Kako varno hraniti: Prenesite z anonimnostjo

[ware_item id=33][/ware_item]

Skupna raba torrentov je postopek medsebojnega prenosa, ki vključuje številne naprave kot strežnike po vsem svetu. Ta metoda izmenjave torrent datotek naredi hudournik hitrejše in učinkovitejše sredstvo za prenos, hkrati pa naredi tudi nekatera potencialna tveganja.


Večja tveganja med hudourniki

Anonimni hudourniki so prepotrebni način za prenosnike hudournikov, saj so tveganja za hudournike precej velika. Te grožnje so iz različnih sredstev in v različnih oblikah.

Tu je nekaj pomembnih tveganj, povezanih s prenašanjem torrentov.

1 - Zasebnost ali pravna vprašanja

Kršitev avtorskih pravic ali pravna grožnja hudourništvu sta največji problem, če hudournikov ne prenašate anonimno. Samo hudourništvo ni nezakonito; kljub temu pa gradivo o avtorskih pravicah in strogi zakoni hudournikov različnih držav v nekem trenutku postanejo nezakoniti.

Najbolj verjetno je, da se vključite v prenos nezakonite torrent datoteke brez namena. Toda vohljajoči subjekti, kot so ponudniki internetnih storitev in organi pregona, bi vas lahko nenehno spremljali in morda bi vas ujeli med hudourniki.

Če se kateri koli uporabnik spopada z nezakonitimi stvarmi, se lahko sooči s pravnimi dejanji, vključno z obvestili, podobnimi DMCA, naložitvijo glob ali morda odvzemom licence ponudnika internetnih storitev. Vendar pa je utesnitev ponudnika internetnih storitev pogosta posledica, s katero se lahko sooči prenosnik hudournikov, če ISP prepozna nezakonite torrentinge.

Prav tako je običajna taktika, s katero lahko pretaknete program za nalaganje torrentov, umeščanje skritih sledilcev v avtorsko zaščitene filme in druge torrent datoteke.

Kazni za kršitve na splošno segajo od opustitve internetnih storitev, do 10 let zapora in 250.000 dolarjev glob.

1 - Vbrizgavanje in kramp zlonamerne programske opreme

Kot katera koli druga datoteka, lahko tudi hudourniške datoteke vsebujejo virus, ki bi lahko okrnil vašo napravo. Grožnja med nalaganjem torrentov je v glavnem odvisna od vira, od koder prenašate datoteko.

Ko se odpre neprepoznana zlonamerna programska oprema, je to samo zato, ker ima prenosnik zavajajoč občutek varnosti do omrežij P2P. Zaradi takšnega vzorca in neznanja varnostnih groženj, povezanih z hudourništvom, zlonamerne osebe večinoma na ta način postavljajo goljufive povezave.

Poleg tega hekerji prenašajo hudournike, ki nalagajo hudournike, da bi lahko spremljali IP naslove vseh vrstnikov. Hekerji včasih dobijo pomembne informacije za zaporedno ciljanje na uporabniške naprave, na koncu pa računalnik napadejo z ranljivostjo.

Težave z zasebnostjo pri hudourništvu (Pojasnilo) & Varnostni ukrepi)

Torrenti uporabljajo poseben način za prenos datotek, ki temeljijo na tehnologiji BitTorrent. Pri tej metodi je določeno pristanišče za promet, to je 6881-6889 TCP vrata - kar pomeni, da je hudourniški promet edinstven in ga lahko zlahka prepoznajo ponudniki internetnih storitev ali kateri koli drugi nadzorni subjekt.

Če uporabnik uporablja hudournik prek običajne internetne povezave, obstaja veliko možnosti, da ponudniki storitev raziščejo in opazujejo, katere vrste datotek se nalagajo, in če bi ugotovili, da nelegalne datoteke naredijo hudodelstvo.

Ponudniki internetnih storitev zlahka spremljajo IP naslove strank s pomočjo hudournikov.

