6 Gyors ellenőrzés a hamis VPN szolgáltatás észleléséhez

[ware_item id=33][/ware_item]

A virtuális magánhálózatok (VPN-k) nagyszerűek - ha törvényes szolgáltatást használsz. A VPN-k extra biztonságot nyújtanak az internet böngészéshez az adatok titkosításával és az IP-cím elrejtésével, így anonim módon szörfözhet az interneten. Ráadásul az összes extra biztonság alacsony havi díjjal jár (vagy egyszeri díj mellett, ha csak utazásra van szüksége).


Kapcsolódó cikk: A csalók csapdába ejtik a felhasználókat hamis VPN szolgáltatásokon keresztül a magánélet elleni számla után

6 Gyors ellenőrzés a hamis VPN szolgáltatás észleléséhez

Az új csalások azonban mindig felbukkannak, és megpróbálják kihasználni a magánélet és a biztonságot kereső egyének előnyeit. Nem tartozik ezekre a hamis VPN-szolgáltatókra. Először ellenőrizze a szolgáltatást a következő tippekkel.

1. Olvassa el a Névjegy oldalt

Először nézzen körül a szolgáltató oldalain. Mennyi ideig működnek az üzleti életben? Milyen nyelvet használnak szolgáltatásuk leírására? Ha ajánlatuk túl jól hangzik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az. Kerülje a VPN-eket, amelyek olyan megalapozatlan igényeket használnak, mint a „leggyorsabb”, „legbiztonságosabb” és „legszemélyesebb”.

2. Tesztelje ügyfélszolgálatát

A törvényes VPN-szolgáltatás rengeteg lehetőséget kínál a támogatáshoz való kapcsolatfelvételre, mivel ügyfeleik törődnek vele. Nézze át a webhelyüket, hogy megtudja, milyen típusú támogatást kínálnak, például telefonszámot, kapcsolattartási e-mailt, élő csevegést, GYIK oldalt és közösségi fórumot. Vannak, akik még egy Twitter támogatási oldalt is tartalmaznak.

Ne félj tesztelni a támogatási lehetőségeket, hogy megtudja, mennyire gyorsan válaszolnak - ha egyáltalán válaszolnak. Vigyázzon a támogatásra, amelyre úgy tűnik, hogy nem valódi embertől származik. Ha csak egy űrlapválasz érkezik, akkor óvatosan kell eljárnia.

3. Ellenőrizze a közösségi média jelenlétét

A közösségi média jelenléte hiányának nagy piros zászlót kell felhívnia. Keresse meg a szolgáltató weboldalát, hogy megtudja, van-e hivatkozásuk a Twitter vagy a Facebook oldalra. Görgessen a profiljukon, hogy megtekintse az oldaluk indulásának időpontját. Soha nem jó jel, ha oldaluk csak az elmúlt héten jelent meg.

Ne felejtsd el ellenőrizni, hogy milyen gyakran küldnek üzenetet, és hogy válaszolnak-e megjegyzésekre vagy Tweetekre. Ha nem látja, hogy valódi ügyfelek interakcióba lépnek, vagy ők interakcióba lépnek, de nem kapnak választ, akkor érdemes továbblépni és kutatni egy másik VPN szolgáltatást.

4. Online kutatási vélemények

Az online áttekintések sokat fognak mondani a VPN-szolgáltató legitimitásáról. Kezdje egy egyszerű Google kereséssel, majd fedezze fel több áttekintő webhelyet, hogy megnézze, mit mondanak az emberek a szolgáltatásról. Mindig nézzen túl a cég webhelyén, mivel ezeket az értékeléseket könnyű elkészíteni.

Nem csak információt fog keresni mások tapasztalatairól, hanem figyelni kell arra is, hogy mennyi időn belül mennek vissza a vélemények. Ha az Ön által talált egyetlen véleményt az elmúlt hónapban tették közzé, akkor ez jó jelzés arra, hogy a szolgáltatás vadonatúj - és talán megbízhatatlan.

Vigyázzon azokra a szolgáltatásokra, amelyekről csak úgy tűnik, hogy jó vélemények írták róluk. Lehetséges, hogy ezek hamis vélemények, amelyek célja, hogy a társaság legitimnek tűnjön.

5. Ellenőrizze naplózási politikájukat

Ha olyan VPN-en fut át, amely naplót vezet az adatokból, akkor futtassa tovább! Ez alapvetően meghiúsítja a VPN célját, mert ha nyomon követi és tárolja a meglátogatott webhelyek és letöltött fájlok adatait, akkor a böngészés már nem privát vagy anonim.

Ennek ellenére a legtöbb VPN, mint a HideMyAss! nyilvántartást kell vezetnie bizonyos adatokról, például a kapcsolat időtartamáról vagy a használt sávszélességről. Az ilyen naplózás lehetővé teszi, hogy javítsák szolgáltatásaikat.

A VPN-szolgáltatónak azonban nem szabadna ezen túlmenően naplóznia az információkat, például a meglátogatott webhelyeket vagy a használt IP-címeket. Ha nem talál olyan információt a webhelyükről, amely megemlíti a vállalat naplózási irányelveit, akkor nézd meg ezt a több mint 100 VPN-t, amelyek nem tartják a naplókat.

6. Tekintse át árképzési struktúráját

Ha szeretné élvezni a virtuális magánhálózatok által kínált biztonsági előnyöket, számoljon fel díjat érte. Általában ez egy kis havi előfizetési díj, de soha nem szabad támaszkodnia ingyenes VPN-szolgáltatásokra az adatok biztonságának megőrzése érdekében. Valószínű, hogy ezek az ingyenes szolgáltatások ellopják az Ön adatait és eladják azokat harmadik feleknek, vagy átirányítják Önt a partner webhelyekre, hogy profitot szerezzenek az értékesítési jutalékból..

Az ingyenes VPN-ekhez hasonlóan az egész életen át tartó VPN-előfizetéseket sem kell megbízni. Először is, ezek az „életre szóló előfizetések” általában nem tartanak sokáig - talán egy vagy két évig. Másodszor, ez egy instabil üzleti modell. A megfelelő folyamatos támogatás és biztonság biztosítása érdekében a VPN-knek folyamatosan bevételt kell hozniuk. Ez havi előfizetések útján érkezik. Az élethosszig tartó előfizetések viszont kizárólag új ügyfelek vonzására támaszkodnának. Szóval, mi történik, ha az ügyfelek száma csökken? Az olcsó VPN-szolgáltatás az Ön adatainak harmadik félnek és a hirdetőknek történő értékesítéséhez fordul, ugyanúgy, mint a vázlatos ingyenes szolgáltatások.

Ne feledje, hogy az ilyen típusú szolgáltatások valójában a keresett funkciók némelyikét is biztosítják, ahelyett, hogy egyszerűen elpénzték és futtatnák. Az adatvesztés kockázatával azonban a legjobb, ha elkerüljük az ingyenes vagy „élethosszig tartó előfizetést”.

Figyeljen a visszatérítési politikára is. A leginkább legitim VPN-k pénzvisszafizetési garanciát kínálnak hét és 30 nap között, hogy kockázatmentesen kipróbálhassák a szolgáltatást.

A megfelelő VPN kiválasztása azért fontos, ha adatait online szeretné tartani. A fent említett tippek segítenek elkerülni a hamis VPN-ket, amelyek ki akarják használni Önt.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me