetapi mereka tidak merosakkan di hadapan, dan mereka hanya terselip dari pandangan.

Ia telah diprapasang dalam sistem OS Linux di mana pengguna boleh mula memuat turun torrent dalam hampir tidak ada masa. Transmisi ini menawarkan sokongan benih web, penyulitan protokol BitTorrent, direktori tontonan, pengeditan tracker, had kelajuan global dan per-torrent, dll..

Selain kelebihan, terdapat beberapa kekurangan yang penting dalam perisian torrent ini. Sebagai contoh, tidak ada enjin carian terbina dalam, tiada sokongan pelayan proksi dan tidak, muat turun berurutan.

Tetapi pelanggan Transmisi mempunyai ciri-ciri seperti pengesan UDP, sokongan protokol pemindahan μTP data, auto-mengemaskini, pembenihan Web, penemuan rakan setempat, dan banyak lagi.

6 - Keluarkan perisian torrent lain

Deluge TorrentDeluge adalah pelanggan torrent yang mampu menyulitkan lalu lintas melalui Penyulitan Stream Mesej (MSE / PE) untuk meningkatkan privasi. Dengan ciri ini, Deluge dapat dipertimbangkan sebagai pelanggan torrent terbaik yang menyekat pengesanan pihak ketiga dan kesan sampingannya seperti pendambungan ISP.

Deluge adalah perisian sumber terbuka yang beratnya di bawah 15MB. Juga, ia percuma tanpa paparan iklan yang mengganggu. Tidak ada ciri yang sangat panjang dalam Deluge; Walau bagaimanapun, fungsi itu boleh diperluaskan melalui memuat turun pelbagai pemalam dalaman dan pihak ketiga.

Deluge menawarkan pengurusan web jauh dan sokongan untuk pautan magnet. Ia serasi dengan uTorrent, dan anda boleh memuat turun kedua-dua, uTorrent dan Deluge pada mana-mana OS yang disokong.

7 - Pelanggan Tribler Untuk Torrenting

Tribler-torrentMenggunakan routing bawang kilat P2P dan mengerjakan prinsip-prinsip Tor, Tribler adalah salah satu pilihan yang serasi dengan lebih banyak lagi torrent yang mahu memilih.

Ciri unik Tribler yang membezakannya dari pelanggan torrent terbaik lain ialah video yang boleh anda tonton semasa memuat fail torrent. Selain itu, terdapat enjin gelintar terbina dalam dan tiada paparan iklan dengan kos sifar.

Untuk memberikan nama yang tidak dikenali kepada penggunanya, Tribler memotong link langsung mereka dari kumpulan BitTorrent melalui menempatkan tiga pelayan proksi daisy-chained di antara.

Walau bagaimanapun, keburukan Tribler termasuk kekurangan pembenihan super yang membolehkan pengunduh torrent menjadi pemunggah dengan cepat. Juga, tiada sokongan NAT traversal dan penemuan rakan setempat.

8 - Pelanggan Torrent Tixati Baik

Tixati-torrent

Tixiati adalah popular kerana ciri customizability dan kuat yang tinggi. Tidak seperti kebanyakan pelanggan torrent, Tixati menyediakan banyak maklumat dan statistik terperinci seperti maklumat mengenai rakan sebaya, keping, fail, pelacak, dll..

Ia menawarkan tip timbul, petunjuk berguna, dan tutorial untuk mengoptimumkan tetapan. Ia adalah pengundian torrent percuma dengan ciri muat turun berurutan antara muka iklan percuma.

Pengguna boleh dengan mudah dan cepat memuat turun Tixati kerana saiznya yang kecil yang juga membantu ia berfungsi dengan cepat.

Walau bagaimanapun, ketiadaan kod sumber dan enjin gelintar terbina dalam adalah antara kekurangan Tixati.