WordPress: Ez a legjobb CMS? – Keressen mély betekintést

[ware_item id=33][/ware_item]

A WordPress az egyik legnépszerűbb CMS-szoftver, amely gyors javulási ütemben tartja az elmúlt időt. A WordPress csak egy blogrendszer volt, amikor elindította szolgáltatásait; mostanra azonban rendkívül fejlett, mint egy teljes tartalomkezelő rendszer.


Mi a WordPress??

A WordPress egy nyílt forráskódú projekt, amelyet sok ember használ a világ minden tájáról. A legjobb, amit a WordPress nyújt Önnek, ha a szolgáltatásai teljesen ingyenesek, bármilyen feltételektől függetlenül.

A WP szabadságot ad Önnek a szoftver használatához, módosításához, felépítéséhez és újraelosztásához a kívánt módon. Készíthet egy ingyenes fiókot a wordpress.com webhelyen, és könnyen létrehozhat saját webhelyet e CMS szoftver használatával.

A kiszolgálóra telepítve van, és számos beállítást konfigurált, de a szoftver legalább két vagy három fő frissítésére számíthat. Ezek a frissítések a fejlesztő számára szükségesek, függetlenül attól, hogy WordPress vagy plug-inek-e.

Négy fő építőeleme van, amelyeken a WordPress szoftvert karbantartják; Téma, beépülő modulok, kütyü és tartalom fájlok.

Miért a WP (WordPress) a legjobb CMS??

A WordPress a leggyakrabban használt CMS-szoftver, és azért van, mert az olyan robusztus funkciók egy részét kínálja, amelyek megkönnyítik és vonzóvá teszik a webhely megjelenését. A W3Tech felmérése szerint a WordPress részesedése az egész CMS 59% -ában világszerte.

Íme néhány előnye, amelyek véleményem szerint a CMS legjobb felhasználói szoftvere.

Kevesebb hatékonyságot igényel

A WP megosztja a legnagyobb piacot annak köszönhetően, hogy egyszerűen biztosítja az internet felhasználóinak a számla létrehozását. A WordPress CMS kevésbé képzett személyzettel segíti a weboldal szabályozását.

Interfészük olyan egyszerű, mint a jelenleg használt asztali kiadói szoftver, kódolási tapasztalat vagy előzetes ismeretek nélkül.

Nagyobb lehetőségeket kínál a testreszabáshoz

Ezzel a CMS szoftverrel a fejlesztőknek nagyobb a lehetősége a keretrendszer testreszabására a webhely természetének és követelményeinek megfelelően. Módosított elrendezéseik, témáik és alkalmazásuk nagyobb mértékben növelik a WordPress használhatóságát.

Ezenkívül a felhasználó által létrehozott kiterjesztéseket kínálja Önnek, elkerülve a vállalati kiterjesztések szükségességét.

Nyílt forráskódú, több ezer beépülő modullal

A WordPress olyan szoftver, amely önállóan üzemeltethető, és ezért a letöltéshez, telepítéshez vagy frissítéshez nincs szükség fizetésre. A WP plug-inek hatalmas listája meghaladja az 50 000-et, beleértve diavetítéseket, kapcsolatfelvételi űrlapokat, SEO optimalizálást stb., Amelyek között a legtöbb ingyenes.

Bárki használhatja

Mint korábban említettük, a WordPress korábban egy olyan blogrendszer volt, akik nem rendelkeznek tech-ismeretekkel. Az írásbeli és rögzített kézikönyveket nyújt egy kezdőnek, hogy megértse a WP működését.

Kevesebb telepítési és karbantartási költség

A többi CMS szoftverhez képest a WordPress hatékonyabb működést tesz lehetővé alacsonyabb beállítási, karbantartási és testreszabási költségekkel. További fejlesztés és testreszabás esetén azonban könnyebben megtalálhatja a WordPress tervezőit és fejlesztőit.

Mik a biztonsági kockázatok?

