WordPress: Най-добрият CMS ли е? – Намерете дълбоко вникване

[ware_item id=33][/ware_item]

WordPress е един от най-популярните CMS софтуер, който поддържа бърз темп на подобрение с течение на времето. WordPress беше просто система за блогове, когато инициира своите услуги; Въпреки това, сега тя се развива неимоверно като цялостна система за управление на съдържанието.


Какво е WordPress?

WordPress е проект с отворен код, който се използва от много хора по целия свят. Най-доброто, което Ви предоставя WordPress, е, че неговите услуги са абсолютно безплатни, независимо от каквито и да е условия и условия.

WP ви дава свободата да използвате, променяте, надграждате и преразпределяте софтуера по желания от вас начин. Можете да създадете безплатен акаунт в wordpress.com и лесно да създадете собствен уебсайт, като използвате този CMS софтуер.

Той е инсталиран на сървър и са конфигурирани редица настройки, но трябва да очаквате поне две или три основни актуализации от софтуера. Тези актуализации са необходими за разработчика, независимо дали е WordPress или плъгините.

Има четири основни градивни елемента, на които се поддържа софтуерът WordPress; Теми, плъгини, приспособления и съдържание.

Защо WP (WordPress) е най-добрият CMS?

WordPress е най-използваният CMS софтуер и това е, защото предлага някои от стабилните функции, които ви осигуряват лекота и завладяващ външен вид на сайта. Според проучването на W3Tech, WordPress споделя 59% от всички CMS в целия свят.

Ето няколко предимства, които според мен го правят като най-добрият CMS софтуер за използване.

Изисква по-малко ефективност

WP споделя най-големия пазар поради лекотата, която предоставя на интернет потребителите по отношение на създаване на акаунт. WordPress CMS помагат за регулирането на уебсайта с по-малко обучен персонал.

Техният интерфейс е толкова прост, колкото софтуера за публикуване на настолни компютри, който използвате днес, без изискване за опит с кодиране или предварително познание.

Предоставя по-големи възможности за персонализиране

С този CMS софтуер, разработчиците имат по-голяма ръка да персонализират рамката си според естеството и изискванията на своя уебсайт. Техните модифицирани оформления, теми и приложения повишават използваемостта на WordPress на по-високо ниво.

Освен това той ви предлага генерираните от потребителя разширения, евакуирайки нуждата от разширения на предприятието.

Отворен код с хиляди приставки

WordPress е софтуер, който може да бъде самостоятелно хостван и поради това няма нужда от плащания за изтегляне, инсталиране или надграждане. WP плъгините имат огромен списък, който надхвърля брой от 50 000, включително слайдшоу, формуляри за контакт, SEO оптимизация и др., Сред които повечето от тях са абсолютно безплатни.

Всеки може да го използва

Както споменахме по-рано, WordPress по-рано беше блог система за тези, които нямат технологичен опит. Той предоставя писмените и записани наръчници за начинаещ, за да разбере лесно функционирането на WP.

По-малко разходи за настройка и поддръжка

В сравнение с други CMS софтуер, WordPress позволява по-ефективна функционалност с по-ниски разходи за настройка, поддръжка и персонализиране. Въпреки това, в случай на по-нататъшно развитие и персонализиране, можете да намерите дизайнери и разработчици на WordPress по-лесно.

Какви са рисковете за сигурността

В много точки можете да изпитате уязвимости в сигурността, след като създадете уебсайт на WordPress. С намеренията за административен контрол хакерите имат достъп до вашия сайт чрез различни канали като вашата страница за вход, PHP код на вашия сайт, старо или неподдържано уеб приложение и т.н..

Въпреки това, такова посегателство от злонамерено образувание е за кражба на данни за уебсайтове, за спамвертизация, за нападение на всеки друг сайт, за домакинство на злонамерено съдържание и избягване на филтри и много други.

Но, тук ще ви дам информация за някои често срещани проблеми със сигурността на софтуера WordPress.

Брутални атаки

Това е най-простият начин, по който хакерът може да получи достъп до вашия акаунт в WordPress. Това се отнася до метод за проба и грешка, при който се въвеждат различни опити за комбинации от потребителско име и парола, докато се открие правилната.

Това е възможно поради липса на WP, която не пречи на различни опити за влизане по подразбиране. В случай, че хакерът е неуспешен за достъп до вашия акаунт, тогава също такива опити могат да претоварят вашата система.

PHP код експлоатации

Липсва сигурност в PHP кода на уебсайта на WordPress също е основен риск, който притежават притежателите на акаунти за WP. PHP кодът е функцията, която управлява вашия уебсайт WordPress, заедно с вашите приставки и тема.

Хакерът може да използва уязвим код за зареждане на отдалечени файлове, които в крайна сметка му дават контрол върху уебсайта. Чрез тази обща атакуваща техника злонамерено образувание може да получи достъп до вашия WordPress файл wp-config.php, който е един от най-важните файлове във вашата WordPress инсталация.

