Cara Semak IP Torrent Dengan Sambungan VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting sentiasa mendedahkan alamat IP anda kepada pengundian torrent yang lain serta kepada Penyedia Internet atau agensi kerajaan yang boleh menjejaki anda. Itulah sebabnya kebanyakan pengguna torrent menggunakan alat tanpa nama untuk menutup identiti mereka.


Walau bagaimanapun, kesesuaian untuk torrent yang benar-benar tanpa nama hanya dapat dicapai jika seseorang memeriksa IP torrent secara teratur semasa disambungkan ke proksi atau VPN mereka.

Terdapat banyak alat untuk memeriksa IP torrent yang akan dibincangkan di sini dalam artikel ini.

Cara Semak Alamat IP Torrent Anda

Adalah jelas bahawa jika anda menggunakan alat pelindung IP seperti VPN atau proksi maka hanya semestinya untuk memeriksa alamat IP torrent.

Di sini saya akan memberitahu anda cara mudah untuk memeriksa IP torrent dengan alat yang direka khas untuk tujuan ini. Pertama sekali, anda perlu memilih mana-mana alat di antara semua ini;

  • IPMagnet
  • upcoil.com
  • torrentprivacy.com

Semua alat ini berfungsi lebih kurang sama, jadi tidak peduli mana yang anda pilih.

Langkah 1: Pergi ke laman web alat percuma yang dipilih (kami menggunakan checkmyip.torrentprivacy.com sebagai contoh). Di sini anda akan melihat alamat IP sebenar anda. periksa torrent ip - langkah 1

Langkah 2: Sekarang sambungkan VPN anda dan muat semula halaman. Langkah ini akan memaparkan IP VPN anda ke dalam bahagian 'VPN tanpa nama'. (Ingat bahawa IP ini sepatutnya berbeza daripada IP sebenar anda) periksa torrent ip - langkah 2

Langkah 3: Klik 'fail torrent ujian muat turun'. periksa torrent ip - langkah 3

Langkah 4: Jalankan pautan yang dimuat turun melalui klien torrent anda. periksa torrent ip - langkah 4

Langkah 5: Selepas langkah 4, IP torrent anda akan dimuatkan di bahagian 'BitTorrent Proxy' alat ujian IP torrent. periksa torrent ip - langkah 5

Langkah 6: Sekarang sahkan alamat IP yang dipaparkan dalam 'BitTorrent Proxy' bidang. Jika IP VPN anda daripada IP torrent anda tidak bocor. periksa torrent ip - langkah 6

Itulah yang perlu anda lakukan jika anda ingin menyemak IP torrent anda dan juga memeriksa sama ada anda VPN bocor IP Torrent anda (membungkus)

Kongsi pemikiran anda

Apakah alamat IP??

Untuk mendapatkan idea yang tepat untuk torrent IP bocor, adalah perlu untuk mengetahui apakah IP itu. Alamat IP adalah satu set nombor unik yang berbeza untuk setiap peranti.

Alamat IP menunjukkan lokasi seseorang / peranti yang sama dengan alamat sewaan. Dengan kata lain, ia adalah alamat internet bagi setiap peranti yang anda gunakan.

Alamat IP boleh dilihat dalam keadaan normal dan aktiviti anda seperti laman web yang anda lawati, pada masa yang anda lawati laman web tersebut dan berapa banyak masa yang anda belanjakan di sana; semuanya dapat dilihat oleh ISP anda.

Anda boleh menyemak alamat IP anda dengan mana-mana alat ujian IP.

Cara Tukar Alamat IP

Tanpa sebarang langkah berjaga-jaga, muat turun torrent anda dengan mudah dapat dikesan kembali kepada anda sebagai meretas secara umum memaparkan alamat IP pengguna kepada setiap rakan sebaya dalam swarm file.