Sok helyen biztonsági réseket tapasztalhatott meg, miután létrehozott egy webhelyet a WordPress-en. Az adminisztratív ellenőrzés szándékával a hackerek különböző csatornákon keresztül érkeznek a webhelyére, például a bejelentkezési oldalra, a webhelyen található PHP-kódra, a régi vagy karbantartás nélküli webes alkalmazásra stb..

Egy ilyen rosszindulatú szervezet általi behatolás azonban a webhelyek adatainak eltulajdonítását, a spam megtámadását, bármely más webhely támadását, a rosszindulatú tartalmak tárolását és a szűrők elkerülését célozza meg, és még sokan mások.

De itt betekintést nyújtok a WordPress szoftver néhány általános biztonsági kérdésébe.

Nyers erőszakos támadások

Ez a legegyszerűbb módszer, amellyel a hackerek hozzáférhetnek a WordPress-fiókhoz. Ez egy próba és hiba módszerre vonatkozik, amelyben a felhasználónév és a jelszó kombinációinak különféle kísérleteit írják be, amíg a megfelelőt nem fedezik fel.

Ez a WP hiánya miatt lehetséges, amely alapértelmezés szerint nem akadályozza a különféle bejelentkezési kísérleteket. Ha a hacker nem fér hozzá a fiókjához, akkor az ilyen kísérletek túlterhelhetik a rendszert.

A PHP kód kihasználja

A biztonság hiánya a WordPress webhely PHP-kódjában szintén komoly kockázatot jelent a WP-fiókok tulajdonosai számára. A PHP kód az a szolgáltatás, amely a WordPress webhelyet, a plug-inekkel és a témával együtt futtatja.

A hacker érzékeny kódot használhat távoli fájlok betöltésére, amelyek végül a webhely irányítását biztosítják neki. Ezzel a közös támadási technikával egy rosszindulatú szervezet hozzáférhet a WordPress wp-config.php fájlhoz, amely az egyik legfontosabb fájl a WordPress telepítésében.

SQL injekciók

Ilyen típusú biztonsági probléma akkor fordul elő, amikor a támadó betör a WordPress adatbázisba és a teljes webhelyére az MySQL adatbázis segítségével, amelyet a WP használ a működéshez.

Ez lehetővé teszi a hackerek számára, hogy új adminisztrátori felhasználói fiókot hozzon létre, amely a jövőben bejelentkezést és teljes hozzáférést biztosít a WordPress webhelyéhez..

XSS (helyszíni szkriptek)

Ez a leggyakoribb sebezhetőség, amelyet a WordPress plugins tartalmaz. Az ilyen mechanizmus egyszerű leírása az, hogy a hacker elindítja a módját, amellyel az áldozat meghajtja weboldalak betöltése nem biztonságos javascriptet. Ezeket a szkripteket az adatok ellopására használják az áldozat böngészőjéből.

Rosszindulatú

A rosszindulatú programok egy általános biztonsági rés, amelyet szinte minden internetes entitás tud tisztában. A rosszindulatú program egy olyan kód, amelyet arra használnak, hogy illegális hozzáférést nyerjenek egy weboldalhoz, hogy érzékeny adatokat gyűjtsenek. A különféle malware fertőzések között a WordPress hajlamos négy leggyakoribb malware-re;

  • Rosszindulatú átirányítások
  • backdoors
  • Pharma hackerek
  • Drive-by letöltések

Hogyan javíthatjuk a WordPress biztonságát

A fentebb tárgyalt WP biztonsági rések többé-kevésbé a magánélet védelmével kapcsolatos intézkedések gondatlan viselkedésének eredményei. Több tényező ellenőrzése azonban kiküszöbölheti a lehetséges veszélyeket.

Erős jelszóval és 2FA-val (kétfajta hitelesítés)

Egy egyszerű jelszó, amely nem tartalmazza a karakterek kombinációját, könnyedén eshet rablójává egy hackelési támadás során. Ezért a legjobb, ha a jelszó több, mint 8 karakterből áll, számok, ábécé és szimbólumok kombinációjával. Próbálja meg rendszeresen megváltoztatni a jelszavát, és kerülje el hosszabb ideig ugyanazt a jelszót.

