WordPress: Is het het beste CMS? – Vind diepe inzichten

[ware_item id=33][/ware_item]

WordPress is een van de meest populaire CMS-software die in de loop van de tijd snel verbetert. WordPress was slechts een blogsysteem toen het zijn diensten initieerde; het is nu echter enorm geëvolueerd als een heel content management systeem.


Wat is WordPress?

WordPress is een open source-project dat door veel mensen over de hele wereld wordt gebruikt. Het beste dat WordPress u biedt, is dat de services ervan absoluut gratis zijn, ongeacht eventuele algemene voorwaarden.

WP geeft u de vrijheid om de software te gebruiken, aan te passen, op te bouwen en te herdistribueren zoals u dat wilt. U kunt een gratis account maken op wordpress.com en eenvoudig een eigen website maken met behulp van deze CMS-software.

Het is geïnstalleerd op een server en een aantal instellingen geconfigureerd, echter, men zou ten minste twee of drie belangrijke updates van de software moeten verwachten. Deze updates zijn noodzakelijk voor de ontwikkelaar, of het nu gaat om WordPress of de plug-ins.

Er zijn vier belangrijke bouwstenen waarop de WordPress-software wordt onderhouden; Thema-, plug-ins, widgets en inhoudsbestanden.

Waarom is WP (WordPress) het beste CMS?

WordPress is de meest gebruikte CMS-software en dat komt omdat het enkele van de robuuste functies biedt die u gemak en aantrekkelijk uiterlijk van de site bieden. Volgens het onderzoek van W3Tech heeft WordPress 59% van alle CMS over de hele wereld.

Hier zijn de enkele voordelen waarvan ik denk dat het de beste CMS-software is om te gebruiken.

Vereist minder efficiëntie

WP deelt de grootste markt vanwege het gemak dat het de internetgebruikers biedt bij het opzetten van een account. WordPress CMS helpt de website te reguleren met minder getraind personeel.

Hun interface is net zo eenvoudig als de desktop publishing software die u vandaag gebruikt zonder dat u codeerervaring of voorkennis vereist.

Biedt grotere opties voor aanpassing

Met deze CMS-software hebben de ontwikkelaars een grotere hand om hun framework aan te passen aan de aard en vereisten van hun website. Hun gewijzigde lay-outs, thema's en toepassingen verhogen de bruikbaarheid van WordPress naar een hoger niveau.

Bovendien biedt het u de door de gebruiker gegenereerde extensies, waardoor de behoefte aan enterprise-extensies wordt geëvacueerd.

Open source met duizenden plug-ins

WordPress is software die zelf kan worden gehost en daarom is het niet nodig om betalingen te downloaden, installeren of upgraden. WP-plug-ins hebben een enorme lijst van meer dan 50.000, inclusief diavoorstellingen, contactformulieren, SEO-optimalisatie, enz. Waarvan de meeste helemaal gratis zijn.

Iedereen zou het kunnen gebruiken

Zoals eerder vermeld, was WordPress eerder een blogsysteem voor degenen die geen technische expertise hebben. Het biedt de geschreven en opgenomen handleidingen voor een newbie om de WP-functie gemakkelijk te begrijpen.

Minder installatie- en onderhoudskosten

In vergelijking met andere CMS-software biedt WordPress een efficiëntere functionaliteit met lagere installatie-, onderhouds- en aanpassingskosten. In het geval van verdere ontwikkeling en aanpassing kunt u WordPress-ontwerpers en -ontwikkelaars echter gemakkelijker vinden.

Wat zijn de beveiligingsrisico's

Op veel punten kunt u beveiligingsproblemen ondervinden nadat u een website op WordPress hebt gemaakt. Met de bedoeling van administratief beheer hebben de hackers toegang tot uw site via verschillende kanalen, zoals uw inlogpagina, PHP-code op uw site, oude of niet-onderhouden webapplicatie, enz..

Een dergelijke inbraak door een kwaadwillende entiteit is echter bedoeld voor diefstal van websitegegevens, spamvertaling, aanvallen op andere sites, het hosten van schadelijke inhoud en het vermijden van filters, en vele anderen.

Maar hier zal ik u de inzichten geven over enkele veel voorkomende beveiligingsproblemen met WordPress-software.

Brute Force Attacks

Dit is de eenvoudigste manier waarop een hacker toegang kan krijgen tot uw WordPress-account. Dit verwijst naar een trial-and-error-methode waarbij verschillende pogingen van gebruikersnaam- en wachtwoordcombinaties worden ingevoerd totdat de juiste is ontdekt.

Dit is mogelijk vanwege een gebrek aan WP die standaard verschillende inlogpogingen niet belemmert. In het geval dat de hacker geen toegang heeft tot uw account, kunnen dergelijke pogingen ook uw systeem overbelasten.

PHP-code maakt gebruik van

Beveiliging ontbreekt in de PHP-code van de WordPress-website is ook een groot risico voor de houders van een WP-account. De PHP-code is de functie die uw WordPress-website uitvoert, samen met uw plug-ins en thema.

Een hacker kan kwetsbare code gebruiken om externe bestanden te laden die hem uiteindelijk de controle over de website geven. Via deze algemene aanvalstechniek kan een kwaadwillende entiteit toegang krijgen tot uw WordPress wp-config.php-bestand, een van de belangrijkste bestanden in uw WordPress-installatie.

SQL-injecties

Een dergelijk beveiligingsprobleem treedt op wanneer een aanvaller uw WordPress-database en uw volledige websitegegevens binnendringt via de MySQL-database die door WP wordt gebruikt om te werken.

