WordPress: Je to najboljši CMS? – Poiščite globinske vpoglede

[ware_item id=33][/ware_item]

WordPress je ena izmed najbolj priljubljenih programov CMS, ki hitro napreduje s časom. WordPress je bil le sistem za bloganje, ko je začel izvajati svoje storitve; vendar se je zdaj neizmerno razvil kot celoten sistem za upravljanje vsebin.


Kaj je WordPress?

WordPress je projekt z odprto kodo, ki ga uporabljajo številni posamezniki po vsem svetu. Najboljša stvar, ki vam jo ponuja WordPress, je ta, da so njene storitve popolnoma brezplačne, ne glede na kakršne koli pogoje.

WP vam omogoča svobodo uporabe, spreminjanja, nadgradnje in prerazporeditve programske opreme na način, ki ga želite. Ustvarite lahko brezplačni račun na wordpress.com in preprosto ustvarite svoje spletno mesto s to programsko opremo CMS.

Nameščen je na strežniku in konfiguriran je več nastavitev, vendar je od programske opreme pričakovati vsaj dve ali tri večje posodobitve. Te posodobitve so potrebne za razvijalca, naj bo to WordPress ali vtičniki.

Obstajajo štirje glavni gradniki, na katerih se vzdržuje programska oprema WordPress; Datoteke za teme, vtičnike, pripomočke in vsebine.

Zakaj je WP (WordPress) najboljši CMS?

WordPress je najpogosteje uporabljana programska oprema CMS in zato ponuja nekatere robustne funkcije, ki vam omogočajo enostaven in privlačen videz spletnega mesta. Po raziskavi W3Tech WordPress deli 59% vseh sistemov za upravljanje sporočil po vsem svetu.

Tu je nekaj prednosti, za katere menim, da so najboljše programske opreme za CMS.

Zahteva manj učinkovitosti

WP ima največji trg zaradi enostavnosti, ki jo ponuja internetnim uporabnikom v smislu vzpostavitve računa. WordPress CMS pomaga pri urejanju spletnega mesta z manj usposobljenim osebjem.

Njihov vmesnik je tako preprost kot programska oprema za namizno objavljanje, ki jo uporabljate danes, brez zahteve po kodiranju izkušenj ali predhodnega znanja.

Ponuja večje možnosti za prilagajanje

S to programsko opremo CMS imajo razvijalci večjo moč, da prilagodijo svoj okvir glede na naravo in zahteve svojega spletnega mesta. Njihove spremenjene postavitve, teme in aplikacije povečujejo uporabnost WordPressa na višjo raven.

Poleg tega vam ponuja razširitve, ki jih ustvarijo uporabniki, in odpravi potrebo po podjetjih.

Open Source z na tisoče vtičnikov

WordPress je programska oprema, ki jo je mogoče samoopraviti in zaradi tega ni treba plačila prenesti, namestiti ali nadgraditi. Vtičniki WP imajo ogromen seznam, ki presega 50.000, vključno s diapozitivi, kontaktnimi obrazci, SEO optimizacijo itd., Med katerimi je večina popolnoma brezplačnih.

Vsakdo bi ga lahko uporabljal

Kot smo že omenili, je bil WordPress prej sistem za bloganje za tiste, ki nimajo strokovnega znanja. Zagotavlja pisne in posnete priročnike za novorojenca, da lahko brez težav razume delovanje WP.

Manjši stroški namestitve in vzdrževanja

V primerjavi z drugo programsko opremo CMS WordPress omogoča učinkovitejše delovanje z nižjimi stroški nastavitve, vzdrževanja in prilagajanja. Vendar pa lahko v primeru nadaljnjega razvoja in prilagajanja lažje najdete oblikovalce in razvijalce WordPressa.

