WordPress: Er det det beste CMS? – Finn dyp innsikt

[ware_item id=33][/ware_item]

WordPress er en av de mest populære CMS-programvarene som holder et raskt forbedrings tempo med tiden som går. WordPress var bare et bloggesystem da det startet sine tjenester; Imidlertid har det nå enormt utviklet seg som et helt innholdsstyringssystem.


Hva er WordPress?

WordPress er et åpen kildekode-prosjekt som brukes av mange individer over hele kloden. Det beste WordPress gir deg er at tjenestene deres er helt gratis uavhengig av vilkår og betingelser.

WP gir deg friheten til å bruke, endre, bygge opp og distribuere programvaren på en måte du ønsker. Du kan opprette en gratis konto på wordpress.com og enkelt bygge en egen webside ved hjelp av denne CMS-programvaren.

Den er installert på en server og et antall innstillinger konfigurert, men man må forvente minst to eller tre hovedoppdateringer fra programvaren. Disse oppdateringene er nødvendige for utvikleren, enten det er WordPress eller plugins.

Det er fire store byggesteiner som WordPress-programvaren opprettholdes; Tema-, plugin-moduler, widgeter og innholdsfiler.

Hvorfor er WP (WordPress) det beste CMS?

WordPress er den mest brukte CMS-programvaren, og det er fordi den tilbyr noen av de robuste funksjonene som gir deg enkel og engasjerende sideutseende. I følge W3Techs undersøkelse deler WordPress 59% av alle CMS over hele verden.

Her er de få fordelene som jeg tror gjør det til den beste CMS-programvaren å bruke.

Krever mindre effektivitet

WP deler det største markedet på grunn av den lette det gir internettbrukere når det gjelder etablering av en konto. WordPress CMS hjelper deg med å regulere nettstedet med et mindre trent personale.

Grensesnittet deres er så enkelt som den publiseringsprogramvaren du bruker i dag uten krav om kodingserfaring eller forkunnskap.

Gir større alternativer for tilpasning

Med denne CMS-programvaren har utviklerne en større hånd til å tilpasse rammene i henhold til nettstedets art og krav. Deres endrede oppsett, temaer og applikasjoner øker brukervennligheten til WordPress til et større nivå.

I tillegg tilbyr det deg brukergenererte utvidelser, og evakuerer behovet for bedriftsutvidelser.

Open Source med tusenvis av plugins

WordPress er programvare som kan hostes og på grunn av dette er det ikke behov for betalinger for å laste ned, installere eller oppgradere. WP-plugin-moduler har en enorm liste som overstiger et antall på 50 000 inkludert lysbildefremvisning, kontaktskjemaer, SEO-optimalisering osv., Hvorav de fleste av dem er helt gratis.

Hvem som helst kan bruke det

Som nevnt tidligere var WordPress tidligere et bloggesystem for de som ikke har teknisk ekspertise. Den inneholder de skrevne og innspilte manualene for en nybegynner for å forstå WP-funksjonen lett.

Mindre installasjons- og vedlikeholdskostnader

Sammenlignet med annen CMS-programvare, tillater WordPress mer effektiv funksjonalitet med lavere oppsetts-, vedlikeholds- og tilpasningskostnader. I tilfelle videreutvikling og tilpasning, kan du imidlertid finne WordPress-designere og -utviklere lettere.

Hva er sikkerhetsrisikoen

På mange punkter kan du oppleve sikkerhetsproblemer etter at du opprettet et nettsted på WordPress. Med intensjonene om administrativ kontroll får hackere tilgang til nettstedet ditt gjennom forskjellige kanaler som innloggingssiden din, PHP-kode på nettstedet ditt, gammel eller uopprettholdt webapplikasjon, osv..

En slik inntrenging fra en ondsinnet enhet er imidlertid for tyveri av datadata, for å spamvertisere, angripe ethvert annet nettsted, for å være vertskap for ondsinnet innhold og unngå filtre, og mange andre.

Men her vil jeg gi deg innsikten om noen vanlige sikkerhetsproblemer med WordPress-programvare.

Brute Force Attacks

Dette er den enkleste måten en hacker kan få tilgang til WordPress-kontoen din. Dette refererer til en prøve- og feilingsmetode der forskjellige forsøk på kombinasjoner av brukernavn og passord legges inn til den riktige blir oppdaget.

Dette er mulig på grunn av mangel på WP som ikke hindrer forskjellige påloggingsforsøk som standard. I tilfelle hackeren ikke lykkes med å få tilgang til kontoen din, kan også slike forsøk overbelaste systemet ditt.

PHP-kode utnytter

Sikkerhet mangler inne i WordPress-nettstedets PHP-kode er også en stor risiko WP-kontoinnehaverne har. PHP-koden er funksjonen som kjører WordPress-nettstedet ditt sammen med plugin-moduler og tema.

En hacker kan bruke sårbar kode for å laste eksterne filer som til slutt gir nettstedkontroll til ham. Gjennom denne vanlige angrepsteknikken kan en ondsinnet enhet få tilgang til WordPress wp-config.php-filen, som er en av de viktigste filene i WordPress-installasjonen..

SQL-injeksjoner

En slik type sikkerhetsproblem oppstår når en angriper invaderer WordPress-databasen din og til hele nettstedets data gjennom MySQL-databasen som brukes av WP til å betjene.