Tha je tudi zato, ker hudourniki običajno delijo svoje naslove IP z drugimi uporabniki, da pomagajo pri prenosu. Ko ponudnik internetnih storitev ugotovi, kdo uporablja hudourniški promet in IP naslov nezakonito deli določeno datoteko, se ljudje ujamejo in proti njim sprožijo pravne postopke. je hudourniško varno

Kot lahko vidite na zgornjem posnetku zaslona, ​​so vsi prenašalci in sejalci izpostavljeni IP-ji.

Nezakonito hudourništvo - primeri in težave

Ker ste še vedno na varnem pred obvestili o avtorskih pravicah, morda mislite, da se to dogaja redko? Toda nespametno je takšna dejanja sprejemati rahlo.

Večina ljudi, ki prenašajo hudournike, je poročala o incidentih, ko so prejeli obvestilo od avtorskih trolov ali ponudnikov internetnih storitev. Tu je nekaj izkušenj tako presenečenega in zmedenega hudourniškega uporabnika.

Komentar iz razprave Ljudje reddita, ki so bili preganjani zaradi nezakonitega nalaganja filmov, kaj se je zgodilo?.

Nekateri so se pritožili tudi zaradi pravnih obvestil, ki so jih prejeli za tožbo, ki je niso izvedli.

Komentar iz razprave Ljudje reddita, ki so bili preganjani zaradi nezakonitega nalaganja filmov, kaj se je zgodilo?.

Vendar pa obstajajo srečni prenašalci hudournikov, ki so pravkar dobili opozorilo pred kakršno koli globono naložitvijo ali kaznijo.

Komentar iz razprave Ljudje reddita, ki so bili preganjani zaradi nezakonitega nalaganja filmov, kaj se je zgodilo?.

Kako zasebno voditi torrenting (previdnostni ukrepi)

Uporaba hudournikov s popolno varnostjo je bistvenega pomena. Če uporabnik posebno pozornost nameni hudournikom, ki se uporabljajo in kje se najdejo torrent datoteke, bo torrenting koristen način za prenos datotek velike velikosti.

Tukaj je nekaj načinov, ki ostanejo popolnoma varni, če uporabnik sledi.

1. Uporabite legalne hudournike:

Da bi preprečili kakršne koli težave ali pravne posledice, je pomembno, da ne prenesete nobenih avtorskih pravic datotek ali gradiva iz hudournika. Piratske datoteke, ki jih prvotno ni dovoljeno deliti brez dovoljenja ali nekaterih bremen, pa jih torrent še vedno predstavlja. Tako se priporoča, da se ne nalagate takšnih materialov.

2. Uporabite VPN:

Najlažji in najpreprostejši način za varovanje med hudourniki je uporaba VPN. VPN je način zaščite osebnih podatkov in naslova uporabnika med uporabo hudournikov.

Skrije IP naslov in ga spremeni v drug IP naslov, s katerim se zapletejo avtorski troli in ponudniki storitev pri sledenju uporabniku.

Poleg tega VPN šifrira uporabnikov internetni promet. Zato ponudnik internetnih storitev ne more slediti uporabniku. VPN ima vse internetne dejavnosti in uporabnikom zagotavlja varno in varno internetno izkušnjo.

3. Uporabite zasebne sledilce:

Sledilci so kraj, kjer so prisotni avtorski troli in hekerji, da posegajo in prekinejo postopek prenosa in pridobijo dostop do uporabnikovih informacij / podatkov.

Zato je bistveno, od kod so bili preneseni hudourniki. Priporočljivo je, da uporabite zasebne sledilce, saj manjše spremembe sledenja avtorskih avtorskih trolov in hekerjev ni.

4. Poiščite torrente na zaupanja vrednih spletnih mestih:

Da bi se izognili možnosti za pridobivanje virusov in zlonamerne programske opreme, priporočamo, da nalagate hudournike z zaupanja vrednih in spoštovanih spletnih mest, namesto da obiščete spletna mesta, o katerih nimate pojma in ste slišali od drugih..

