WordPress: Este cel mai bun CMS? – Găsiți perspective profunde

[ware_item id=33][/ware_item]

WordPress este unul dintre cele mai populare software CMS care menține un ritm de îmbunătățire rapidă odată cu trecerea timpului. WordPress a fost doar un sistem de blogging atunci când și-a inițiat serviciile; cu toate acestea, acum a evoluat imens ca un întreg sistem de gestionare a conținutului.


Ce este WordPress?

WordPress este un proiect open source care este folosit de multe persoane de pe tot globul. Cel mai bun lucru pe care vi-l oferă WordPress este faptul că serviciile sale sunt absolut gratuite, indiferent de termeni și condiții.

WP vă oferă libertatea de a utiliza, modifica, construi și redistribui software-ul într-un mod dorit. Puteți crea un cont gratuit pe wordpress.com și puteți construi cu ușurință un site web, folosind acest software CMS.

Este instalat pe un server și o serie de setări configurate, cu toate acestea, ar trebui să se aștepte cel puțin două sau trei actualizări majore de la software. Aceste actualizări sunt necesare dezvoltatorului, indiferent dacă este vorba de WordPress sau de plug-in-uri.

Există patru blocuri majore pe care este întreținut software-ul WordPress; Fișiere cu temă, plugin-uri, widget-uri și conținut.

De ce este WP (WordPress) Cel mai bun CMS?

WordPress este cel mai folosit software CMS și asta pentru că oferă unele dintre caracteristicile robuste care vă oferă ușurința și aspectul site-ului. Conform sondajului de la W3Tech, WordPress distribuie 59% din totalul CMS din întreaga lume.

Iată câteva avantaje care cred că îl face cel mai bun software CMS de utilizat.

Necesită mai puțină eficiență

WP împarte cea mai mare piață datorită ușurinței pe care o oferă utilizatorilor de internet în ceea ce privește crearea unui cont. WordPress CMS ajută la reglementarea site-ului web cu un personal mai puțin instruit.

Interfața lor este la fel de simplă ca software-ul de editare pe care îl utilizați astăzi, fără a fi necesară experiența de codificare sau cunoștințe prealabile.

Oferă opțiuni mai mari pentru personalizare

Cu acest software CMS, dezvoltatorii au o mână mai mare pentru a-și personaliza cadrul în funcție de natura și cerințele site-ului lor web. Layout-urile modificate, temele și aplicațiile lor îmbunătățesc capacitatea de utilizare a WordPress la un nivel mai mare.

În plus, vă oferă extensii generate de utilizator, evacuând nevoia de extensii enterprise.

Open Source cu mii de plug-in-uri

WordPress este un software care poate fi găzduit de la sine și, din această cauză, nu este nevoie de plăți pentru descărcare, instalare sau actualizare. Plug-in-urile WP au o listă uriașă care depășește un număr de 50.000, inclusiv prezentări de diapozitive, formulare de contact, optimizare SEO, etc., dintre care majoritatea sunt absolut gratuite.

Oricine ar putea folosi

După cum am menționat anterior, WordPress a fost anterior un sistem de blog pentru cei care nu au expertiză tehnică. Oferă manualele scrise și înregistrate pentru ca un începător să înțeleagă ușor funcționarea WP.

Costuri mai mici de instalare și întreținere

În comparație cu alte programe software CMS, WordPress permite funcționalități mai eficiente, cu costuri mai mici de configurare, întreținere și personalizare. Cu toate acestea, în cazul dezvoltării și personalizării ulterioare, puteți găsi mai ușor designeri și dezvoltatori WordPress.

Care sunt riscurile de securitate

În multe puncte, ați putea întâmpina vulnerabilități de securitate după ce ați creat un site web pe WordPress. Cu intenția controlului administrativ, hackerii vă accesează site-ul prin diverse canale, cum ar fi pagina dvs. de conectare, codul PHP de pe site-ul dvs., aplicația web veche sau neinstruită etc..

Cu toate acestea, o astfel de intruziune de către o entitate dăunătoare este pentru furtul de date al site-ului, pentru a converti spam-ul, pentru a ataca orice alt site, pentru a găzdui conținut rău intenționat și pentru a evita filtrele și multe altele.

Dar, aici vă voi oferi informații despre unele probleme comune de securitate cu software-ul WordPress.

Atacuri de forță brută

Acesta este cel mai simplu mod în care un hacker îți poate accesa contul WordPress. Aceasta se referă la o metodă de încercare și eroare în care sunt introduse diverse încercări de combinații de nume de utilizator și parolă până la descoperirea corectă.

Acest lucru este posibil din cauza lipsei de WP care nu împiedică în mod implicit diverse încercări de conectare. În cazul în care hackerul nu reușește să vă acceseze contul, atunci asemenea astfel de încercări v-ar putea supraîncărca sistemul.

Cod PHP Exploates

Securitatea lipsită de codul PHP al site-ului WordPress este de asemenea un risc major pentru deținătorii de cont WP. Codul PHP este caracteristica care administrează site-ul dvs. WordPress împreună cu plugin-urile și tema.

Un hacker ar putea utiliza cod vulnerabil pentru a încărca fișiere la distanță care, în cele din urmă, îi oferă controlul site-ului web. Prin această tehnică comună de atac, o entitate dăunătoare ar putea avea acces la fișierul dvs. wp-config.php WordPress, care este unul dintre cele mai importante fișiere din instalarea dvs. WordPress.

Injecții SQL

O astfel de problemă de securitate apare atunci când un atacator vă invadează baza de date WordPress și întregul site al site-ului dvs. web prin baza de date MySQL care este folosită de WP pentru a opera.