Dette lar hackeren opprette en ny brukerkonto på administrasjonsnivå som i fremtiden gir ham mulighet til å logge inn og ha full tilgang til WordPress-nettstedet ditt.

XSS (Cross-Site Scripting)

Dette er det vanligste sikkerhetsproblemet som finnes i WordPress-plugins. En enkel beskrivelse av en slik mekanisme er at hackeren setter i gang en måte som offeret blir bedt om å laste inn websider med usikkert javascript. Disse skriptene blir deretter brukt til å stjele data fra offerets nettleser.

Skadevare

Malware er et vanlig sikkerhetssårbarhet som nesten alle Internett-enheter er klar over. Malware er en kode som brukes til å få uekte tilgang til et nettsted for å samle sensitive data. Blant forskjellige malware-infeksjoner er WordPress utsatt for fire vanligste skadelige programvare;

  • Ondsinnede viderekoblinger
  • bakdører
  • Pharma hacks
  • Drive-by nedlastinger

Slik forbedrer du WordPress Security

Ovennevnte diskuterte WP-sikkerhetsproblemer er mer eller mindre et resultat av uaktsom oppførsel overfor personvernstiltak. Kontroll av flere faktorer kan imidlertid eliminere potensielle trusler.

Har sterkt passord og 2FA (tofaktorautentisering)

Et enkelt passord som ikke har en kombinasjon av tegn, kan lett falle ditt bytte i et hackingangrep. Derfor er det best å oppbevare et passord som er mer enn 8 tegn med en kombinasjon av tall, alfabeter og symboler. Forsøk også å endre passordet ditt regelmessig og unngå å ha det samme passordet i en lengre periode.

Tofaktorautentisering er en ekstra sikkerhetsfunksjon som gir en kode etter at passordet er tastet inn fra en ny enhet. Gjennom denne funksjonen forsvinner nesten risikoen for brutale angrep.

Hold en sikkerhetskopi og sørg for regelmessige oppdateringer

Sikkerhetskopi er en nødvendig forebygging som evakuerer tapet som blir sett etter et cyberangrep. I tilfelle går dataene dine tapt i WordPress-sårbarhet, har du en sikkerhetskopi av den.

Oppdateringene lansert av WordPress-programvare er imidlertid for å gi bedre sikkerhet som det var før. Å ignorere disse oppdateringene kan være den største feilen, så pass på at du ikke har en ventende oppdatering.

Installer WordPress Security Plug-in

WordPress har mange plug-ins for sikkerhet, for eksempel iThemes Security som skal forbedre beskyttelsen. iThemes gjør de viktigste sikkerhetsinnstillingene enkle, det vil si gjennom et enkelt klikk.

Sørg for å ha riktige tillatelser på serveren din

Husk å ha riktig tillatelse for alle kataloger på serveren din, som lar deg kontrollere tilgangstillatelsen til enkeltpersoner til å lese, opprette eller redigere filer.

Ikke glem å utføre skadelig programvare

Ha en fokusert og planlagt planlegging mot malware-invasjonene ved å utføre vanlige skanninger til skadelig programvare. Plugins som iThemes Security Pro gir deg et alternativ for å sjekke nettstedets skadelige status sammen med forskjellige svartelistestatus.

WordPress Security Plugins  

WordPress-plugins er gode sikkerhetsutvidelser som forbedrer utviklingen av et nettsted. Med tusenvis av plugins gir programvaren deg større mulighet til å legge til nye funksjoner og bedre funksjonaliteter til prosjektet ditt.

Disse pluginsene tilbys av WordPress så vel som fra tredjeparter som Github.

Et vanlig spørsmål forundret av de fleste individer er, hva kan WP-plugin-moduler gjøre?

Tidligere var WP-programvaren bare for å lage blogger, men nå har de et ekstraordinært økt utvalg av funksjoner, og dette er bare på grunn av disse plugin-modulene. Enten det er SEO-forbedring, ytelsesforbedring, tillegg av et kontaktskjema, sosiale medieknapper, galleridannelse eller noen annen oppgave, er WP-plugin-modul en enkel løsning.

Du kan finne disse programtilleggene fra WordPress.org-plugin-katalogen, eller du kan ganske enkelt søke dem direkte fra ditt WordPress admin-område.

Beste vert for WordPress

WordPress hosting er en potensiell komponent for å forbedre ytelsen på nettstedet gjennom å øke SEO og bidra til økning i salget. Du har en rekke alternativer å velge mellom hosting som gratis, dedikert, delt, VPS og administrert WordPress hosting.

For din mulighet vil jeg nevne noen nødvendige krav som du må huske på når du velger en hosting for nettstedet ditt. WP er en lett programvare som har enkle krav;

  • PHP versjon 7 eller nyere
  • MySQL versjon 5.6 eller nyere

Omfanget og intensiteten av kravene varierer imidlertid mellom nettstedet som eies av deg og enhver annen person.

Avsluttende ord

Hvis du tenker å lage et nettsted med alle de forbedrede funksjonene enn WordPress, er det mest passende alternativet. Fra enkleste funksjonalitet til en komplisert utvikling, har programvaren potensialet med sitt effektive innholdsstyringssystem.