A kéttényezős hitelesítés egy kiegészítő biztonsági szolgáltatás, amely kódot ad a jelszó új eszközről történő megadása után. Ezen funkció révén a brutális támadások kockázata szinte eltűnik.

Tartson biztonsági másolatot, és biztosítsa a rendszeres frissítéseket

A biztonsági mentés egy szükséges megelőzés, amely kiküszöböli a kibertámadás utáni veszteséget. Ha az adatait elveszíti a WordPress biztonsági rése, akkor biztonsági másolatot készít azokról.

A WordPress szoftver által elindított frissítések ugyanakkor jobb biztonságot nyújtanak, mint korábban. Ezeknek a frissítéseknek a figyelmen kívül hagyása a legnagyobb hiba lehet, ezért győződjön meg arról, hogy nincs frissítése folyamatban.

Telepítse a WordPress biztonsági bővítményt

A WordPressnek számos biztonsági beépülő modulja van, például az iThemes Security, amelynek célja a védelem fokozása. Az iThemes egyszerűvé teszi a legfontosabb biztonsági beállításokat, egyetlen kattintással.

Győződjön meg arról, hogy megfelelő engedélyekkel rendelkezik a szerveren

Ne feledje, hogy a szerver minden könyvtárához megfelelő engedély van, amely lehetővé teszi az egyének hozzáférési engedélyének ellenőrzését fájlok olvasására, létrehozására vagy szerkesztésére.

Ne felejtsd el végrehajtani a rosszindulatú programok ellenőrzését

Fókuszált és ütemezett tervezze meg a rosszindulatú programok behatolásait rendszeres rosszindulatú programok beolvasásával. Az olyan bővítmények, mint az iThemes Security Pro, lehetőséget adnak a webhely rosszindulatú programjának állapotának ellenőrzésére, a különféle feketelista listák állapotaival együtt.

WordPress biztonsági bővítmények  

A WordPress bővítmények nagyszerű biztonsági bővítmények, amelyek elősegítik a weboldal fejlesztését. Több ezer beépülő modul segítségével a szoftver szélesebb körű lehetőséget kínál új funkciók és jobb funkciók hozzáadására a projekthez.

Ezeket a bővítményeket a WordPress, valamint a harmadik felek, például a Github kínálják.

A leggyakoribb kérdés a legtöbb ember számára, mit tehetnek a WP plug-inek??

Korábban a WP szoftver csak blogok létrehozására irányult, de most rendkívül megnövekedett funkciókkal rendelkeznek, és ez csak ezeknek a plug-ineknek köszönhető. Legyen szó SEO fejlesztésről, teljesítményjavításról, kapcsolatfelvételi űrlap hozzáadásáról, szociális média gombokról, galéria létrehozásáról vagy bármilyen más feladatról, a WP plug-in egy egyszerű megoldás.

Megtalálhatja ezeket a beépülő modulokat a WordPress.org beépülő modul könyvtárában, vagy egyszerűen megkeresheti őket közvetlenül a WordPress adminisztrációs területén.

A legjobb hosting WordPress

A WordPress tárhely olyan potenciális összetevő, amely javítja a weboldal teljesítményét a SEO fejlesztése és az eladások növekedése révén. Számos lehetőség közül választhat a tárhely között, például ingyenes, dedikált, megosztott, VPS és kezelt WordPress tárhely.

A megvalósíthatósága érdekében szeretnék megemlíteni néhány szükséges követelményt, amelyeket szem előtt kell tartania, miközben kiválasztja a webhelyének tárhelyét. A WP könnyű szoftver, amelynek egyszerű követelményei vannak;

  • A PHP 7-es vagy újabb verziója
  • MySQL 5.6 vagy újabb verzió

A követelmények köre és intenzitása azonban az Ön és a többi személy közötti webhelyen változhat.

Záró szavak

Ha arra gondol, hogy webhelyet készít az összes továbbfejlesztett funkcióval, akkor a WordPress a legmegfelelőbb lehetőség. A legegyszerűbb funkcionalitástól a bonyolult fejlesztésig a szoftver hatékonysággal bír a hatékony tartalomkezelő rendszerrel.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me