Cara Muat Turun Torrent secara Anonymously

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting hanyalah proses perkongsian fail yang melibatkan beberapa individu dalam proses memuat turun. BitTorrent adalah teknologi dan bukannya perisian program yang membolehkan muat turun cepat dan cepat antara rakan sebaya.


Walaupun torrenting adalah semata-mata perkara yang sah dan selamat untuk dilakukan, terdapat beberapa negara yang menganggapnya sebagai haram dan tidak selamat. Terlepas dari semua pengaruh atau tekanan politik, torrents adalah cara yang paling berkesan dan kompeten untuk memuat turun dan berkongsi bahan yang berbeza dari web. Kelajuan torrent dan keupayaan untuk menyediakan tahap perkhidmatan yang boleh diterima dikongsi dengan popularitinya.

Kebimbangan yang paling serius mengenai torrents adalah privasi mereka. Torrents mempamerkan kebimbangan privasi yang serius. Juga, mereka direka dengan cara yang troll hak cipta atau penggodam dapat dengan mudah menangkap mereka jika mereka tidak mengikuti petua keselamatan.

Dengan pasukan anti-rompakan dan organisasi undang-undang yang tidak menentu yang mengawasi banyak pelanggan BitTorrent mencari cara untuk menyembunyikan identiti sebenar mereka dari dunia.

Sebilangan besar pengguna BitTorrent mencari cara untuk menyembunyikan identiti mereka semasa mengecewakan. Ini adalah kerana apabila pengguna mengunduh torrent tanpa nama, maka tracker tidak akan dapat mengesan alamat IP pengguna dan juga apa saja fail / bahan yang tidak dapat diakses pengguna muat turun.

Mengapa Haruskah Torrenters Penjagaan Mengenai Ketidakpastian??

Para pengguna harus sangat peduli tentang ketidaktahuan mereka kerana mereka boleh berada di mahkamah atau di penjara. Sebagaimana Pejabat Hak Cipta AS, pelanggaran hak cipta boleh mengakibatkan hukuman penjara yang termasuk pemenjaraan sehingga 5 tahun dan penalti sehingga $ 250,000 setiap pelanggaran.

Bagaimana untuk memuat turun '' Torrent '' secara anonim?

Jika anda ingin memuat turun torrent secara tanpa nama tanpa membiarkan dunia luar mengetahui identiti anda, maka disebutkan di bawah adalah kaedah yang boleh anda ikuti untuk memuat torrent tanpa nama:

  1. Gunakan VPN:

Menggunakan VPN adalah salah satu cara yang paling berkesan dan berkesan untuk pergi tanpa nama. VPN adalah cara terbaik dan paling mudah untuk menyembunyikan identiti dan alamat IP anda dari rakan-rakan lain. Walaupun pembekal khidmat yang baik VPN akan mengenakan bayaran sejumlah wang tetapi dengan perkhidmatan yang cekap mereka akan mengarahkan semua data trafik anda. Walaupun tidak semua VPN adalah untuk torrent mengherankan secara anonim tetapi sebelum memuat turun pemeriksaan silang pertama VPN jika ia untuk memuat turun tanpa nama atau tidak.

Kedua, sebelum menggunakan VPN untuk mengunduh torrent secara anonim pastikan:

  • VPN adalah untuk memuat turun tanpa nama.
  • VPN tidak menyimpan log
  • Semak ciri tambahan VPN.
  1. Gunakan Privasi Torrent:

Privasi Torrent merupakan satu lagi kaedah baru untuk memuat turun torrent tanpa nama. Perkhidmatan ini disediakan untuk pelanggan BitTorrent. Perkhidmatan proksi ini sama seperti Penjaga BT. Privasi torrent menyediakan pelanggan uTorrent yang diubah suai yang mempunyai semua tetapan yang perlu dikonfigurasikan terlebih dahulu. Ia berfungsi oleh pasukan TorrentReactore.net. Ia membentuk terowong antara sistem dan pelayan jauh. Selain itu, data juga disulitkan yang bermaksud data tidak boleh diakses dan dipertahankan oleh perkhidmatan. Kelemahan hanya dengan perkhidmatan ini adalah terhad kepada pengguna hanya pada platform Windows.

