Kako preveriti IP torrent s povezavo VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting vaš IP naslov vedno izpostavi drugemu prenašalcu torrentov, pa tudi ponudniku interneta ali vladnim agencijam, ki bi vas lahko spremljale. Zato večina uporabnikov hudournikov uporablja orodja za anonimnost za prikrivanje svoje identitete.


Vendar bi bilo skladnost za popolnoma anonimne hudournike mogoče doseči le, če eden redno preverja IP torrent IP, medtem ko je povezan s svojim proxyjem ali VPN.

Obstaja veliko orodij za preverjanje torrent IP, o katerih bomo razpravljali tukaj v tem članku.

Kako preveriti svoj IP naslov Torrent

Očitno je, da če uporabljate orodja za prikrivanje IP, kot sta VPN ali proxy, potem samo preverite torrent IP naslov.

Tukaj vam bom povedal preprost način, kako preveriti torrent IP s posebej za to namenjena orodja. Najprej morate med vsemi temi izbrati katero koli orodje;

  • IPMagnet
  • upcoil.com
  • torrentprivacy.com

Vsa ta orodja delujejo bolj ali manj enako, zato ni pomembno, katero ste izbrali.

Korak 1: Pojdite na izbrano spletno mesto za brezplačno orodje (kot primer uporabljamo checkmyip.torrentprivacy.com). Tu boste videli svoj pravi IP naslov. preverite torrent ip - 1. korak

2. korak: Zdaj povežite VPN in osvežite stran. Ta korak bo prikazal vaš VPN IP v razdelku »anonimni VPN«. (Ne pozabite, da se mora ta IP razlikovati od vašega resničnega IP-ja) preverite torrent ip - 2. korak

3. korak: Kliknite »naloži datoteko za preizkus torrent«. preverite torrent ip - 3. korak

4. korak: Zaženite preneseno povezavo prek torrent odjemalca. preverite torrent ip - 4. korak

5. korak: Po koraku 4 se bo vaš torrent IP naložil v razdelek »BitTorrent Proxy« v orodju za preizkus torrent IP. preverite torrent ip - 5. korak

6. korak: Zdaj preverite, ali je v polju "BitTorrent Proxy" prikazan naslov IP. Če je vaš VPN IP, potem vaš torrent IP ne pušča. preverite torrent ip - 6. korak

To je vse, kar morate storiti, če želite preveriti svoj torrent IP in tudi preveriti, če VPN pušča vaš Torrent IP (incase)

Delite svoje misli

Kaj je naslov IP?

Da bi dobili le pravo predstavo o puščanju torrentov IP, je treba vedeti, kaj je IP. IP naslov je edinstven niz številk, ki je za vsako napravo različen.

IP naslov prikazuje lokacijo osebe / naprave, podobno naslovu izposoje. Z drugimi besedami, to je internetni naslov vsake naprave, ki jo uporabljate.

IP naslov je viden v normalnih razmerah in vaših dejavnostih, kot so spletna mesta, ki jih obiščete, ob katerem času obiščete ta spletna mesta in koliko časa tam preživite; vse so vidne pri vašem ponudniku internetnih storitev.

IP naslov lahko preverite s katerim koli orodjem za testiranje IP.

Kako spremeniti naslov IP

Brez kakršnih koli previdnosti bi bilo mogoče nalaganje torrenta zlahka zaslediti pri vas, saj hudourništvo javno prikaže uporabnikov IP-naslov vsakemu vrstniku v roju datoteke.

Zaradi številnih tveganj z zasebnostjo in varnostjo uporabniki interneta za spreminjanje naslova IP uporabljajo orodja za prikrivanje IP. Vendar pa je hudourništvo ena najbolj raziskanih in ogroženih internetnih dejavnosti, večina prenašalcev hudournikov uporablja anonimne izhode, da svoj IP naslov spremeni v lažni.

Orodja za prikrivanje IP, kot so proxy ali VPN programska oprema, postavijo anonimni strežnik med vašo napravo in spletna mesta, prek katerih vam je dodeljen lažni IP naslov. Ko so taka orodja povezana, poskrbi, da vaša zahteva za URL ne bo prešla prek ISP strežnika ali pa bi bilo drugače razkrito.

Zakaj morate preveriti Torrent IP?

Prej se ljudje niso zavedali zahteve po anonimnosti ali dejstva, da bi lahko bili ogroženi tudi po uporabi zasebnega orodja.

Če posebej govorimo o hudourništvu, gre za nekoliko zapleten postopek, ki povezuje hudournike po vsem svetu. Poleg tega se v torrentski rabi datotek hkrati izvajajo tudi par nalog.

Če uporabljate katero koli orodje za prikrivanje IP, preverite, ali vaše orodje deluje dobro ali ne.

Obstajata dva najbolj priljubljena načina, kako ju torrent uporabniki uporabljajo za anonimno hudourništvo;

  1. Zastopnik
  2. VPN
  3. Razširitev brskalnika

Zastopnik

Ko uporabljate proxy, hudourniški IP naslov ostane anonimen, toda naslov IP brskalnika je enak vašemu resničnemu naslovu IP. Z drugimi besedami, ta nastavitev bo samo anonimizirala vaš IP torrent in ne bo skrivala IP naslova pri drugih dejavnostih brskanja (v strežnik odjemalca morate prenesti proxy).

VPN (Virtual Private University)

V VPN povezavi je celotna internetna povezava šifrirana in zato bo med torrenting z VPN vaš torrent IP naslov prikrit. Prav tako brskalnik IP ali IP med brskanjem po drugih spletnih mestih ostane anonimen z VPN.

Razširitve brskalnika 

Če uporabljate razširitev brskalnika, bo anonimen le IP brskalnika, ne pa tudi hudourniški IP naslov. To je zato, ker razširitev brskalnika samo anonimizira aktivnost, ki jo izvajate v določenem brskalniku, vendar se odjemalec torrent v vaši napravi izvaja.

Upam, da ste razumeli vse te situacije. Toda počakaj malo!

Še vedno lahko pride do stanja, ko pride do puščanja hudournikov IP z VPN ali proxy. To je puščanje DNS.

DNS lahko pušča vaš Torrent IP

DNS je sistem domen, ki omogoča komunikacijo med vašo napravo in internetnim sistemom.

DNS strežnik spremeni beseden URL v številčno obliko, da ga bo brskalnik lahko razumel in pokazal želeni rezultat za zahtevo, poslano iz naprave. Za podrobnejšo razlago DNS lahko obiščete to stran o preizkusu tesnosti DNS.

DNS strežnik je večinoma nastavljen na DNS strežnik ISP; zato bi lahko videli tudi IP naslov naprave, iz katere prihaja zahteva DNS. Ko pa uporabljate VPN ali proxy, ta postavi anonimni strežnik DNS, tako da vsaka zahteva preide skozi njega in IP ostane maskiran. Včasih pa se zahteve DNS pretakajo na strežnik ponudnika internetnih storitev in uporabnikov je resničen IP.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me