Adakah selamat uTorrent? – Cari Semua Aspek Privasi

[ware_item id=33][/ware_item]

Dengan hampir 100 juta pengguna aktif, platform kakak uTorrent dan BitTorrent telah mendapat sekitar 50 peratus daripada pangsa pasaran semua pelanggan BitTorrent.


Reputasi sedemikian tidak dapat diperoleh tanpa keunikan dan prestasi. Walau bagaimanapun, juga benar bahawa tidak ada perisian yang benar-benar selamat. Oleh itu, carian untuk pertanyaan seperti uTorrent selamat dan aman BitTorrent ditanya dengan banyak pada platform yang berbeza.

Di sini dalam artikel ini, saya akan menerangkan beberapa aspek di mana anda boleh menilai itu adalah uTorrent dan BitTorrent selamat atau tidak.

Adakah selamat uTorrent? - Kebimbangan dan Kes

Pada awal 2018, terdapat berita mengenai kelemahan uTorrent yang menyebabkan pengguna mengalami risiko penggodaman dan pengintipan. Menurut laporan, desktop Windows, serta klien web kedua, dikesan dengan kelemahan.

Isu ini ditemui oleh Tavis Ormandy dari Google Project Zero. Walau bagaimanapun, tidak lama lagi BitTorrent Inc. telah mengeluarkan versi beta dengan menetapkan keselamatan. Juga, versi web uTorrent telah diperbaiki seperti yang dinyatakan oleh Dave Rees, naib presiden kejuruteraan di BitTorrent.

Pada tahun 2015, berita muncul di internet bahawa uTorrent terlibat dalam menggabungkan perisian perlombongan bitcoin. Perisian ini dilaporkan untuk memasang auto dengan klien uTorrent dan untuk diam-diam menggunakan mesin tuan rumah untuk bitcoins perlombongan tanpa mengakui pengguna mengenainya.

Isu ini juga kelihatan merebak dan pengurusan uTorrent mengeluarkan malware dari siaran yang akan datang.

Pada tahun 2014, penyemak imbas Google Chrome telah menandakan klien uTorrent sebagai perisian hasad; Walau bagaimanapun, ia kelihatan bersih daripada virus.

Dengan semua berita berkenaan klien uTorrent, seseorang mungkin boleh bertanya bahawa Adakah uTorrent selamat dan kebanyakan jawapan masa adalah ya. Ini adalah kerana perisian segera muncul dengan patch keselamatan.

Di samping itu, terdapat beberapa sebab lain aliran torrent boleh menjadi tidak selamat. Sebagai contoh, ia boleh menjadi pengiklan (iklan yang mengandungi malware) di mana klien BitTorrent anda dijangkiti.

Privasi Versi Terbaik uTorrent

Sebagai BitTorrent Inc. terus mengeluarkan versi uTorrent yang berbeza - sama ada untuk patch keselamatan atau dengan ciri-ciri canggih - selalu ada pemikiran bahawa versi mana yang terbaik dari segi privasi.

Terdapat pelbagai siaran untuk uTorrent dan setiap versi baru mempunyai lebih banyak ciri dan lebih ringan daripada yang sebelumnya.

Bagaimanapun, pakar dan pengguna berpengalaman mendakwa bahawa versi uTorrent 2.2.1 masih lagi paling selamat. Ia juga versi terakhir untuk menjadi adware-percuma. Terdapat banyak cara di mana anda boleh memuat turun versi terdahulu; Walau bagaimanapun, ancaman Reddit ini akan memberi anda pautan untuk memuat turun versi OG ini.

Cara Nonaktifkan Iklan di uTorrent

Tidak kira aplikasi, perisian atau tapak web yang anda jalankan, anda sentiasa mahukan penggunaan percuma gangguan dan kerumitan utama dalam paparan iklan.

uTorrent juga mempunyai sokongan iklan dan pada umumnya, anda perlu membayar untuk versi iklan percuma. Walau bagaimanapun, kemudian syarikat itu membuat pilihan selepas pemberontakan pengguna. Kami akan memberitahu prosedur yang membolehkan anda melumpuhkan paparan iklan dari klien uTorrent anda melalui beberapa tetapan tweak.

Ingatlah untuk mengikuti arahan dengan berhati-hati apabila tetapan klien agak rumit dan sedikit kesilapan boleh membuat perubahan yang tidak diingini pada klien uTorrent anda.

5 Langkah Mudah untuk mengalih keluar Iklan Di uTorrent

Langkah 1: Buka klien uTorrent pada peranti anda dan klik "Pilihan". Adakah selamat uTorrent? - Cari Semua Aspek Privasi

Langkah 2: Dari bar lungsur turun, pilih "Keutamaan". keluarkan iklan utorrent

Langkah 3: Kemudian, dari bar sisi, pilih "Advance". (Berhati-hati ketika mengklik pilihan awal dan tidak klik tanda '+') Adakah utorrent selamat

Langkah 4: Selepas itu, pelbagai pilihan akan muncul dalam tetingkap dan di antara yang anda perlukan untuk mengubah nilai opsyen tertentu untuk "palsu" untuk melumpuhkan iklan. Di bawah ini saya akan menulis beberapa kata kunci yang anda perlukan untuk memasukkan satu demi satu dalam medan penapis dan mengubah nilai secara serentak.

keluarkan iklan pada utorrentUntuk menukar nilai kepada palsu, klik dua kali pada 'Benar' atau hanya klik sekali dan pilih palsu.

Adakah selamat uTorrent? - Cari Semua Aspek Privasi

  • Left_rail_offer
  • Sponsored_torrent-offer
  • show_plus
  • enable_pulse
  • show_norrorrents
  • offer_autoexec

Langkah 5: Apabila anda selesai dengan mengubah nilai semua pilihan ini, klik "OK" di bawah tetingkap dan keluar dari klien uTorrent. adalah selamat digunakan

Sekarang tunggu seketika dan mulakan semula pelanggan uTorrent anda. Mudah-mudahan, sekarang anda akan mendarat di uTorrent tanpa iklan.

Kenapa Anda Harus menggunakan uTorrent dengan selamat?

Bukan hanya para pengguna klien uTorrent tetapi semua pengunduh torrent setiap pelanggan BitTorrent haruslah tanpa nama secara awan kerana risiko privasi yang melampau yang dengan pelencongan yang tidak dilindungi.

Seperti yang dibincangkan dalam artikel sebelumnya, dalam kawanan torrent semua rakan-rakan dapat dengan mudah mendapatkan alamat IP dan butiran lain setiap rakan sebaya.

Itulah cara yang jelas dan benar-benar sesuai untuk mana-mana entiti yang berniat jahat untuk memasuki kawanan dan dengan mudah mendapatkan terperinci pengguna. Namun, penyedia internet anda boleh memantau muat turun torrent anda tanpa sebarang usaha tambahan. Walau bagaimanapun, anda mesti tahu bahaya apabila anda terperangkap.

Bagaimana Menggunakan uTorrent dengan selamat

Ada cara tertentu yang boleh menamakan uTorrent dan mana-mana perisian BitTorrent lain yang anda gunakan. Daripada membincangkan semua perkara lagi, saya akan mengesyorkan anda membaca artikel ini, "Bagaimana Torrent Aman".

Artikel ini merangkumi langkah-langkah yang akan memastikan keselamatan daripada Privasi serta risiko malware semasa mengutuk.