Kako pospešiti uTorrent enostaven način

[ware_item id=33][/ware_item]

Po BitTorrentu je uTorrent najbolj iskana programska oprema za odjemalce. Njegov glavni čar je njegova lahka narava, saj računalniškim uporabnikom omogoča, da jih uporabljajo, ne da bi imeli izvirno cestnino za delovanje sistema. Vendar je njegova večja priljubljenost nezaželeno vplivala na njene konkurente, kar je tudi logično in razumno.


Nekateri hudourniki so hitri in nekateri počasni. UTorrent hitrost prenosa se včasih spreminja in niha.

Številni uporabniki uTorrent-a poročajo o pogostih priložnostih, če počasi prenašajo hitrost med deljenjem datotek. Ampak nič ne skrbi. Hitrost uTorrent lahko enostavno povečate in izboljšate.

Če želite povečati hitrost uTorrent-a, je prva in najpomembnejša stvar, ki jo morate storiti, preveriti največjo hitrost za nalaganje in prenos.

Večino časa je očitna razlika med hitrostjo prenosa in prenosa. Kljub temu je očitno, da ne morete prenesti datotek, ki presegajo zgornjo mejo, ki jo je določil ponudnik storitev. Kljub temu pa je nujno, da poznate te podatke, da lahko pravilno upravljate s programsko opremo, kar je najpomembnejše pri pospeševanju uTorrent je.

Tweaks vaš uTorrent za pospešitev

Spodaj je omenjeno nekaj načinov, kako lahko pospešite uTorrent:

1 - Zaženite test hitrosti:

Najpreprostejši in najpreprostejši način za pospešitev uTorrent je izvedba hitrostnega testa. Če želite to narediti, morate slediti spodnjim korakom:

 1. Pojdite na spletno mesto DSLReports.
 2. Takoj, ko se naloži začetna stran orodja, kliknite možnost hitrosti preizkusa.
 3. Nahajate se na strani Test hitrosti.
 4. Kliknite Flash test hitrosti nalaganja / prenosa Flash Adobe.
 5. Za izvajanje preizkusa izberite strežnik na isti strani.

2 - Preverite usmerjevalnik:

UTorrent lahko pospešite tako, da z usmerjevalnikom preverite hitrost nalaganja in prenosa. Čeprav vsi ne uporabljajo istega usmerjevalnika, če uporabljate usmerjevalnik NETGEAR, lahko hitrost preverite s spodnjimi koraki:

 • Naložite okno brskalnika in v naslovno vrstico vtipkajte 192.168.0.1.
 • Prikaže se pogovorno okno z Zahtevano preverjanje pristnosti. Vnesite svoje uporabniško ime, geslo in kliknite »V redu«.
 • Stran NETGEAR Router Status se bo naložila. Pomaknite se navzdol in poiščite hitrost povezave navzgor in navzdol.

3 - Preverite nastavitev vrat:

Za pospešitev uTorrent je pomembno tudi, da se prepričate, da so vsa vrata pravilno upravljana. Ko so vrata pravilno konfigurirana, se ponavadi doseže največja hitrost prenosa. Če želite preveriti nastavitev vrat, sledite spodnjim korakom:

 • Za nalaganje kliknite ikono uTorrent.
 • Kliknite možnosti in nato Vodnik za namestitev.
 • Prikaže se stran Vodnik za nastavitev uTorrent. Prepričajte se, da je polje poleg možnosti Network označeno, kliknite Run Run Tests.

4 - Preverite požarni zid:

Včasih je menjava hitrosti zato, ker vrata blokira vrata požarni zid. Če želite zagotoviti, da požarni zid deluje pravilno, morate izključiti program in nato zagnati test hitrosti. Toda če se težava nadaljuje, je morda prišlo do težave z upravljanjem in konfiguracijo na usmerjevalniku, vendar se težava konča, potem pa zaradi težave s konfiguracijo na požarnem zidu.

