Senarai Pelacak Torrent Terbaik: uTorrent Dan BitTorrent

[ware_item id=33][/ware_item]

Pelacak torrent adalah cara yang membantu rakan-rakan untuk mencari antara satu sama lain. Rakan / pengguna menghantar mesej permintaan kepada tracker untuk mendapatkan minatnya dalam torrent. Penjejak kemudian menjawab dengan senarai pengguna / rakan sebaya lain yang menunjukkan minat yang sama dalam torrent itu. Peer kemudiannya dihubungkan secara langsung kepada setiap rakan sebaya yang diterima dari tracker tersebut.


Apa itu Tracker Torrent?

Pelacak torrent adalah seperti pelayan yang berkomunikasi antara dua rakan / pengguna. Pelacak torrent membolehkan pengguna torrent memindahkan fail mereka melalui protokol BitTorrent. Fail torrent yang dimuat turun oleh mana-mana tapak torrent dimasukkan dalam perisian klien torrent.

Dalam keadaan ini, peranan perisian klien torrent menjadi penting dan penting. Perisian klien torrent akan meminta fail yang dimuat turun pada sistem lain. Ramai menganggap sistem lain sebagai rakan sebaya. Oleh itu, pengguna boleh dengan mudah memuat turun sebahagian fail dari rakan-rakan tanpa kerumitan.

Jenis Penjejak Torrent:

Pada asasnya, terdapat dua jenis pelacak torrent, iaitu pelacak awam dan pelacak peribadi. Mana-mana pengguna torrent boleh menggunakan alamat pelacak ini untuk meningkatkan kelajuan muat turun untuk membangunkan fail torrent baru. Lebih-lebih lagi, dengan menggunakan taktik yang sama, pengguna torrent dapat meningkatkan kelajuan muat turun untuk fail torrent sedia ada.

Penjejak Torrent Awam:

Pelacak torrent awam mudah diakses oleh setiap pengguna tanpa sebarang gangguan atau sebarang proses pendaftaran. Oleh kerana tracker torrent awam tersedia untuk setiap pengguna tunggal, pengguna mungkin menghadapi masalah kelajuan perlahan semasa memuat turun.

Semasa menggunakan pelacak torrent ini, apabila pengguna memuat turun fail pilihan pengguna lain boleh memantau aktiviti memuat turun dengan mudah, pengesan ini tidak memberikan tahap privasi yang dikehendaki dan dikehendaki kepada pengguna mereka. Pengguna torrent disyorkan untuk menggunakan VPN untuk torrenting kerana ia memastikan perlindungan yang lengkap kepada penggunanya.

Penjejak Torrent peribadi:

Seperti pelacak torrent awam, tidak semua orang boleh mengakses pelacak torrent peribadi. Untuk menggunakan pengguna pelacak torrent peribadi, mula-mula perlu mendaftarkan dirinya sebelum mendapatkan alamat pelacak. Selain itu, pengesan ini tidak menggesa pengguna yang berpotensi di laman web mereka. Oleh itu, pengguna semasa perlu membuat permintaan kepada pengguna baru untuk menjadi ahli mereka.

Pelacak torrent swasta menawarkan kelajuan muat turun jauh lebih baik daripada pelacak awam. Pelacak ini mempunyai peraturan mempercepatkan tertentu, dan penting bagi pengguna torrent untuk mematuhi peraturan dan prinsip garis panduan ini untuk memuat turun fail yang dikehendaki.

Tayar swasta menawarkan lebih banyak kesamaan dan privasi kepada pengguna. Oleh itu, ia adalah pilihan yang lebih baik daripada pelacak torrent awam.

Cara menggunakan Tracker Torrent?

Dalam kata yang mudah, tracker torrent boleh digunakan sama seperti tapak torrent. Tetapi ada peraturan khusus untuk menggunakan tracker torrent, dan pengguna boleh mengikuti peraturan ini untuk menggunakan tracker torrent yang dia inginkan.

Tracker uTorrent:

Pelacak uTorrent adalah jenis pelayan yang menerima permintaan daripada klien uTorrent. Permintaan ini oleh pengguna mencerminkan metrik dan membolehkan tracker torrent dalam merakam statistik lengkap torrent. Seorang pengguna boleh mempertimbangkan tracker uTorrent untuk meningkatkan kelajuan memuat turun fail torrent.

Pengguna torrent boleh mengikuti langkah yang disebutkan di bawah untuk menambah pelacak untuk uTorrent untuk meningkatkan kelajuan muat turun dan dengan mudah berkongsi fail yang dimuat turun dengan lebih banyak rakan sebaya.

 • Buka torrent di sebelah uTorrent dan mulakan proses muat turun.
 • Dengan menggunakan '' Under Speed ​​Tab, '' anda boleh menyemak kelajuan muat turun anda.
 • Selepas mengklik kanan nama muat turun, pilih sifat.
 • Sekarang, anda boleh menampal pelacak yang diperlukan untuk menambah uTorrent.
 • Klik untuk '' OK '' butang.

Penjejak BitTorrent:

Tracker BitTorrent adalah sama seperti tracker uTorrent. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa tracker BitTorrent adalah perkhidmatan web yang menerima permintaan daripada pelanggan BitTorrent. Seperti pelacak uTorrent, tracker BitTorrent digunakan untuk mempercepat proses muat turun.

Senarai Penjejak Torrent Terbaik:

Penjejak Torrent membantu pelanggan torrent terbaik seperti uTorrent atau BitTorrent untuk berkomunikasi dengan mudah melalui rakan sebaya. Dengan menggunakan pelacak torrent ini, pengguna boleh meningkatkan kelajuan memuat turun fail torrent yang dikehendaki. Berikut adalah senarai beberapa pelacak torrent terbaik.

 1. udp: // open.stealth.si:80/ mengumumkan
 2. udp: // tracker.kicks-ass.net:80/ mengumumkan
 3. udp: // tracker.yoshi201.com:6969/announce
 4. udp: // tracker.internetwarriors.net: 1337 / mengumumkan
 5. udp: // tracker.aletorrenty.pl:2710/ mengumumkan
 6. udp: // tracker.filetracker.pl:8089/announce
 7. udp: // tracker.ex.ua:80/announce
 8. udp: // tracker. grepler.com:6969/ mengumumkan

Kesimpulan: Pelacak torrent mempunyai pelbagai kelebihan dan oleh itu disyorkan kepada pengguna. Mereka beroperasi sebagai pelayan dan juga membantu pengguna untuk meningkatkan kelajuan fail torrent yang memuat turun. Pelacak ini memudahkan kehidupan pengguna dan berjaya digunakan oleh pengguna di seluruh dunia.

Anda boleh mengikuti pautan ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pelacak torrent terbaik.