Vbrizgavanje zlonamerne programske opreme s hudournikom (Pojasnilo) & Varnostni ukrepi)

Računalniški virusi bi se lahko širili po različnih kanalih, vključno s pomembnim medijem, "torrent file".

Zaradi neznanja in široke distribucije zlonamerne programske opreme je virus težko razbrati. Obstajata dva načina, preko katerih se virusi prenašajo na hudournike.

Virusi vbrizgajo oglasne pasice in druge vrste prikazanih oglasov med nalaganjem hudournikov. Takšni oglasi se imenujejo zlorabe. O teh oglasih poročajo celo ugledni programi, kot so Googlovi oglasi.

Delovna mesta hudournika ne skenirajo vsakega oglasa pravilno, zato lahko hudourniško mesto vsebuje nepravilno oglaševanje. Vendar pa bi lahko pravilno branje podrobnosti takšnih oglasov ugotovilo virus.

Drug način za pridobivanje virusa je skozi nalaganje okužene torrent datoteke. Večina hekerjev uporablja priljubljeno programsko opremo za širjenje virusov. Okuženo kodo vbrizgajo v namestitveni program programske opreme, in ko namestite spremenjen program, virus pride v vaš sistem.

Previdnostni ukrepi

Za uporabnike je ključno, da varno prenesejo katero koli torrent vsebino. Za prenos popolnoma varne torrent vsebine lahko uporabnik upošteva te smernice;

Spremenite nastavitve naprave

Kot smo že omenili, imajo že zdaj ranljivi osebni računalniki večje možnosti za napad. Zato se prepričajte, da so te nastavitve v vaši napravi.

Izklopite "Oddaljena pomoč" in "Oddaljeno namizje" v sistemskih lastnostih. Počistite tudi vse sezname izjem v požarnem zidu. Poleg tega izklopite skupno rabo mape in nastavite gesla za osnovne mape v vaši napravi.

Izogibajte se datotekam, nagnjenim k virusom

Obstaja nekaj torrent datotek, ki jih je naložiti zelo tvegano, in po njih lahko presodite po njihovi razširitvi. Na primer, izvršljive datoteke (EXE, BAT) so najpogostejši način prenosa virusa.

Tudi zlomljeni programi so najbolj uničujoče datoteke, ki jih lahko prenesete prek hudournikov.

Protivirusna zaščita

Protivirusna zaščita je najučinkovitejši način za preprečevanje virusa v vaših napravah ne glede na vir, od kod prihaja virus.

Prav tako se je virusom, ki jih spremljajo hudourniki, mogoče izogniti z dobro protivirusno programsko opremo. Obstaja nekaj priljubljenih protivirusnih programov, kot sta Avast ali BitDefender. Vendar lahko uporabnik sistema Windows omogoči vnaprej nameščen protivirusni program Windows Defender, ki je primeren za lov večine virusov.

Ne pozabite, da mora biti hkrati v napravi en protivirusni program.

Preverite pristnost spletnega mesta, ocene in sejalcev

Ko dostopate do spletnega mesta za prenos hudourniške datoteke, najverjetneje vidite seznam komentarjev posameznikov, ki so to datoteko prenesli.

Ključnega pomena je, da poiščete preglede, ki jih v svojih komentarjih dajo ti prenašalci. Ne gre za stoodstotno delujočo rešitev, vendar daje širšo predstavo o tem, kako deluje datoteka in ali obstaja kakšen virus ali ne.

Poleg tega bi vam lahko razmerje sejalcev hudourniške datoteke pomagalo pri presojanju pristnosti. Če je sejalcev veliko, je najverjetneje, da datoteka nima virusa in zato jo ljudje delijo. Še enkrat, to ni zajamčena rešitev.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me