WordPress: Är det det bästa CMS? – Hitta djupa insikter

[ware_item id=33][/ware_item]

WordPress är en av de mest populära CMS-programvarorna som håller en snabb förbättringstempo med tiden som går. WordPress var bara ett bloggsystem när det initierade sina tjänster; emellertid har det nu enormt utvecklats som ett helt innehållshanteringssystem.


Vad är WordPress?

WordPress är ett öppen källkodsprojekt som används av många individer över hela världen. Det bästa WordPress ger dig är att dess tjänster är helt gratis oavsett villkor.

WP ger dig friheten att använda, modifiera, bygga upp och distribuera programvaran på ett sätt du vill. Du kan skapa ett gratis konto på wordpress.com och enkelt bygga en egen webbplats med hjälp av denna CMS-programvara.

Det är installerat på en server och ett antal inställningar konfigurerade, men man bör förvänta sig minst två eller tre stora uppdateringar från programvaran. Dessa uppdateringar är nödvändiga för utvecklaren oavsett om det är WordPress eller plug-ins.

Det finns fyra stora byggstenar som WordPress-programvaran upprätthåller; Tema, plug-ins, widgets och innehållsfiler.

Varför är WP (WordPress) det bästa CMS?

WordPress är den mest använda CMS-programvaran och det beror på att det erbjuder några av de robusta funktionerna som ger dig enkelhet och engagerande webbplatsutseende. Enligt W3Techs undersökning delar WordPress 59% av alla CMS över hela världen.

Här är de få fördelarna som jag tror gör det till den bästa CMS-programvaran att använda.

Kräver mindre effektivitet

WP delar den största marknaden på grund av den lätthet det ger internetanvändarna när det gäller att skapa ett konto. WordPress CMS hjälper till att reglera webbplatsen med en mindre utbildad personal.

Deras gränssnitt är lika enkelt som datorpubliceringsprogramvaran du använder idag utan krav på kodningsupplevelse eller förkunskaper.

Ger större alternativ för anpassning

Med den här CMS-programvaran har utvecklarna en större hand att anpassa sina ramverk efter webbplatsens art och krav. Deras modifierade layouter, teman och applikationer ökar användbarheten för WordPress till en högre nivå.

Dessutom erbjuder det dig användargenererade tillägg, vilket evakuerar behovet av företagsutvidgningar.

Open Source med tusentals plug-ins

WordPress är en mjukvara som kan värdas själv och på grund av detta behövs inga betalningar för att ladda ner, installera eller uppgradera. WP-plugin-program har en enorm lista som överstiger ett antal på 50 000 inklusive bildspel, kontaktformulär, SEO-optimering osv, bland vilka de flesta av dem är helt gratis.

Vem som helst kan använda det

Som nämnts tidigare var WordPress tidigare ett bloggsystem för de som inte har teknisk expertis. Den innehåller de skrivna och inspelade manualerna för en nybörjare för att förstå WP: s funktion enkelt.

Mindre kostnader för installation och underhåll

Jämfört med annan CMS-programvara tillåter WordPress effektivare funktionalitet med lägre kostnader för installation, underhåll och anpassning. Men vid vidareutveckling och anpassning kan du hitta WordPress-designers och utvecklare lättare.

Vilka är säkerhetsriskerna

På många punkter kan du uppleva säkerhetsproblem när du skapat en webbplats på WordPress. Med avsikten med administrativ kontroll får hackarna åtkomst till din webbplats genom olika kanaler som din inloggningssida, PHP-kod på din webbplats, gammal eller oupphörd webbapplikation, etc..

En sådan intrång av en skadlig enhet är emellertid för stöld av webbplatsdata, för att skräddarsy spam, att attackera någon annan webbplats, att vara värd för skadligt innehåll och undvika filter och många andra.

Men här kommer jag att ge dig insikter om vissa vanliga säkerhetsproblem med WordPress-programvara.

Brute Force Attacks

Detta är det enklaste sättet som en hackare kan komma åt ditt WordPress-konto. Detta hänvisar till en test- och felmetod där olika försök med användarnamn och lösenordskombinationer anges tills den korrekta upptäcks.

Detta är möjligt på grund av brist på WP som inte hindrar olika inloggningsförsök som standard. I fallet är hackaren inte lyckad med åtkomst till ditt konto då också sådana försök kan överbelasta ditt system.

PHP-kod Utnyttjar

Säkerhet saknas i WordPress-webbplatsens PHP-kod är också en stor risk som innehavarna av WP-konton har. PHP-koden är funktionen som kör din WordPress-webbplats tillsammans med dina plug-ins och tema.

En hacker kan använda sårbar kod för att ladda fjärrfiler som så småningom ger honom kontroll på honom. Genom denna vanliga attacksteknik kan en skadlig enhet få tillgång till din WordPress wp-config.php-fil, som är en av de viktigaste filerna i din WordPress-installation.

SQL-injektioner

En sådan typ av säkerhetsproblem uppstår när en angripare invaderar din WordPress-databas och till hela webbplatsens data genom MySQL-databas som används av WP för att driva.