Če ste uporabnik sistema Windows Firewall, morate upravljati, da dovolite dohodne in odhodne povezave iz uTorrent-a in to storite, upoštevajte naslednje korake:

 • Kliknite na začetek in nato na nadzorno ploščo.
 • Na nadzorni plošči dvokliknite program požarni zid.
 • Prikaže se stran programa požarni zid, kliknite na zavihek izjem in se prepričajte, da je potrdljeno polje poleg uTorrent.
 • Na kartici Izjema kliknite možnost Dodaj program.
 • Pojavi se pogovorno okno Dodajanje programa. Kliknite na Brskaj.
 • Poiščite datoteko uTorrent.exe, ki bo na namizju, kliknite »Odpri«.
 • Kliknite »V redu«, da dodate program na seznam izjem.

5 - Omejite hitrost nalaganja:

Jedro omrežij P2P je skupna raba, vendar če je hitrost nalaganja nastavljena na neomejeno, lahko to na koncu vpliva na hitrost prenosa datotek. Za pospešitev uTorrent-a, ki ga je treba uporabiti optimalne nastavitve, je odlično nastaviti hitrost nalaganja na 80% hitrosti povezave UpStream in narediti tako:

 • Dvakrat kliknite na uTorrent za nalaganje aplikacije.
 • Pojavi se pogovorno okno uTorrent, kliknite možnosti in nato Nastavitve.
 • Na strani Preference kliknite na Bandwidth.
 • V polje Najvišja hitrost nalaganja vnesite hitrost povezave UpStream največ 80%.
 • Kliknite »Uporabi« in nato »V redu«.

6 - Omogoči šifriranje protokola:

Obstaja veliko ponudnikov internetnih storitev, ki radi pokrijejo pasovno širino uporabnika za P2P promet. Omogočanje šifriranja protokola pomaga odstraniti pasovno širino, ki jo vplivajo na internetno povezavo, in pospeši uTorrent. Če želite omogočiti šifriranje protokola, morate storiti le:

 • Dvakrat kliknite na uTorrent.
 • Ko se prikaže pogovorno okno uTorrent, kliknite na možnosti in nato na nastavitve.
 • Na strani Preference kliknite na BitTorrent.
 • Prepričajte se, da je potrditveno polje poleg Dovoli dohodne starejše povezave.
 • V spustnem meniju v šifriranju protokola izberite Prisilno.
 • Kliknite »Uporabi« in nato »V redu«.

7 - Pojdi za visoko seme in vrstnike:

Seme je nekdo, ki ima celotno kopijo datoteke v svojem sistemu in jo deli v celotnem omrežju, medtem ko je vrstnik nekdo, ki datoteko trenutno prenaša. Pijavka je nekdo, ki prvič prenese datoteko.

Pri izbiri hudournika za prenos je vedno dobro sodelovati z večino sejalcev in vrstnikov. Večje kot je število sejalnic, hitrejši bo prenos.

Pasovna širina in nastavitve za povezavo:

Za nastavitve pasovne širine uTorrent obstaja več možnosti, za katere je treba povečati hitrost uTorrent-a. Možnosti so naslednje:

1 - Največje skupno število povezav:

Ta nastavitev določa največjo količino povezav, ki jih računalnik lahko vzpostavi med prenosom. Če je ta nastavitev neomejena, to še ne pomeni, da bo hitrost višja. Znano je, da tako uporabljamo prepotrebno pasovno širino, za nastavitev 1Mbits mora biti ta nastavitev 520.

2 - največje število povezanih vrstnikov na hudournik:

Ta nastavitev določa največjo količino povezanih vrstnikov, s katerimi lahko računalnik vzpostavi povezavo med prenosom datoteke. To možnost je treba preizkusiti tako, da jo nastavite na število vrstnikov, ki jih trenutno prenaša torrent datoteka. Razmislite o začetku z 200 za 1Mbits povezavo.

3 - Številka nalogov slotov na torrent:

Ta nastavitev določa količino mest za nalaganje, ki so na voljo uporabnikom, ki želijo datoteko prenesti od drugih vrstnikov. Če je ta nastavitev nastavljena previsoko, potem lahko slabo vpliva na hitrost prenosa, zato priporočamo, da nastavite na največ 3, ne glede na internetno povezavo.

Upam, da se vam zdi to koristno ��

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me