Kakšna so varnostna tveganja

Po številnih točkah lahko občutite varnostne ranljivosti, ko ustvarite spletno mesto na WordPressu. Hekerji z namenom administrativnega nadzora dostopajo do vašega spletnega mesta prek različnih kanalov, kot so vaša prijavna stran, PHP koda na vašem spletnem mestu, stara ali nepotrjena spletna aplikacija itd..

Vendar je takšen poseg zlonamerne osebe za krajo podatkov na spletnem mestu, za pošiljanje neželene pošte, napadanje katerega koli drugega spletnega mesta, za gostovanje zlonamerne vsebine in izogibanje filtrom in mnogim drugim.

Tu pa vam bom dal vpogled v nekatere pogoste varnostne težave s programsko opremo WordPress.

Brute Force napadi

To je najpreprostejši način, kako lahko heker dostopa do vašega računa WordPress. To se nanaša na poskusno in napačno metodo, pri kateri se vnesejo različni poskusi kombinacij uporabniškega imena in gesla, dokler se ne odkrije pravilna.

To je mogoče zaradi pomanjkanja WP, ki različnih poskusov prijave ne privzeto ne ovira. V primeru, da heker ne more dostopati do vašega računa, bi lahko tudi takšni poskusi preobremenili vaš sistem.

PHP koda izkorišča

Pomembno tveganje imetnikov računa WP je tudi pomanjkanje varnosti znotraj PHP kode spletnega mesta WordPress. Koda PHP je funkcija, ki vodi vaše WordPress spletno mesto skupaj z vašimi vtičniki in temo.

Heker lahko uporabi ranljivo kodo za nalaganje oddaljenih datotek, ki mu sčasoma omogočijo nadzor nad spletnim mestom. Z uporabo te običajne tehnike napada lahko zlonamerna entiteta pridobi dostop do vaše datoteke WordPress wp-config.php, ki je ena najpomembnejših datotek v WordPress namestitvi.

SQL injekcije

Takšna težava z varnostjo se pojavi, ko napadalec vdre v vašo bazo podatkov WordPress in na vaše podatke o celotnem spletnem mestu prek baze podatkov MySQL, ki jo WP uporablja za delovanje.

To hekerju omogoča ustvarjanje novega uporabniškega računa na ravni skrbnika, ki mu v prihodnosti omogoča prijavo in popoln dostop do vašega spletnega mesta WordPress.

XSS (medvrstno skripta)

To je najpogostejša ranljivost, ki jo najdemo vtičniki WordPress. Preprost opis takšnega mehanizma je, da heker sproži način, s katerim se žrtva poganja, da naloži spletne strani z negotovim JavaScript. Ti skripti se nato uporabljajo za krajo podatkov iz brskalnika žrtve.

Zlonamerna programska oprema

Zlonamerna programska oprema je običajna varnostna ranljivost, ki se je zaveda skoraj vsak internetni subjekt. Zlonamerna programska oprema je koda, ki se uporablja za pridobivanje nelegitimnega dostopa do spletnega mesta za zbiranje občutljivih podatkov. Med različnimi okužbami z zlonamerno programsko opremo je WordPress nagnjen k štirim najpogostejšim zlonamernim programom;

  • Zlonamerne preusmeritve
  • Na prostem
  • Pharma heks
  • Prenosi s pogona

Kako izboljšati varnost WordPressa

Zgoraj obravnavane varnostne ranljivosti WP so bolj ali manj posledica malomarnega vedenja do ukrepov zasebnosti. Vendar pa bi nadzor nad več dejavniki lahko odpravil morebitne grožnje.

Imate močno geslo in 2FA (dvofaktorsko preverjanje pristnosti)

Preprosto geslo, ki nima kombinacije znakov, lahko zlahka postane vaš plen v hekerskem napadu. Zato je najbolje, da obdržite geslo, ki vsebuje več kot 8 znakov, s kombinacijo številk, abecede in simbolov. Prav tako poskusite redno spreminjati geslo in se izogibajte enako geslo za daljše obdobje.