Detta gör det möjligt för hackaren att skapa ett nytt användarkonto på administratörsnivå som i framtiden ger honom möjlighet att logga in och ha fullständig åtkomst till din WordPress-webbplats.

XSS (Cross-Site Scripting)

Detta är den vanligaste sårbarheten som finns i WordPress-plugins. En enkel beskrivning av en sådan mekanism är att hackaren initierar ett sätt genom vilket offret drivs att ladda webbsidor med osäkert javascript. Dessa skript används sedan för att stjäla data från offrets webbläsare.

malware

Malware är en vanlig säkerhetsproblem som nästan alla internetuppgifter känner till. Malware är en kod som används för att få olaglig tillgång till en webbplats för att samla känslig information. Bland olika infektioner med skadlig kod är WordPress benägen att fyra vanligaste skadliga program;

  • Skadliga omdirigeringar
  • bakdörrar
  • Pharma hacks
  • Drive-by nedladdningar

Hur man förbättrar WordPress Security

Ovan nämnda WP-säkerhetsproblem är mer eller mindre ett resultat av försumligt beteende gentemot sekretessåtgärder. Kontroll av flera faktorer kan dock eliminera de potentiella hoten.

Har starkt lösenord och 2FA (tvåfaktorautentisering)

Ett enkelt lösenord som inte har kombinationen av tecken kan lätt falla ditt byte i en hackningsattack. Därför är det bäst att hålla ett lösenord som är mer än 8 tecken med en kombination av siffror, alfabet och symboler. Försök också att ändra ditt lösenord regelbundet och undvika att ha samma lösenord under en längre period.

Tvåfaktorsautentisering är en ytterligare säkerhetsfunktion som ger en kod efter att lösenordet har matats in från en ny enhet. Genom denna funktion försvinner risken för brutala attacker nästan.

Håll en säkerhetskopia och se till regelbundna uppdateringar

Säkerhetskopiering är ett nödvändigt förebyggande som evakuerar förlusten som bevittnas efter en cyberattack. Om dina data går förlorade i WordPress-sårbarhet har du en säkerhetskopia av den.

Uppdateringarna som lanseras av WordPress-programvaran är dock att ge bättre säkerhet som tidigare. Att ignorera dessa uppdateringar kan vara det största misstaget, så se till att du inte har en väntande uppdatering.

Installera WordPress Security Plug-in

WordPress har många säkerhets plug-ins som iThemes Security som är att förbättra skyddet. iThemes gör de viktigaste säkerhetsinställningarna enkla genom ett enda klick.

Se till att ha rätt behörighet på din server

Kom ihåg att ha rätt tillstånd för alla kataloger på din server som gör att du kan kontrollera åtkomstbehörighet för individer att läsa, skapa eller redigera filer.

Glöm inte att utföra malware-skanningar

Ha en fokuserad och schemalagd planering mot invaderingen av skadlig kod genom att utföra regelbundna skanningar av skadlig programvara. Plugins som iThemes Security Pro ger dig ett alternativ att kontrollera webbplatsens skadliga programstatus tillsammans med olika svartlistningsstatus.

WordPress Security Plugins  

WordPress-plugins är fantastiska säkerhetsförlängningar som förbättrar utvecklingen av en webbplats. Med tusentals plugins ger programvaran dig större möjligheter att lägga till nya funktioner och bättre funktionaliteter till ditt projekt.

Dessa plugins erbjuds av WordPress såväl som från tredje parter som Github.

En vanlig fråga som de flesta individer undrar är, vad kan WP-plug-ins göra?

Tidigare var WP-programvaran bara för att skapa bloggar, men nu har de ett utomordentligt ökat utbud av funktioner och det är bara på grund av dessa plug-ins. Oavsett om det är SEO-förbättring, prestandaförbättring, tillägg av ett kontaktformulär, sociala medieknappar, bildning av gallerier eller någon annan uppgift, är WP-plugin en enkel lösning.

Du kan hitta dessa insticksprogram från WordPress.org-plugin-katalogen eller helt enkelt söka efter dem direkt från ditt WordPress-administrationsområde.

Bästa värd för WordPress

WordPress-värd är en potentiell komponent för att förbättra webbplatsens prestanda genom att öka SEO och hjälpa till att öka försäljningen. Du har ett antal alternativ att välja mellan värd som gratis, dedikerad, delad, VPS och hanterad WordPress-värd.

För din genomförbarhet vill jag nämna några nödvändiga krav som du bör komma ihåg när du väljer en webbhotell för din webbplats. WP är lättviktsprogramvara som har enkla krav;

  • PHP version 7 eller senare
  • MySQL version 5.6 eller högre

Kravet och intensiteten hos kraven varierar emellertid mellan webbplatsen som ägs av dig och någon annan person.

Sista ord

Om du funderar på att skapa en webbplats med alla de förbättrade funktionerna än WordPress är det mest lämpliga alternativet. Från enklaste funktionalitet till en komplicerad utveckling har programvaran potential med sitt effektiva innehållshanteringssystem.