Selain itu, disebabkan oleh banyak risiko privasi dan keselamatan, pengguna internet menggunakan alat pelindung IP untuk menukar alamat IP. Walau bagaimanapun, torrenting menjadi salah satu aktiviti internet yang paling mengesan dan terancam kebanyakan pengunduh torrent menggunakan cara keluar tanpa nama untuk menukar alamat IP mereka kepada yang palsu.

Alat pelindung IP seperti proksi atau perisian VPN meletakkan pelayan tanpa nama di antara peranti anda dan tapak internet yang mana anda diberikan alamat IP palsu. Apabila alat sedemikian disambungkan, ia memastikan bahawa permintaan URL anda tidak melalui pelayan ISP atau sebaliknya semua akan diturunkan.

Kenapa Anda Perlu Semak IP Torrent?

Sebelum ini, orang tidak mengetahui keperluan tanpa nama atau hakikat bahawa mereka mungkin berisiko walaupun menggunakan alat privasi.

Jika kita terutamanya bercakap tentang mengerikan, ia adalah satu proses yang agak kompleks yang menghubungkan torrenter di seluruh dunia. Selain itu, terdapat juga pasangan tugas yang dilakukan secara serentak dalam perkongsian fail torrent.

Oleh itu, jika anda menggunakan mana-mana alat pelindung IP, pastikan anda menyimpan cek jika alat anda berfungsi dengan baik atau tidak.

Terdapat dua cara yang paling popular pengguna torrent mungkin menggunakan untuk mengkritik tanpa nama;

  1. Proksi
  2. VPN
  3. Sambungan Penyemak Imbas

Proksi

Apabila anda menggunakan proksi, alamat IP torrent tetap tanpa nama tetapi alamat IP pelayar adalah sama dengan alamat IP sebenar anda. Dengan kata lain, persediaan ini hanya akan mensosialisasikan IP torrent anda dan tidak akan menyembunyikan alamat IP pada aktiviti penyemakan imbas lain (anda perlu memuat turun proksi ke dalam klien torrent anda).

VPN (Universiti Peribadi Maya)

Dalam sambungan VPN, keseluruhan sambungan internet telah dienkripsikan dan sebab itulah sementara torrential dengan VPN alamat IP torrent anda akan masked. Juga, pelayar IP atau IP semasa melayari laman web lain tetap tanpa nama dengan VPN.

Sambungan Penyemak Imbas 

Jika anda menggunakan sambungan penyemak imbas maka hanya IP penyemak imbas anda akan kekal tanpa nama dan bukan alamat IP torrent. Ini kerana pelanjutan penyemak imbas hanya menyiarkan aktiviti yang sedang anda lakukan pada pelayar tertentu, bagaimanapun, klien torrent sedang berjalan pada peranti anda.

Harap anda memahami semua situasi ini. Tetapi tunggu sebentar!

Masih terdapat keadaan di mana terdapat kebocoran IP torrent dengan VPN atau proksi. Itulah kebocoran DNS.

DNS Leak Boleh Melumpuhkan IP Torrent anda

DNS ialah Sistem Nama Domain untuk membolehkan komunikasi antara peranti anda dan sistem internet.

Server DNS mengubah URL berpola ke dalam bentuk berangka supaya penyemak imbas dapat memahaminya dan menunjukkan hasil yang diinginkan untuk permintaan yang dihantar dari peranti. Untuk penjelasan DNS yang terperinci, anda boleh melawati halaman ini mengenai Ujian Leak DNS.

Kebanyakan pelayan DNS ditetapkan ke pelayan DNS ISP; oleh itu, mereka juga boleh melihat alamat IP peranti dari mana permintaan DNS akan datang. Tetapi apabila anda menggunakan VPN atau proksi ia meletakkan pelayan DNS tanpa nama supaya setiap permintaan melaluinya dan IP tetap bertopeng. Walau bagaimanapun, kadangkala permintaan DNS bocor ke pelayan ISP dan IP sebenar pengguna terdedah.