Hiermee kan de hacker een nieuw gebruikersaccount op beheerdersniveau maken waarmee hij zich in de toekomst kan aanmelden en volledige toegang heeft tot uw WordPress-website.

XSS (cross-site scripting)

Dit is de meest voorkomende kwetsbaarheid in WordPress-plug-ins. Een eenvoudige beschrijving van een dergelijk mechanisme is dat de hacker een manier initieert waardoor het slachtoffer wordt aangedreven om webpagina's te laden met onveilig javascript. Deze scripts worden vervolgens gebruikt om gegevens te stelen uit de browser van het slachtoffer.

malware

Malware is een veelvoorkomend beveiligingsprobleem dat vrijwel elke internetentiteit kent. Malware is een code die wordt gebruikt om onwettige toegang tot een website te krijgen om gevoelige gegevens te verzamelen. Van verschillende malware-infecties is WordPress gevoelig voor vier meest voorkomende malware;

  • Schadelijke omleidingen
  • backdoors
  • Pharma hacks
  • Drive-by downloads

Hoe WordPress Security te verbeteren

De hierboven besproken WP-beveiligingskwetsbaarheden zijn min of meer het gevolg van nalatig gedrag ten aanzien van privacymaatregelen. Controle over verschillende factoren kan echter de potentiële bedreigingen wegnemen.

Heb een sterk wachtwoord en 2FA (Two Factor Authentication)

Een eenvoudig wachtwoord zonder de combinatie van tekens kan gemakkelijk uw prooi worden bij een hackaanval. Daarom is het het beste om een ​​wachtwoord van meer dan 8 tekens te bewaren met een combinatie van cijfers, alfabetten en symbolen. Probeer ook uw wachtwoord regelmatig te wijzigen en vermijd hetzelfde wachtwoord voor een langere periode.

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingsfunctie die een code biedt nadat het wachtwoord is ingevoerd vanaf een nieuw apparaat. Door deze functie verdwijnt het risico op brute aanvallen bijna.

Houd een back-up en zorg voor regelmatige updates

Back-up is een noodzakelijke preventie die het verlies evacueert dat wordt waargenomen na een cyberaanval. In het geval dat uw gegevens verloren gaan in WordPress-kwetsbaarheid, hebt u een back-up ervan.

De updates die worden gelanceerd door WordPress-software moeten echter een betere beveiliging bieden dan voorheen. Het negeren van deze updates kan de grootste fout zijn, dus zorg ervoor dat u geen update in behandeling heeft.

Installeer de WordPress Security Plug-in

WordPress heeft veel beveiligingsinvoegtoepassingen, zoals iThemes Security, om de beveiliging te verbeteren. iThemes maakt de belangrijkste beveiligingsinstellingen eenvoudig, met een enkele klik.

Zorg ervoor dat u de juiste machtigingen op uw server heeft

Vergeet niet om de juiste toestemming te hebben voor alle mappen op uw server waarmee u de toegangsrechten van personen kunt beheren om bestanden te lezen, maken of bewerken.

Vergeet geen malwarescans uit te voeren

Zorg voor een gerichte en geplande planning tegen malware-invasies door regelmatig malwarescans uit te voeren. Plug-ins zoals iThemes Security Pro bieden u een optie om de malwarestatus van de website te controleren, samen met verschillende statuslijsten op de zwarte lijst.

WordPress beveiligingsplug-ins  

WordPress-plug-ins zijn geweldige beveiligingsuitbreidingen die de ontwikkeling van een website verbeteren. Met duizenden plug-ins biedt de software u meer mogelijkheden om nieuwe functies en betere functionaliteiten aan uw project toe te voegen.

Deze plug-ins worden aangeboden door WordPress en door derden zoals Github.

Een veel voorkomende vraag die door de meeste mensen wordt gesteld is, wat kunnen WP-plug-ins doen?

Voorheen was de WP-software alleen bedoeld om blogs te maken, maar nu hebben ze een buitengewoon uitgebreid scala aan functies en dit is alleen vanwege deze plug-ins. Of het nu gaat om SEO-verbetering, prestatieverbetering, de toevoeging van een contactformulier, sociale mediaknoppen, galerijvorming of een andere taak, de WP-plug-in is een eenvoudige oplossing.

U kunt deze plug-ins vinden in de map met plug-ins van WordPress.org of u kunt ze gewoon rechtstreeks vanuit uw WordPress-beheergebied doorzoeken.

Beste hosting WordPress

WordPress hosting is een potentieel onderdeel om de websiteprestaties te verbeteren door het stimuleren van SEO en het helpen stijgen van de verkoop. Je hebt een reeks opties om te kiezen tussen hosting, zoals gratis, dedicated, shared, VPS en managed WordPress hosting.

Voor uw haalbaarheid wil ik enkele noodzakelijke vereisten vermelden die u in gedachten moet houden bij het selecteren van een hosting voor uw site. WP is lichtgewicht software die eenvoudige vereisten heeft;

  • PHP versie 7 of hoger
  • MySQL versie 5.6 of hoger

Het bereik en de intensiteit van de vereisten variëren echter tussen de website die u bezit en elke andere persoon.

Laatste woorden

Als u overweegt een website met alle verbeterde functies te maken, is WordPress de meest geschikte optie. Van de eenvoudigste functionaliteit tot een gecompliceerde ontwikkeling, de software heeft de potentie met zijn efficiënte inhoudbeheersysteem.