  1. Gunakan ANOMOS:

Anomos pada dasarnya adalah program Windows percuma dan protokol pengedaran fail pelbagai P2P yang disulitkan. Program ini membolehkan pengguna BitTorrent menyembunyikan identiti dan alamat IP mereka. Lebih daripada 1,600 pengguna telah meminta protokol Anomos untuk dibina menjadi pembina uTorrent masa depan, menjadikannya cadangan kedua paling terkenal di seluruh dunia.

Keburukan Anomos adalah mereka tidak konsisten dan serasi dengan fail torrent biasa. Ini kerana ia menggunakan format torrentnya sendiri. Juga, kelajuan muat turun biasanya lebih rendah daripada pemindahan BitTorrent biasa.

  1. Gunakan SeedBox:

Seedboxes dioptimumkan pelayan yang biasanya direka untuk pemindahan fail f P2P. Dengan Seedboxes, pengguna mendapat kelajuan muat turun yang tinggi dan membantu menyembunyikan alamat IP mereka dari dunia luar.

Seedboxes adalah pelayan berkelajuan tinggi yang menggunakan protokol BitTorrent untuk memuat turun dan memuat naik torrent tanpa nama. Pada rangkaian berkelajuan tinggi, kotak benih mampu memuat turun fail besar dalam beberapa minit.

Selepas kotak benih dimuat turun, pengguna boleh memuat turun fail ke sistem mereka melalui sambungan HTTP cepat dan cepat.

  1. Gunakan Pengawal BT:

Seperti privasi torrent, BT Guard juga merupakan perkhidmatan proksi yang menyembunyikan alamat IP pengguna dengan berkesan. Tidak seperti privasi torrent, perkhidmatannya tersedia dengan semua peranti seperti Mac, Windows, dan Linux. Untuk keselamatan yang lebih, perkhidmatan ini juga termasuk beberapa VPN yang mempunyai perisian terowong penyulitan.

Perkhidmatan Pengawal BT adalah mudah untuk memuat turun dan memasang. Ia tidak menyimpan rekod data penggunaan dan menawarkan kelajuan muat turun tanpa had. Satu-satunya kelemahan ialah penggunaan terhad kepada hanya Asia, Kanada, dan Eropah.

  1. Menggunakan I2P:

Untuk mengunduh torrent secara anonim, anda juga boleh menggunakan rangkaian overlay tanpa nama yang dikenali sebagai I2P. Matlamat utama rangkaian ini adalah untuk melindungi dan menjamin komunikasi daripada pemerhatian dan pengawasan pihak ketiga seperti Penyedia Perkhidmatan Internet.

Ramai pengguna yang serius mengambil berat tentang privasi mereka menggunakan rangkaian overlay ini. Rangkaian I2P tersedia pada sistem tertanam, desktop, dan telefon Android.

Pilih Kaedah Anonim:

Ia bergantung sepenuhnya kepada pengguna untuk memilih kaedah anonim kegemaran mereka. Walau bagaimanapun, untuk perlindungan maksimum, anda boleh memilih kaedah VPN atau kaedah perkhidmatan proksi untuk torrent mengesan tanpa nama.

Mari gambaran keseluruhan pro / kontra menggunakan VPN sebaliknya dengan perkhidmatan proksi:

VPN

PROXY

Menyediakan penyulitan yang lebih kuat. Ia tidak disulitkan.
Bekerja dengan cekap dengan mana-mana App torrent. Apl klien Torrent mesti mempunyai sokongan proksi.
Kerja lebih perlahan daripada proksi. Kerja lebih cepat daripada VPN.
Torrent dan IP pelayar web adalah sama. Kedua-dua torrent dan pelayar web IP adalah berbeza.
Jalankan semua data melalui VPN. Laluan lalu lintas torrent secara berasingan daripada data lain.
Sekiranya VPN memutuskan sambungan, alamat IP torrent mungkin terdedah. Sekiranya proksi memutuskan demikian, alamat IP torrent mungkin tidak didedahkan.

Torrenting hanyalah tindakan menyalin fail dari satu sistem ke satu yang lain menggunakan BitTorrent. Adalah penting untuk menyembunyikan identiti sebenar anda sewaktu torrenting kerana ia boleh menyebabkan prosiding undang-undang disebabkan oleh pelanggaran hak cipta. Untuk berbuat demikian secara anonim, terdapat pelbagai cara yang pengguna dapat memilih dengan mempertimbangkan kedua-dua kebaikan dan keburukan dan boleh selamat dari pengawasan pihak ketiga.