Dvofaktorska avtentikacija je dodatna zaščitna funkcija, ki omogoča kodo po vnosu gesla iz nove naprave. Zaradi te lastnosti tveganje za brutalne napade skoraj izgine.

Hranite varnostno kopijo in zagotovite redne posodobitve

Varnostno kopiranje je nujna preventiva, ki evakuira izgubo, o kateri pričajo kibernetski napadi. Če se vaši podatki izgubijo v ranljivosti WordPress, imate varnostno kopijo.

Posodobitve, ki jih je sprožila programska oprema WordPress, pa zagotavljajo boljšo varnost, kot je bila prej. Ignoriranje teh posodobitev bi lahko bila največja napaka, zato se prepričajte, da nimate čakajoče posodobitve.

Namestite WordPress varnostni vtičnik

WordPress ima veliko varnostnih vtičnikov, kot je iThemes Security, ki naj bi izboljšal zaščito. iThemes naredi najpomembnejše varnostne nastavitve preproste, to je z enim klikom.

Prepričajte se, da imate na svojem strežniku ustrezna dovoljenja

Ne pozabite, da imate ustrezno dovoljenje za vse imenike na vašem strežniku, ki omogoča nadzor dovoljenja za dostop posameznikov do branja, ustvarjanja ali urejanja datotek.

Ne pozabite pregledati zlonamerne programske opreme

Osredotočeno in načrtovano načrtovanje proti vdorom zlonamerne programske opreme z izvajanjem rednih pregledov zlonamerne programske opreme. Vtičniki, kot je iThemes Security Pro, omogočajo preverjanje stanja zlonamerne programske opreme spletnega mesta skupaj z različnimi statusi črnih seznamov.

WordPress varnostni vtičniki  

WordPress vtičniki so odlične varnostne razširitve, ki izboljšujejo razvoj spletnega mesta. S tisoči vtičniki vam programska oprema ponuja širše možnosti za dodajanje novih funkcij in boljše funkcionalnosti v vaš projekt.

Te vtičnike ponuja tako WordPress kot tudi tretje osebe, kot je Github.

Pogosto vprašanje, ki ga zastavlja večina posameznikov, je, kaj lahko naredijo vtičniki WP?

Prej je bila programska oprema WP namenjena samo ustvarjanju blogov, zdaj pa imajo izjemno povečano paleto funkcij in to ravno zaradi teh vtičnikov. Ne glede na to, ali gre za izboljšanje SEO, izboljšanje zmogljivosti, dodajanje kontaktnega obrazca, gumbe socialnih medijev, oblikovanje galerije ali katero drugo opravilo, je vtičnik WP preprosta rešitev.

Te vtičnike najdete iz imenika vtičnikov WordPress.org ali pa jih preprosto poiščete neposredno iz skrbniškega področja WordPress.

Najboljše gostovanje WordPress

WordPress gostovanje je potencialna komponenta za izboljšanje uspešnosti spletnega mesta s povečanjem SEO in povečanjem prodaje. Na voljo imate številne možnosti za izbiro med gostovanjem, kot je brezplačno, namensko, deljeno, VPS in upravljano gostovanje WordPressa.

Za vašo izvedljivost bi rad omenil nekatere potrebne zahteve, ki jih morate upoštevati pri izbiri gostovanja za vaše spletno mesto. WP je lahka programska oprema, ki ima preproste zahteve;

  • PHP različica 7 ali novejša
  • MySQL različice 5.6 ali novejše

Obseg in intenzivnost zahtev pa se razlikujeta med spletnim mestom, ki je v vaši lasti in kateri koli drugi osebi.

Zaključne besede

Če razmišljate, da bi ustvarili spletno mesto z vsemi izboljšanimi funkcijami, kot je WordPress, je najprimernejša možnost. Od najpreprostejše funkcionalnosti do zapletenega razvoja ima programska oprema potencial s svojim učinkovitim sistemom za upravljanje vsebin.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me