Acest lucru permite hackerului să creeze un nou cont de utilizator la nivel de admin care, în viitor, îi oferă să se autentifice și să aibă acces complet la site-ul dvs. WordPress.

XSS (cross-site Scripting)

Aceasta este cea mai frecventă vulnerabilitate întâlnită în pluginurile WordPress. O simplă descriere a unui astfel de mecanism este faptul că hackerul inițiază o cale prin care victima este propulsată să încarce pagini web cu un javascript nesigur. Aceste scripturi sunt apoi folosite pentru a fura date din browserul victimei.

malware

Programul malware este o vulnerabilitate obișnuită de securitate de care este aproape aproape orice entitate internet. Programul malware este un cod care este utilizat pentru a obține acces nelegitim la un site web pentru a aduna date sensibile. Printre diverse infecții cu malware, WordPress este predispus la cele mai frecvente patru malware;

  • Redirecții rău intenționate
  • Backdoors
  • Pharma se descurcă
  • Descărcări în unitate

Cum să îmbunătățești securitatea WordPress

Vulnerabilitățile de securitate WP discutate mai sus sunt mai mult sau mai puțin rezultatul unui comportament neglijent față de măsurile de confidențialitate. Cu toate acestea, controlul asupra mai multor factori ar putea elimina potențialele amenințări.

Au parolă puternică și 2FA (autentificare cu doi factori)

O simplă parolă care nu are combinația de caractere îți poate cădea cu ușurință prada într-un atac de hacking. Prin urmare, este mai bine să păstrați o parolă care are mai mult de 8 caractere cu o combinație de numere, alfabeturi și simboluri. De asemenea, încercați să schimbați parola în mod regulat și evitați să aveți aceeași parolă pentru o perioadă îndelungată.

Autentificarea cu doi factori este o caracteristică suplimentară de securitate care furnizează un cod după introducerea parolei de la un dispozitiv nou. Prin această caracteristică, riscul de atacuri brutale aproape că dispare.

Păstrați o copie de rezervă și asigurați-vă actualizări periodice

Backup-ul este o prevenție necesară care evacua pierderea la care este martor după un atac cibernetic. În caz că datele dvs. se pierd în vulnerabilitatea WordPress, aveți o copie de rezervă a acestora.

Cu toate acestea, actualizările lansate de software-ul WordPress vor oferi o mai bună securitate așa cum a fost înainte. Ignorarea acestor actualizări ar putea fi cea mai mare greșeală, deci asigurați-vă că nu aveți o actualizare pendinte.

Instalați pluginul de securitate WordPress

WordPress are multe plugin-uri de securitate, cum ar fi iThemes Security, care este de a îmbunătăți protecția. iThemes simplifică cele mai importante setări de securitate, printr-un singur clic.

Asigurați-vă că aveți permisiuni adecvate pe serverul dvs.

Nu uitați să aveți permisiunea corespunzătoare pentru toate directoarele de pe serverul dvs. care vă permite să controlați permisiunea de acces a persoanelor pentru a citi, crea sau edita fișiere.

Nu uitați să efectuați scanări malware

Efectuați o planificare concentrată și planificată împotriva invaziilor malware, efectuând scanări malware periodice. Plugin-uri precum iThemes Security Pro vă oferă o opțiune de a verifica starea malware a site-ului web, împreună cu diverse stări de listare neagră.

Pluginuri de securitate WordPress  

Plugin-urile WordPress sunt mari extensii de securitate care îmbunătățesc dezvoltarea unui site web. Cu mii de plugin-uri, software-ul vă oferă o oportunitate mai largă de a adăuga noi funcții și funcționalități mai bune proiectului dvs..

Aceste plugin-uri sunt oferite de WordPress, precum și de la terți, cum ar fi Github.

O întrebare comună nedumerită de majoritatea indivizilor este, ce pot face plug-in-urile WP?

Anterior, software-ul WP a fost doar pentru a crea bloguri, dar acum au o gamă extraordinar de mare de funcții și acest lucru se datorează doar acestor plug-in-uri. Fie că este vorba de îmbunătățirea SEO, îmbunătățirea performanței, adăugarea unui formular de contact, butoane de social media, formarea galeriei sau orice altă sarcină, plug-in-ul WP este o soluție simplă.

Puteți găsi aceste plugin-uri din directorul pluginurilor WordPress.org sau le puteți căuta pur și simplu direct din zona dvs. de administrator WordPress.

Cel mai bun hosting WordPress

Găzduirea WordPress este o componentă potențială pentru a îmbunătăți performanța site-ului web prin stimularea SEO și contribuirea la creșterea vânzărilor. Aveți o serie de opțiuni pentru a selecta între găzduire, cum ar fi găzduirea WordPress gratuită, dedicată, partajată, VPS și gestionată.

Pentru fezabilitatea dvs., aș dori să menționez câteva cerințe necesare pe care trebuie să le țineți cont în timp ce selectați o găzduire pentru site-ul dvs. WP este un software ușor care are cerințe simple;

  • Versiunea PHP 7 sau mai mare
  • Versiunea MySQL 5.6 sau mai mare

Cu toate acestea, gama și intensitatea cerințelor variază între site-ul web deținut de dvs. și orice altă persoană.

Cuvinte finale

Dacă vă gândiți să creați un site web cu toate funcțiile îmbunătățite decât WordPress este opțiunea cea mai potrivită. De la cea mai simplă funcționalitate la o dezvoltare complicată, software-ul are potențialitate cu sistemul său eficient de gestionare a conținutului.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me