SQL инжекции

Такъв проблем със сигурността възниква, когато атакуващ нахлуе в вашата база данни на WordPress и в данните на целия ви уебсайт чрез MySQL база данни, която се използва от WP за работа.

Това позволява на хакера да създаде нов потребителски акаунт на ниво администратор, който в бъдеще му осигурява да влиза в системата и да има пълен достъп до вашия уебсайт WordPress.

XSS (кръстосано скриптиране)

Това е най-често срещаната уязвимост, открита в WordPress плъгини. Просто описание на такъв механизъм е, че хакерът инициира начин, чрез който жертвата се задвижва да зарежда уеб страници с несигурен JavaScript. След това тези скриптове се използват за кражба на данни от браузъра на жертвата.

Malware

Зловредният софтуер е често срещана уязвимост на сигурността, за която почти всеки интернет субект е запознат. Зловредният софтуер е код, който се използва за получаване на нелегитимен достъп до уебсайт за събиране на чувствителни данни. Сред различните инфекции със злонамерен софтуер WordPress е предразположен към четири най-често срещани злонамерен софтуер;

  • Зловредни пренасочвания
  • задни врати
  • Pharma хакове
  • Изтегляния с диск

Как да подобрим сигурността на WordPress

Горе обсъдените уязвимости на WP за сигурност са повече или по-малко резултат от небрежно поведение към мерки за поверителност. Въпреки това контролът върху няколко фактора може да елиминира потенциалните заплахи.

Имате силна парола и 2FA (двуфакторно удостоверяване)

Една проста парола, която няма комбинация от знаци, лесно може да падне плячката ви при хакерска атака. Ето защо е най-добре да запазите парола с повече от 8 знака с комбинация от числа, азбуки и символи. Също така, опитайте се да променяте паролата си редовно и избягвайте да имате същата парола за продължителен период.

Двуфакторното удостоверяване е допълнителна функция за защита, която предоставя код след въвеждане на паролата от ново устройство. Чрез тази функция рискът от брутални атаки почти изчезва.

Поддържайте резервно копие и осигурете редовни актуализации

Резервното копие е необходима превенция, която евакуира загубата, за която става свидетел след кибератака. В случай, че вашите данни се загубят в уязвимостта на WordPress, имате резервно копие от тях.

Но актуализациите, стартирани от софтуера на WordPress, трябва да осигурят по-добра сигурност, както беше преди. Пренебрегването на тези актуализации може да бъде най-голямата грешка, така че се уверете, че нямате чакаща актуализация.

Инсталирайте WordPress Plug-in

WordPress има много приставки за сигурност, като iThemes Security, която трябва да подобри защитата. iThemes прави най-важните настройки за сигурност прости, което става с едно щракване.

Уверете се, че имате правилни разрешения на вашия сървър

Не забравяйте да имате правилно разрешение за всички директории на вашия сървър, което ви позволява да контролирате разрешението за достъп на хората да четат, създават или редактират файлове.

Не забравяйте да извършвате сканиране на злонамерен софтуер

Имайте фокусирано и планирано планиране срещу нахлувания на зловреден софтуер, като извършвате редовни сканирания на злонамерен софтуер Приставки като iThemes Security Pro ви дават възможност да проверявате състоянието на зловредния софтуер на уебсайта заедно с различни състояния в черния списък.

WordPress приставки за сигурност  

WordPress плъгините са страхотни разширения за сигурност, които подобряват развитието на уебсайт. С хиляди приставки, софтуерът ви предоставя по-широка възможност за добавяне на нови функции и по-добри функционалности към вашия проект.

Тези плъгини се предлагат от WordPress, както и от трети страни като Github.

Чест въпрос, озадачен от повечето хора, е, какво могат да направят WP приставки?

Преди WP софтуерът беше само за създаване на блогове, но сега те имат изключително увеличен набор от функции и това е точно заради тези плъгини. Независимо дали става въпрос за подобряване на SEO, подобряване на производителността, добавяне на форма за контакт, бутони в социалните медии, формиране на галерия или друга задача, WP плъгинът е просто решение.

Можете да намерите тези приставки от директорията на плъгини WordPress.org или просто можете да ги търсите директно от администраторската си област WordPress.

Най-добър хостинг на WordPress

WordPress хостингът е потенциален компонент за повишаване на ефективността на уебсайта чрез повишаване на SEO и подпомагане на ръста на продажбите. Имате редица опции за избор между хостинг като безплатен, посветен, споделен, VPS и управляван хостинг на WordPress.

За вашата осъществимост бих искал да спомена някои необходими изисквания, които трябва да имате предвид, докато избирате хостинг за вашия сайт. WP е лек софтуер, който има прости изисквания;

  • PHP версия 7 или по-нова
  • MySQL версия 5.6 или по-нова

Обхватът и интензивността на изискванията обаче варират в зависимост от уебсайта, собственост на вас и всяко друго лице.

Заключителни думи

Ако мислите да създадете уебсайт с всички подобрени функции от WordPress е най-подходящата опция. От най-простата функционалност до сложна разработка, софтуерът има потенциал с ефективната си система за управление на съдържанието.